Zomerse zoete aardbeientaart met slagroom

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zomerse zoete aardbeientaart

Houd jij van de smaak van zoete aardbeien? Dan is deze zomerse aardbeientaart met slagroom perfect voor jou! Het recept is eenvoudig en de taart is een gegarandeerde hit. Wees wel geduldig, want de taart moet een paar uur opstijven in de koelkast voordat je hem kunt serveren. Maar het wachten is zeker de moeite waard.

Hoewel de taart rijk aan calorieën is, is het een traktatie die je jezelf af en toe kunt gunnen. Bovendien is het een geweldige manier om te genieten van het heerlijke zomerfruit dat aardbeien zijn.

Het maken van de aardbeientaart is niet moeilijk en het resultaat is prachtig. De taart is gegarneerd met verse aardbeien en slagroom, waardoor het eruit ziet als een professioneel gebakken taart. Het is perfect om te serveren als dessert tijdens een diner of als traktatie bij een speciale gelegenheid.

Dus als je op zoek bent naar een heerlijke en gemakkelijke zomerse traktatie, probeer dan dit recept voor een zoete aardbeientaart met slagroom. Je zult er geen spijt van krijgen! Ik maakte er ook nog eens een leuk filmpje voor.

Dit is wat je nodig hebt voor de aardbeientaart met slagroom:

-4 dozen aardbeien
-1 chocolade cake of kruidcake
-500 ml slagroom
-125 ml griekse yoghurt

Dit is hoe je hem maakt:

-Bak een chocolade cake of kruid cake en laat hem goed afkoelen.

-Snij ondertussen de aardbeien in dunne plakjes bewaar de kontjes voor de vulling. We gooien niets weg.

-Bekleed een schaal of kom met vershoudfolie, vul daarna de kom op met de aarbeienplakjes tot je bovenaan de rand bent.

-Klop de slagroom voor de zomerse zoete aardbeientaart stijf en spatel de yoghurt erdoorheen Dit mengsel daarna na even goed opkloppen.

-Spatel vervolgens de slagroom op de plakjes aardbei tot je ze niet meer ziet.

-Bekleed de slagroom laag met een laag cake, een laag aardbei, een laag slagroom etc. etc. Vul zo de kom langzaam op, laatste laag cake en dek hem vervolgens volledig af met vershoudfolie.

Zomerse zoete aardbeientaart

Zet de aardbeientaart met slagroom vervolgens 3 (!!) uur in de koelkast om hem goed stijf te laten worden. Wanneer hij helemaal klaar is : neem leuke bordjes en snij een lekker stuk af: Héérlijk happen!

Het idee voor deze taart komt van het platform Tasty Japan ( ja gekgenoeg uit Japan dus, daar maakten zie hem met kiwi zoals je hieronder op de foto kunt zien. Deze heb ik natuurlijk ook gemaakt om te proeven hoe die smaakte en hij was zeker top! Ik heb hem dus een Hollands tintje gegeven door hem met Hollande aardbeien te maken. Ook bakte ik een chocolade cake in dit recept. Bij de kiwi moet je een gewonen gele cake bakken)

Zomerse zoete aardbeientaart

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zomerse zoete aardbeientaart

Lust jij graag aardbeien? Ben jij ook zo gek op die heerlijke rode rakkers? Stop dan maar met verder zoeken en maak deze zomerse zoete aardbeientaart.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: aardbeien, chocolade
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 45 minuten
Porties: 10 personen
calorieën: 178kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 dozen aardbeien
  • 1 chocolade cake of kruidcake
  • ½ liter slagroom
  • 125 ml griekse yoghurt

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Bak een chocolade cake of kruid cake en laat hem goed afkoelen.
  • Snij ondertussen de aardbeien in dunne plakjes bewaar de kontjes voor de vulling. We gooien niets weg.
  • Bekleed een schaal of kom met vershoudfolie, vul daarna de kom op met de aarbeienplakjes tot je bovenaan de rand bent.
  • Klop de slagroom voor de zomerse zoete aardbeientaart stijf en spatel de yoghurt erdoorheen Dit mengsel daarna na even goed opkloppen.
  • Spatel vervolgens de slagroom op de plakjes aardbei tot je ze niet meer ziet.
  • Bekleed de slagroom laag met een laag cake, een laag aardbei, een laag slagroom etc. etc. Vul zo de kom langzaam op, laatste laag cake en dek hem vervolgens volledig af met vershoudfolie.zomerse zoete aardbeientaart
  • Zet de aardbeientaart met slagroom vervolgens 3 (!!) uur in de koelkast om hem goed stijf te laten worden. Wanneer hij helemaal klaar is : neem leuke bordjes en snij een lekker stuk af: Héérlijk happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer zomerse toetjes proberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten.

Zomers toetje met Franse abrikoos of Ananas kokoswafels met Griekse yoghurt of Zoete tomaten carpaccio

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Francine bij » Zomerse zoete aardbeientaart met slagroom

10 gedachten over “Zomerse zoete aardbeientaart met slagroom”

  1. Pingback: Het favoriete recept van De Slanke Sloeber - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Lekker yoghurt ontbijtje met aardbei - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept