Pittige pasta spinazie zalmschotel

Pittige pasta spinazie zalmschotel

Geschatte leestijd: 3 minuten

TikTok alert! Dit recept zag ik op dat mega populaire platform voorbijkomen en dacht dáár kan ik een betere versie van maken. En waarom beter? Wel ik vond het vrij basic en miste eigenlijk wel wat smaak. Zo zag ik geen kruiden of andere smaakmakers toegevoegd worden. Dus dook ik de keuken in en maakte er een pittige pasta spinazie zalmschotel van. Het klaarmaken blijft dus zoals het basis recept pastaschotel oven wat ik zag, we voegen er alleen meer kruiden en wat pit aan toe!

Pittige pasta spinazie zalmschotel

Pittige pasta spinazie zalmschotel

Bij deze pittige pasta spinazie zalmschotel kun je in principe elk soort pasta gebruiken. Ik heb deze keer pasta gemaakt van linzen gebruikt. Maar het mag ook macaroni of vlinderpasta zijn. Zolang het maar geen slierten zijn want dat mixt niet zo lekker. Wil je het extra pittig hebben? Voeg dan nog een eetlepel sriracha toe. Gegarandeerd vlammen in je mond…..

Pittige pasta spinazie zalmschotel pastaschotel oven

Waarom voor zalm kiezen? Zalm is een heerlijke vis die veel gezondheidsvoordelen heeft. Het bevat veel omega-3 vetzuren, die goed zijn voor je hart, je hersenen en je huid. Zo is zalm ook een bron van eiwitten, vitamine D en selenium, die je immuunsysteem versterken en je botten beschermen. Zalm is dus een smakelijke en gezonde keuze.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Pittige pasta spinazie zalmschotel

Pittige pasta spinazie zalmschotel

Een simpele maar erg lekkere ovenschotel.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 63 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: rode peper, spinazie, zalm, zeekraal
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 760kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram diepvries spinazie
  • 350 gram zalmmoten met huid
  • 50 gram zeekraal - gehakt
  • ½ rode peper - fijngehakt
  • 250 ml kookroom
  • 1 el kappertjes
  • 1 el Persillade (kruidenmix)
  • 150 gram pasta
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak je ovenschaal erbij en verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Leg de bevroren spinazieblokjes op de bodem. Daarop strooi je de fijngehakte rode peper, kappertjes en gehakte zeekraal. Leg de zalm moot erop en bestrooi die met de persillade. Als laatste giet je de kookroom erbij en zet je het geheel in de oven voor een 25 minuutjes tot de zalm gaar is.
  • Kook in de tussentijd de pasta gaar in een pan met water en wat zout. Giet deze af.
  • Haal de schaal uit de oven en duw met een vork de gare zalm uit elkaar en roer door de spinazie. Voeg de pasta toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Serveer direct.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zalm is lekker! En een gezond stukje vis ook nog eens. Hier heb ik nog een aantal andere fijne gerechten voor je:

Pittige pasta spinazie zalmschotel pastaschotel oven

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pittige pasta spinazie zalmschotel

pastaschotel oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept