🕒 Bereidingstijd: 45 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Drie bakken aardbeien in de koelkast staarden mij aan, en moesten toch echt een keer of opgegeten worden, of gebruikt worden in een recept. Wel ik kreeg een ingeving om eens een wat gezondere versie van aardbeien tiramisu te maken. De “normale”versie barst natuurlijk van de suiker door de lange vingers, en slagroom, super lekker, maar het kàn dus allemaal net ff gezonder zonder ineens minder lekker te zijn! Deze gezondere romige aardbeien tiramisu zal je echt doen verbazen, zeker de coulis van aardbeien waar we de “lange vingers”in dopen. De grap is dat de cake hiervoor en de slagroom beide van pasgeleden gepubliceerde recepten zijn! Zo is dit de slagroom en komt het idee voor de cake uit dit recept! En hoe mooi is het dan om daar een totaal nieuw recept mee te maken. Aan de slag met deze gezondere romige aardbeien tiramisu!

Gezonde Aardbeien Tiramisu | Suikervrij Recept met Havermout
Ik lust geen koffie! Normaal dip je de lange vingers in de espresso en zo maak je een klassieke tiramisu, maar dat vind ik dus niet lekker. Daarom maakte ik een een vruchtencoulis van aardbeien met jawel alcoholvrije Martini en granaatappel melasse. Daar dopen we dan de cake-reepjes in en die leg je in het glaasje. Je proeft de hint van Martini terug, en het geeft echt een zomerse frisse smaak. Het is natuurlijk iets meer werk dan lange vingers te gebruiken en kun je die ècht niet missen dan mag je ze natuurlijk gebruiken. Je voegt alleen daardoor wel extra veel suiker toe. De keuze is aan jou!

Stap-voor-Stap: Zo Bouw je de Perfecte Gezonde Tiramisu
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gezondere romige aardbeien tiramisu
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram aardbeien
Voor de slagroom:
- 200 gram cottage cheese
- ½ zakje klopfix
- 40 gram erythritol - suikervervanger
- 4 el magere kwark
Voor de "lange vingers"
- 100 gram havermout vlokken - vermalen
- 1 ei
- 100 gram banaan
- 50 gram agavesiroop
- 1 tl bakpoeder
- 1 el pumpkin spice kruidemix
Voor de coulis:
- 8 aardbeien
- 1 el granaatappel melasse
- 75 ml Martini Florale - rode fles / 0,0% alcohol
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- In je kleine keukenmachine doe je alle ingrediënten voor de slagroom, draai tot een gladde slagroom en zet in de koelkast tot gebruik.
- In een kom mix je alle ingrediënten voor het deeg voor de lange vingers. Stort het deeg uit in een langwerpige quiche vorm en smeer uit tot ongeveer 1,5cm dikte, bak voor 20 minuten af op 180 graden in de oven en laat daarna op een rooster helemaal afkoelen.
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- In je blender doe je 8 aardbeien en de granaatappel melasse en de Martini, blend tot een egale massa, schenk in een schaal.
- Snijd van de plak cake reepjes en dip deze in de coulis en leg in glaasjes, daar een laagje slagroom op en dan een laagje aardbeien en bouw zo het glaasje op.
- Zet de glaasjes even terug in de koelkast voor een half uurtje en dan kun je ze serveren: Heerlijk Happen!
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Aardbeien zijn een lekker veelzijdig stukje fruit. Of je het nou in een drankje, een toetje, of een taart wilt gebruiken, de mogelijkheden zijn eindeloos! Zelf ben ik er dol op en zeker die mooie dikke zomerkoninkjes die ook van zichzelf zo lekker zoet zijn.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ziet er echt heerlijk uit!
Delicious !!