week 53 weekvlog heerlijke happen

Pastinaak wortelsoep met pesto

Dit recept schreef ik uit op de laatste dag van het jaar 2018. Omdat er de hele avond lekker geborreld, gehapt en gesnackt gaat worden is het wel fijn om voor de volgende dag een lekker soepje klaar te hebben staan. En gelijk ook een mooie mogelijkheid om mijn koelkast helemaal leeg te maken en met een schone lei het nieuwe jaar te beginnen! Hebben jullie ook hele goede voornemens lijsten? Bij mij is het elk jaar hetzelfde hoor haha, meer sporten, minder snoepen en zĂ©ker 5 kilo afvallen. Komt vast helemaal goed…. We straten in ieder geval goed met deze pastinaak wortelsoep met pesto.

  • 3 kleine pastinaken
  • 1 bos wortelen
  • 1 witte ui
  • 3 of 4 selderijstengels
  • 1 teen knoflook
  • zout/peper
  • 1 boullionblokje
  • verse pesto ( of van de supermarkt )

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

-We maken eerst de pastinaken en de wortels schoon. Daarna snij je deze in blokken. Ook de ui en de knoflook maken we schoon en deze kun je snipperen, dat hoeft niet super fijn te zijn. De selderij snij je ook in stukken.

-Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut olijfolie, daarna bak je eerst de knoflook en de ui glazig en dan voeg je de rest van de groente aan de pan toe. Bak het geheel al omscheppend voor een minuutjes of 5.

Pastinaak wortelsoep met pesto
Even een aantal minuten de groenten bakken in de pan.

-Voeg dan het bouillonblokje en 500 ml water toe aan de pan en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het een 30 minuten lekker pruttelen. In de tussentijd kun je de verse pesto maken, lees hier hoe je dat doet.

Pastinaak wortelsoep met pesto

-Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. Deze soep is best stevig van structuur, als je hem wat gladder wilt hebben voeg dan nog wat extra water toe.


Pastinaak wortelsoep met pesto
Een heerlijke en gezond soepje.

Wanneer je de soep serveert schep je met een lepeltje wat pesto op de soep en garneer je hem met een blaadje van de selderijstengels of een peterselieblaadje: Heerlijk Happen!

1 gedachte over “Pastinaak wortelsoep met pesto”

  1. Pingback: Week 53 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.