Estimated reading time: 4 minuten
Laatst plaatste ik al het recept voor huisgemaakte harissa. Een hele pittige saus uit Tunesië die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Goed dat had ik gedaan, maar dan moet je natuurlijk ook nog iets met die saus gaan doen… Ideaal is een stukje kip want die heeft van zichzelf niet al te veel smaak. Althans de filet waar we het hier over hebben. Een mager stukje vlees met veel eiwit, maar kan dus wel wat extra’s gebruiken! Nou dat is heel goed gelukt met dit harissa kip met agave siroop recept.
Harissa kip met agave siroop
In dit geval koos ik voor kipfilet omdat deze net even minder vet is dan kippendij. Maar het is ook te maken met vleugeltjes, drumsticks, of zelfs gewoon de hele kip mee besmeren aan de binnen en buitenkant. De verse harissa is een aantal dagen in de koelkast te bewaren.
Serveer deze harissa kip met agave siroop met wat gestoomde groenten en wat rijst bijvoorbeeld. De kip is natuurlijk ook te “preppen” voor meerdere dagen. Als je bijvoorbeeld 4 stukjes maakt kun je je lunch in bakjes voorbereiden. Dan kun je in elk bakje andere groenten doen, en heb je toch een veelzijdige lunch met telkens een andere smaak. Combineer de harissa kip met verschillende soorten groenten zoals broccoli, wortelen, of sperziebonen voor variëteit.
Voeg eventueel wat kruiden of een extra scheutje agave siroop toe voor een zoete twist. Door verschillende combinaties te maken, blijft elke lunch interessant en gevarieerd. Voor wat extra smaak kun je ook steevast een stukje fruit toevoegen, zoals appel of peer. Op deze manier krijg je niet alleen een voedzame, maar ook een kleurrijke maaltijd.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Harissa kip met agave siroop
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kipfilet
- 2 takjes peterselie - (of koriander)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd je kipfilet kruislings in, en besmeer met 1 el harissa en leg ze in een ovenschaal.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- In een kommetje mix je 1 tl harissa, 3 el agave siroop, 1 el sojasaus, 3 uitgeperste knoflooktenen, en het citroensap. Schenk dit over de kipfilet.
- Dek de schaal af en zet in de oven voor een 20 minuutjes. ( tot je filet gaar is, maar zeker niet uitgedroogd!)
- Haal de kip uit de oven en uit de schaal en leg even apart. Mix 1 tl maizena met wat water in een kommetje en voeg dit toe aan saus in de ovenschaal. Mix goed zodat er een wat dikkere saus ontstaat.
- Leg de kipfilet terug in de schaal en bestrijk goed met de dikke saus. Zet nog even terug in de oven om de kip weer te verwarmen. Haal de kip uit de oven en snijd in mooie reepjes en bestrooi met wat vers gehakte peterselie, en serveer dan direct.
- Heerlijk Happen!
Ben jij ook zo dol op pittig? Dan moet je zeker eens onderstaande recepten proberen! Natuurlijk kun je zelf de hoeveelheid pepers/pittigheid aanpassen zodat het lekker blijft voor jou:
Pittige Ananas Salsa: een Tropische Traktatie
Pittige pasta spinazie zalmschotel
Pittige feta dip met tomaatjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Harissa kip recept
Delicious chicken recipe!