Rosbiefsalade met zacht eitje

Rosbiefsalade met zacht eitje

Goede voornemens, gezonder leven, healthy lifestyle. In januari worden we ermee doodgegooid maar ook hier is wat verandering wel nodig… December was een èchte feestmaand en dat helaas heeft de spijkerbroek ook gemerkt. En dus moet ik ook hier met Heerlijke Happen ervoor zorgen dat de happen wel heerlijk blijven maar wel ìets aangepast. Deze rosbiefsalade met zacht eitje viel hier in de smaak. En voor iedereen denkt, met zo weinig eten dan verhonger je toch? Het oog wil ook wat dus dit was het bordje voor de foto 😉

Dit heb je nodig:

  • voor 2 personen 2x 150 gram rosbief
  • 1 zacht gekookt ei
  • zoet/zure bietjes
  • zongedroogde tomaatjes
  • rucola
  • julienne gesneden wortel
  • verse pesto
  • pecorino (kaas)
Rosbiefsalade met zacht eitje
Heerlijk met wat verse peper erop gestrooid.

En zo maak je het:

-Mocht je alle ingrediënten ervoor in huis hebben maak dan zeker een verse pesto. Wil je weten hoe je dat moet doen kijk dan even hier.

-Neem de bordjes erbij en verdeel eerst de rosbief op de borden. Ik legde de plakjes een beetje in een bloemvorm, maar je kunt het natuurlijk ook zo los op het bord leggen.

-Kook in een steelpannetje je eitje, op de foto heb ik een half eitje per bord gedaan maar je kunt gerust 1 ei pp rekenen.

-Druppel vervolgens de pesto op de rosbief en kleed hem verder aan met de bietjes, de wortel, tomaatjes en rucola.

-Als laatste rasp je wat lekkere verse Pecorino op de salade en is het ondanks dat het een lichte maaltijd is tóch Heerlijk Happen!

Rosbiefsalade met zacht eitje

Rosbiefsalade met zacht eitje
En om jullie te laten zien: Zo ziet het er dus uit wat er daadwerkelijk wordt gegeten 🙂
Facebook Comments

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *