Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Een lekker pittige naanpizza gemaakt met restjes uit de koelkast.
Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Wanneer je steeds meer de pittige smaken uit het Midden-Oosten kunt waarderen en je een koelkast vol hebt met restjes. Dan maak je een fantastische zero-waste lunch en blijven je smaakpapillen erna nog een heel tijdje wakker! Soms hoeft koken helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je trekt gewoon je koelkast open en gaat aan de slag met datgene wat er nog voorradig is. Een beetje speurend naar inspiratie kwam ik een plaatje van naanpizza van HelloFresh tegen. En zonder gelijk een hele box te hoeven bestellen stond deze harissa naanpizza met buffelmozzarella zó op tafel. Je kunt mijn recept dus op de letter volgen, of zelf ook eens een duik in je voorraad kast nemen en aan de slag!

Harissa naanpizza met buffelmozzarella
Serveer met een lekkere zoet-zure komkommersalade erbij.
Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Een lekker pittige naanpizza gemaakt met restjes uit de koelkast.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: Oosters meets Westers
Trefwoord: banaan, gegrilde groenten, harissa, tahin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 2 naans ( ik gebruik Patak's )
  • ½ komkommer
  • ¼ rode peper
  • paprika
  • wortel
  • aubergine
  • 1 buffelmozzarella

Uit de voorraadkast:

  • harissa
  • tahin
  • kruiden azijn
  • zoetstof

En zo maak je het:

  • Bij de groente heb ik geen hoeveelheden aangegeven omdat ik een aantal stukken overgebeleven groenten daarvoor heb gebruikt. Deze kun je even een tiental minuten grillen onder de grill.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Besmeer je naan's met wat harissa en tahin. Bekleed met de gegrilde groenten en leg wat stukjes buffelmozzarella erop. Leg in de oven voor 10 minuutjes tot de kaas lekker is gesmolten.
  • Ondertussen maken we de komkommersalade. Neem een kommetje erbij en doe hier wat kruidenazijn in, mix wat zoetstof ( of suiker) erbij en leg dan de komkommer erin en laat even intrekken.
  • Haal de naan's uit de oven en serveer met de komkommersalade.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Harissa naanpizza met buffelmozzarella
Hoe meer Harissa je erop smeert hoe pittiger het wordt.

Harissa naanpizza met buffelmozzarella

Euhm Francine wat is Harissa? Dat is een Noord Afrikaanse hete rode saus die gemaakt wordt door gebruik te maken van heel veel verschillende kruiden en specerijen. Het lijkt ergens wel een beetje op chilisaus of sambal. Een ideale manier dus om wat extra spice aan je naanpizza te geven. Ook smeerde ik er wat tahin op voor een wat zachtere tegenhanger. Tahin is sesampasta gemaakt van sesamzaad. Dat proef je heel goed en het is een essentieel onderdeel in bijvoorbeeld baba ganoesh en hummus. Al met al twee smaakmakers uit de Oosterse en Noord Afrikaanse keuken die hun weg wel gevonden hebben in onze Westerse keuken. En at ik voorheen nauwelijks pittig, nu begin ik het langzaam toe te voegen en kan ik het beter hebben!

Een pizza kun je dus op veel verschillende manieren maken! Probeer deze variaties ook eens:

Harissa naanpizza met buffelmozzarella
Zo gemaakt dus ideaal voor de lunch.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Harissa naanpizza met buffelmozzarella? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

5 gedachten over “Harissa naanpizza met buffelmozzarella”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept