Huisgemaakte rode bessenjam

Huisgemaakte rode bessenjam

Geschatte leestijd: 4 minuten

Met dit rode bessenjam recept heb je weer een top basis recept in handen! We gaan zelf rode bessenjam maken en ik vertel je zo hoé je weet of je jam lang genoeg gekookt is. Je wilt natuurlijk mooi gestolde huisgemaakte rode bessen jam, en niet een vloeibaar goedje in een glazen potje. De bessen heb ik dit jaar uit eigen tuin want mijn stuik lijkt wel geëxplodeerd. met gemak haal ik er zo drie tot 4 kilo vanaf. Voor dit recept hebben we een halve kilo nodig trouwens. rode en zwarte bessenjam maken met geleisuiker

rode bessenjam recept

Ondanks dat rode bessen best zuur kunnen zijn is deze jam door de geleisuiker toch lekker zoet. En het geheime ingrediënt is : steranijs! Dat geeft een heerlijk kruidige smaak aan je jam. Natuurlijk kun je hiermee experimenteren want je zou ook kaneel kunnen gebruiken. Oh en die stollings-tip? Die geef ik je in het recept hieronder.

Huisgemaakte rode bessenjam

Dit rode bessenjam recept is in principe ook te gebruiken voor andere soorten fruit. Het maken van jam is zoals je ziet echt super eenvoudig. En ook super goedkoop, suiker is namelijk niet zo duur. En door fruit uit eigen tuin te gebruiken bespaar je je ook een hoop geld. Geen tuin of rode bessenstruik? Maak dit recept dan als het in het seizoen is. In de winter zijn er nauwelijks rode bessen en zul je er de hoofdprijs voor moeten betalen.

rode bessenjam recept

Hier thuis is de man niet zo’n fan van rode besjes, dus deze huisgemaakte rode bessen jam is helemaal voor mijzelf! Uit deze hoeveelheid haalde ik 2 en een halve pot. Genoeg voorraad om een tijdje mee vooruit te kunnen. Ohja extra tip: ook erg lekker bij een kaasplankje!

En het beste van alles is dat het maken van deze jam heel eenvoudig is. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje tijd, heb je in een handomdraai een heerlijke pot zelfgemaakte jam. En omdat het zelfgemaakt is, weet je precies wat erin zit en kun je genieten van de pure smaak van de rode bessen.

Heerlijke huisgemaakte rode bessenjam

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Huisgemaakte rode bessenjam

Huisgemaakte rode bessenjam

Een heerlijk basis recept om een huisgemaakte jam te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 108 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: broodbeleg
Keuken: European
Trefwoord: citroensap, gelei suiker, rode bessen, steranijs
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 21 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram rode bessen
  • 500 gram gelei suiker
  • 1 citroen
  • 2 steranijs

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem een schoteltje erbij en leg deze in de koelkast. Die hebben we straks nodig voor de stollings-test.
  • Haal alle besjes van de takjes en was ze.
  • Neem een pan erbij en doe hier de besjes en het sap van 1 citroen in en breng het geheel aan de kook. Als de besjes open geplopt zijn voeg je de suiker en steranijs toe en roer goed door. Laat het geheel 4 minuten koken.
  • Neem het schoteltje uit de koelkast en schep een beetje jam erop, laat even een minuut staan. ( laat de jam in de pan ondertussen op minimaal vuur staan) Kantel het schoteltje, als de jam blijft liggen dan is hij goed gestold. Druipt het nog teveel kook de jam in de pan dan nog iets langer.
  • Haal de steranijs uit de pan en schenk de jam in gesteriliseerde glazen potten. Vul tot bijna aan de rand. Schroef het deksel erop en zet op zijn kop voor een minuut of 5, daarna draai je hem weer terug en laat verder afkoelen.
  • Heerlijk Happen!
Je kunt je glazen potten in de vaatwasser wassen en dan gebruiken. Als je net als ik een stoomoven hebt kun je je glazen potten steriliseren op 100 graden. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten proberen of maken? Kijk dan eens eventjes bij deze:

Natuurlijk deze huisgemaakte peren confiture met kaneel.

Maar ook heel lekker is deze bramensaus die je bijvoorbeeld op een geitenkaas toast serveert.

En deze blauwe bes tulbandcakes kun je ook vullen met wat van deze fijne jam.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

rode en zwarte bessenjam maken met geleisuiker

Start » De basis » Huisgemaakte rode bessenjam

4 gedachten over “Huisgemaakte rode bessenjam”

  1. Nooit meer op de kop zetten daar kunnen de deksels van tegenwoordig niet meer tegen. Ook als ze rechtop staan trekken ze vacuüm

4.80 from 108 votes (105 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept