Estimated reading time: 3 minuten
Easy recipe alert! Ofwel makkelijk te maken, en daarna volop genieten. Deze havermout blauwe bes cobbler is gemaakt met diepvries blauwe bessen. Je kunt hem dus het hele jaar rond maken. En over het algemeen vind ik ze uit de vriezer net wat goedkoper. Je kunt dit receptje als ontbijtje, lunch of zelfs als toetje eten met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs erbij. Ik bedoel hoé divers wil je het hebben met deze fruit cobbler!
Havermout blauwe bes cobbler
Blauwe bessen zijn niet alleen heerlijk, maar ook heel gezond. Ze zitten boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen die goed zijn voor je lichaam en je immuunsysteem. Ze kunnen je ook helpen om af te vallen, je bloeddruk te verlagen en je cholesterol te verbeteren. Blauwe bessen zijn ook heel divers.
Je kunt ze zo eten, als tussendoortje of als ontbijt. Je kunt ze ook verwerken in smoothies, salades, yoghurt, taarten, muffins, jam en nog veel meer. Op de website van Heerlijke Happen vind je allerlei lekkere recepten met blauwe bessen, zoals deze blauwe bessen crumble.
Natuurlijk kun je dit recept ook maken met andere soorten fruit uit het vriesvak! Probeer maar eens lekker te combineren en ga met jouw favoriete fruit aan de slag.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Havermout blauwe bes cobbler
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 125 gram roomboter
- 30 gram basterdsuiker
- 40 gram erythritol
- ¼ tl zout
De bessenvulling:
- 300 gram blauwe bessen - diepvries
- 25 gram maizena
- ½ citroen - uitgeperst
- 30 gram erythritol
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng in een ovenschaal de blauwe bessen met de erythritol, citroensap, en maizena en mix goed.
- Meng in een mengkom de andere ingrediënten en kneed met je vingers het geheel tot grove korrels voor je crumble.
- Verdeel de crumbles over je bessen-mengsel en zet de schaal in de oven voor een 35/40 minuutjes tot de crumble goudbruin is gebakken.
- Laat een beetje afkoelen voordat je serveert, kan ook koud gegeten worden.
- Heerlijk Happen!
Ik ben dol op blauwe bessen! Je kunt er heerlijke recepten mee maken, en die heb ik dan ook voor je. Probeer deze maar eens:
Blauwe bes banaan havermout pancakes
Low carb blauwe bes tulband cakejes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
fruit cobbler
Awesome oatmeal recipe!