Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wanneer je steeds meer de pittige smaken uit het Midden-Oosten kunt waarderen en je een koelkast vol hebt met restjes. Dan maak je een fantastische zero-waste lunch en blijven je smaakpapillen erna nog een heel tijdje wakker! Soms hoeft koken helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je trekt gewoon je koelkast open en gaat aan de slag met datgene wat er nog voorradig is. Een beetje speurend naar inspiratie kwam ik een plaatje van naanpizza van HelloFresh tegen. En zonder gelijk een hele box te hoeven bestellen stond deze harissa naanpizza met buffelmozzarella zó op tafel. Je kunt mijn recept dus op de letter volgen, of zelf ook eens een duik in je voorraad kast nemen en aan de slag! naanpizza gezond

Harissa naanpizza met buffelmozzarella
Serveer met een lekkere zoet-zure komkommersalade erbij.

Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Euhm Francine wat is Harissa? Dat is een Noord Afrikaanse hete rode saus die gemaakt wordt door gebruik te maken van heel veel verschillende kruiden en specerijen. Het lijkt ergens wel een beetje op chilisaus of sambal. Een ideale manier dus om wat extra spice aan je naanpizza te geven. Ook smeerde ik er wat tahin op voor een wat zachtere tegenhanger.

Tahin is een soort pasta gemaakt van gemalen sesamzaad en is een belangrijk ingrediënt in veel traditionele gerechten, zoals hummus en baba ganoush. Het is ook vaak gebruikt als saus of spread en heeft een nootachtige smaak. Tahin is rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten en wordt beschouwd als een gezonde en voedzame toevoeging aan veel gerechten.

Harissa naanpizza met buffelmozzarella
Hoe meer Harissa je erop smeert hoe pittiger het wordt.

Ik ben dol op de geroosterde smaak van aubergine. Dat proef je heel goed en het is een essentieel onderdeel in bijvoorbeeld baba ganoesh en hummus. Dit zijn twee heerlijke dips die oorspronkelijk uit de Oosterse en Noord Afrikaanse keuken komen, maar die inmiddels ook erg populair zijn in onze Westerse keuken. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en makkelijk te maken. En at ik voorheen nauwelijks pittig, nu begin ik het langzaam toe te voegen en kan ik het beter hebben! Ik vind het leuk om te experimenteren met verschillende kruiden en specerijen die deze dips nog meer smaak geven. Zo ontdek ik steeds nieuwe combinaties die mijn smaakpapillen verrassen.

Harissa naanpizza met buffelmozzarella
Zo gemaakt dus ideaal voor de lunch.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Een lekker pittige naanpizza gemaakt met restjes uit de koelkast.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: Oosters meets Westers
Trefwoord: banaan, gegrilde groenten, harissa, tahin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 309kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 naans - ( ik gebruik Patak's )
  • ½ komkommer
  • ¼ rode peper
  • paprika
  • wortel
  • aubergine
  • 1 buffelmozzarella

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Bij de groente heb ik geen hoeveelheden aangegeven omdat ik een aantal stukken overgebeleven groenten daarvoor heb gebruikt. Deze kun je even een tiental minuten grillen onder de grill.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Besmeer je naan's met wat harissa en tahin. Bekleed met de gegrilde groenten en leg wat stukjes buffelmozzarella erop. Leg in de oven voor 10 minuutjes tot de kaas lekker is gesmolten.
  • Ondertussen maken we de komkommersalade. Neem een kommetje erbij en doe hier wat kruidenazijn in, mix wat zoetstof ( of suiker) erbij en leg dan de komkommer erin en laat even intrekken.
  • Haal de naan's uit de oven en serveer met de komkommersalade.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Een pizza kun je dus op veel verschillende manieren maken! Probeer deze variaties ook eens:

Wil je meer recepten uitproberen zoals Harissa naanpizza met buffelmozzarella? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

naanpizza gezond

Start » Recepten » Lunchgerechten » Harissa naanpizza met buffelmozzarella

12 gedachten over “Harissa naanpizza met buffelmozzarella”

  1. Pingback: Fitmom fit people Franciska doet niet mee - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Naanpizza met pesto en kersensaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Keto harissa ijsbergsla kipwrap - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Knoflookbroodje met pikante kip en harissa saus - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Oosters gekruide krabbetjes uit de oven - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Naan met labneh en gebakken ei - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Naan met zalm en artisjok - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept