Geschatte leestijd: 3 minuten
Dit recept schreef ik uit op de laatste dag van het jaar 2018. Omdat er de hele avond lekker geborreld, gehapt en gesnackt gaat worden is het wel fijn om voor de volgende dag een lekker soepje klaar te hebben staan. En gelijk ook een mooie mogelijkheid om mijn koelkast helemaal leeg te maken en met een schone lei het nieuwe jaar te beginnen! Hebben jullie ook hele goede voornemens lijsten? Bij mij is het elk jaar hetzelfde hoor haha, meer sporten, minder snoepen en zéker 5 kilo afvallen. Komt vast helemaal goed…. We starten in ieder geval goed met deze pastinaak wortelsoep met pesto. wortel pastinaak soep maken
Dit heb je nodig voor de Pastinaak wortelsoep met pesto
3 kleine pastinaken
1 bos wortelen
1 witte ui
3 of 4 selderijstengels
1 teen knoflook
zout/peper
verse pesto ( of van de supermarkt )
1 boullionblokje
En zo maak je de Pastinaak wortelsoep met pesto:

-We maken eerst de pastinaken en de wortels schoon. Daarna snij je deze in blokken. Ook de ui en de knoflook maken we schoon en deze kun je snipperen, dat hoeft niet super fijn te zijn. De selderij snij je ook in stukken.
-Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut olijfolie, daarna bak je eerst de knoflook en de ui glazig en dan voeg je de rest van de groente aan de pan toe. Bak het geheel al omscheppend voor een minuutjes of 5.

-Voeg dan het bouillonblokje en 500 ml water toe aan de pan en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het een 30 minuten lekker pruttelen. In de tussentijd kun je de verse pesto maken, lees hier hoe je dat doet.

Pastinaak wortelsoep met pesto
-Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. Deze soep is best stevig van structuur, als je hem wat gladder wilt hebben voeg dan nog wat extra water toe.
Wanneer je de soep serveert schep je met een lepeltje wat pesto op de soep en garneer je hem met een blaadje van de selderijstengels of een peterselieblaadje: Heerlijk Happen!

Pastinaak wortelsoep met pesto
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de pastinaken en de wortels schoon. Daarna snij je deze in blokken. Ook de ui en de knoflook maken we schoon en deze kun je snipperen, dat hoeft niet super fijn te zijn. De selderij snij je ook in stukken.
- Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut olijfolie, daarna bak je eerst de knoflook en de ui glazig en dan voeg je de rest van de groente aan de pan toe. Bak het geheel al omscheppend voor een minuutjes of 5.
- Even een aantal minuten de groenten bakken in de pan.
- Voeg dan het bouillonblokje en 500 ml water toe aan de pan en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het een 30 minuten lekker pruttelen. In de tussentijd kun je de verse pesto maken, lees hier hoe je dat doet.
- Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. Deze soep is best stevig van structuur, als je hem wat gladder wilt hebben voeg dan nog wat extra water toe.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Pastinaak wortelsoep met pesto? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
wortel pastinaak soep
Pingback: Week 53 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen
Heerlijk soepje na al dat vele eten
Pingback: Kickstart salade met bloemkoolrijst - Heerlijke Happen
Pingback: Pastinaak kerrie soep met verse peterselie - Heerlijke Happen
Pingback: Vegetarische wortel paprikasoep - Heerlijke Happen