Estimated reading time: 3 minuten
Jawel hoor, ik heb zulke lekkere bites voor je gemaakt! Je eet er nog net je vingers niet bij op! En voordeel van deze bites is dat ze ook nog eens gezond zijn. We gebruiken nauwelijks suiker, en ook de cream cheese is lekker luchtig en de smaak….. dit wil je gaan maken. Deze gezonde carrot cake bites zijn echt mega makkelijk te maken, en het duurt ook niet heel erg lang. Je kunt ze ook prima van te voren maken en als snack mee naar je werk nemen. De sinaasappelrasp geeft je cream cheese echt een fantastische smaak. Nou goed de foto’s spreken voor zich toch?

Gezonde Carrot Cake Bites met Cream Cheese Topping – Suikerarm Recept
Veelal laat ik in een restaurant of bij een lunchroom dit soort traktaties liggen omdat ze veelal zo ongelofelijk veel suiker en vet bevatten! Maar door het gebruik van cottage cheese en minder roomkaas is het een luchtig geheel, en in de cake gebruiken we maar minimaal wat agave siroop. Al met al dus een ware traktatie die je zonder schuldgevoel kunt opsnoepen. Laat je me even weten hoe ze jou zijn bevallen?

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande bites!

Gezonde Carrot Cake Bites met Cream Cheese
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gram banaan
- 1 ei
- 50 gram agave siroop
- 150 gram wortel - geraspt
- 50 gram walnoten - gehakt
- 100 gram havermout vlokken - vermalen
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl pumpkin spice kruidenmix
Voor de cream cheese:
- 100 gram cottage cheese
- 50 gram monchou
- 2 el kwark
- 1 el sinaasappel rasp
- 1 el erythritol
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- In een blender vermaal je de havermoutvlokken tot grof meel.
- Hak de walnoten.
- Rasp de wortel.
- Pak een kom erbij en prak hierin de banaan, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel goed!
- In een kleine keukenblender mix je alle ingrediënten voor de cream cheese en bewaar deze in een bakje in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine rechthoekige bakvorm (ongeveer 20×15 cm) in of bekleed met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Bak 25-30 minuten tot goudbruin en een satéprikker er schoon uitkomt
- Laat de cake op een rooster GEHEEL afkoelen en smeer dan de cream cheese erop. Snij in blokjes en serveer. In een Tupperware doosje in de koelkast nog een dag of 2 te bewaren.
- Heerlijk Happen!
Wortel! Een veelzijdig stukje groente die we in vanalles kunnen verwerken! Natuurlijk heb ik ook andere recepten waarin de wortel gebruikt wordt. Bekijk onderstaande maar eens en ik zeg lekker snel ermee aan de slag!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Sech een heerlijk zoet en gezond hapje!
Delicious!