week 53 weekvlog heerlijke happen

Pastinaak wortelsoep met pesto

Geschatte leestijd: 3 minuten

Dit recept schreef ik uit op de laatste dag van het jaar 2018. Omdat er de hele avond lekker geborreld, gehapt en gesnackt gaat worden is het wel fijn om voor de volgende dag een lekker soepje klaar te hebben staan. En gelijk ook een mooie mogelijkheid om mijn koelkast helemaal leeg te maken en met een schone lei het nieuwe jaar te beginnen! Hebben jullie ook hele goede voornemens lijsten? Bij mij is het elk jaar hetzelfde hoor haha, meer sporten, minder snoepen en zéker 5 kilo afvallen. Komt vast helemaal goed…. We starten in ieder geval goed met deze pastinaak wortelsoep met pesto. wortel pastinaak soep maken pastinaaksoep

Pastinaak wortelsoep met pesto
Een heerlijke en gezond soepje.

En zo maak je de Pastinaak wortelsoep met pesto:

-We maken eerst de pastinaken en de wortels schoon. Daarna snij je deze in blokken. Ook de ui en de knoflook maken we schoon en deze kun je snipperen, dat hoeft niet super fijn te zijn. De selderij snij je ook in stukken.

-Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut olijfolie, daarna bak je eerst de knoflook en de ui glazig en dan voeg je de rest van de groente aan de pan toe. Bak het geheel al omscheppend voor een minuutjes of 5.

Pastinaak wortelsoep met pesto pastinaaksoep
Even een aantal minuten de groenten bakken in de pan.

-Voeg dan het bouillonblokje en 500 ml water toe aan de pan en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het een 30 minuten lekker pruttelen. In de tussentijd kun je de verse pesto maken, lees hier hoe je dat doet.

groene pesto
Naar recept gaan
homemade verse groene en rode pesto

Pastinaak wortelsoep met pesto

-Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. Deze soep is best stevig van structuur, als je hem wat gladder wilt hebben voeg dan nog wat extra water toe aan je pastinaaksoep.

Wanneer je de soep serveert schep je met een lepeltje wat pesto op de soep en garneer je hem met een blaadje van de selderijstengels of een peterselieblaadje

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

week 53 weekvlog heerlijke happen

Pastinaak wortelsoep met pesto

Dit recept schreef ik uit op de laatste dag van het jaar 2018. Omdat er de hele avond lekker geborreld, gehapt en gesnackt gaat worden is het wel fijn om voor de volgende dag een lekker soepje klaar te hebben staan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 36 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, Soep, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: pastinaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 103kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 3 kleine pastinaken
 • 1 bos wortelen
 • 1 witte ui
 • 4 selderijstengels
 • 1 teen knoflook
 • zout
 • peper
 • 1 boullionblokje
 • verse pesto - of van de supermarkt

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We maken eerst de pastinaken en de wortels schoon. Daarna snij je deze in blokken. Ook de ui en de knoflook maken we schoon en deze kun je snipperen, dat hoeft niet super fijn te zijn. De selderij snij je ook in stukken.
 • Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut olijfolie, daarna bak je eerst de knoflook en de ui glazig en dan voeg je de rest van de groente aan de pan toe. Bak het geheel al omscheppend voor een minuutjes of 5.
 • Even een aantal minuten de groenten bakken in de pan.
 • Voeg dan het bouillonblokje en 500 ml water toe aan de pan en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het een 30 minuten lekker pruttelen. In de tussentijd kun je de verse pesto maken, lees hier hoe je dat doet.
 • Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. Deze soep is best stevig van structuur, als je hem wat gladder wilt hebben voeg dan nog wat extra water toe.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Pastinaak wortelsoep met pesto? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

wortel pastinaak soep pastinaaksoep

Start » Recepten » Soep » Pastinaak wortelsoep met pesto

5 gedachten over “Pastinaak wortelsoep met pesto”

 1. Pingback: Week 53 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Kickstart salade met bloemkoolrijst - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Pastinaak kerrie soep met verse peterselie - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Vegetarische wortel paprikasoep - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept