
Zomerse zoete aardbeientaart
Lust jij graag aardbeien? Ben jij ook zo gek op die heerlijke rode rakkers? Stop dan maar met verder zoeken en maak deze zomerse zoete aardbeientaart met slagroom. Hier is het een blijvertje geworden. Het is geen ingewikkeld proces je moet er alleen wat geduld voor hebben voordat je hem kunt opeten. Hij moet namelijk wel even een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Maar jullie weten je tijd vast goed te vullen. Ja het is best een caloriënbom maar goed welke taart is dat niet toch? Moet best een keertje kunnen. Voor de Keuken Kampioen maakte ik er ook nog eens een leuk filmpje voor.
Dit is wat je nodig hebt voor de aardbeientaart met slagroom:
-4 dozen aardbeien
-1 chocolade cake of kruidcake
-500 ml slagroom
-125 ml griekse yoghurt
Dit is hoe je hem maakt:
-Bak een chocolade cake of kruid cake en laat hem goed afkoelen.
-Snij ondertussen de aardbeien in dunne plakjes bewaar de kontjes voor de vulling. We gooien niets weg.
-Bekleed een schaal of kom met vershoudfolie, vul daarna de kom op met de aarbeienplakjes tot je bovenaan de rand bent.
-Klop de slagroom voor de zomerse zoete aardbeientaart stijf en spatel de yoghurt erdoorheen Dit mengsel daarna na even goed opkloppen.
-Spatel vervolgens de slagroom op de plakjes aardbei tot je ze niet meer ziet.

-Bekleed de slagroom laag met een laag cake, een laag aardbei, een laag slagroom etc. etc. Vul zo de kom langzaam op, laatste laag cake en dek hem vervolgens volledig af met vershoudfolie.
Zomerse zoete aardbeientaart
Zet de aardbeientaart met slagroom vervolgens 3 (!!) uur in de koelkast om hem goed stijf te laten worden. Wanneer hij helemaal klaar is : neem leuke bordjes en snij een lekker stuk af: Héérlijk happen!
Het idee voor deze taart komt van het platform Tasty Japan ( ja gekgenoeg uit Japan dus, daar maakten zie hem met kiwi zoals je hieronder op de foto kunt zien. Deze heb ik natuurlijk ook gemaakt om te proeven hoe die smaakte en hij was zeker top! Ik heb hem dus een Hollands tintje gegeven door hem met Hollande aardbeien te maken. Ook bakte ik een chocolade cake in dit recept. Bij de kiwi moet je een gewonen gele cake bakken)

Zomerse zoete aardbeientaart
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 dozen aardbeien
- 1 chocolade cake of kruidcake
- ½ liter slagroom
- 125 ml griekse yoghurt
En zo maak je het:
- Bak een chocolade cake of kruid cake en laat hem goed afkoelen.
- Snij ondertussen de aardbeien in dunne plakjes bewaar de kontjes voor de vulling. We gooien niets weg.
- Bekleed een schaal of kom met vershoudfolie, vul daarna de kom op met de aarbeienplakjes tot je bovenaan de rand bent.
- Klop de slagroom voor de zomerse zoete aardbeientaart stijf en spatel de yoghurt erdoorheen Dit mengsel daarna na even goed opkloppen.
- Spatel vervolgens de slagroom op de plakjes aardbei tot je ze niet meer ziet.
- Bekleed de slagroom laag met een laag cake, een laag aardbei, een laag slagroom etc. etc. Vul zo de kom langzaam op, laatste laag cake en dek hem vervolgens volledig af met vershoudfolie.zomerse zoete aardbeientaart
- Zet de aardbeientaart met slagroom vervolgens 3 (!!) uur in de koelkast om hem goed stijf te laten worden. Wanneer hij helemaal klaar is : neem leuke bordjes en snij een lekker stuk af: Héérlijk happen!

Wil je meer zomerse toetjes proberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten.
Zomers toetje met Franse abrikoos of Ananas kokoswafels met Griekse yoghurt of Zoete tomaten carpaccio
RT @HeerlijkeHappen: Nieuwe blogpost (Aardbeientaart) is gepubliceerd op Heerlijke Happen |Foodblog| – https://t.co/ZReBnl1hdo https://t.co…
Mmmm lekker
Nieuwe blogpost (Aardbeientaart) is gepubliceerd op Heerlijke Happen |Foodblog| – https://t.co/INbGuOXq6q https://t.co/QC01gFt8xS
Ik ga hem morgen gelijk maken! Lijkt me zo lekker
Heerlijk
Blijft mijn favorietere taart.
Ik heb ‘m op en hij is heeerlijk
Pingback: Het favoriete recept van De Slanke Sloeber - Heerlijke Happen