Huisgemaakte peren confiture

Huisgemaakte peren confiture met kaneel

Huisgemaakte peren confiture

Het is weer tijd om de peren te oogsten. Hier in de regio staan heel veel perengaarden en ze plukken van vroeg tot laat! Grote houten kisten waar honderden kilo’s peren in verdwijnen. Ook in onze tuin staat een perenboom. Het fijne daaraan is dat wij onze peren niet bespuiten en je dus echt van een biologische peer kunt spreken. Geen bestrijdingsmiddelen, gewoon puur natuur! Ook dit jaar maak ik weer huisgemaakte peren confiture. Snel aan de slag, we gaan perenjam maken!

Deze is héérlijk bij een kaasplankje. Ook kun je jam maken en deze lekker op je boterham smeren. Natuurlijk is het super simpel om dit te doen dus.

Huisgemaakte peren confiture perenjam maken

Dit heb je nodig voor 4 potten Huisgemaakte peren confiture:

 • 1 kg peren
 • 1 kg geleisuiker
 • 4 jampotten
 • 1 eetlepel kaneelpoeder
 • theelepel gemalen zwarte peper

En zo maak je het:

-Begin het Huisgemaakte peren confiture maken met de potten en deksels te steriliseren. Je kunt ze in de vaatwasser wassen, of in een pan met soda. Zo zijn ze vet en vuilvrij.

-Schil de peren en snij ze vervolgens in kleine stukjes.

-Doe ze in een grote kom en giet er de kilo gelei suiker bij. Voeg vervolgens het kaneelpoeder en de gemalen zwarte peper erbij, even doorroeren en zet deze dan een dag weg in de koelkast.

-Haal de volgende dag de kom uit de koelkast en giet alles in een grote pan. Breng het geheel aan de kook. Vanaf het moment dat de massa kookt begint de kooktijd van 4 minuten. Roer het af en toe voorzichtig door, de massa moet blijven borrelen.

-Wanneer de 4 minuten om zijn kun je eventueel schuim wat op de massa blijft liggen wegscheppen. Neem de potten erbij en vul ze voorzichtig met de hete massa. Vul de potten tot aan de rand en schroef dan het deksel erop. Zet de pot op zijn kop en laat hem zo 5 minuten staan. Daarna draai je ze terug en bewaar je ze op een koele en donkere plek.

-De huisgemaakte peren confiture is één jaar houdbaar, mits hij ongeopend blijft. Als je de pot open hebt gemaakt blijft hij beperkt houdbaar in de koelkast.

Voor perenjam doe je dit:

-Snij en schil de peren, en vervolgens pureer je ze.

-Doe de gepureerde peren met de kilo gelei suiker in een grote pan.

-Ook hier kook je de jam 4 minuten vanaf het moment dat het kookt.

-Neem de potten voor de Huisgemaakte peren confiture erbij, de jam is nu nog heel dun en vloeibaar, dat gaat pas later stollen! Giet de potten tot aan de rand vol en sluit ze af. Zet ze voor 5 minuten op hun kop. Daarna draai je ze weer terug en bewaar je de jam op een koele en donkere plek. Ook de jam is één jaar houdbaar.

Maak mooie etiketjes waar je de datum van bereiden opschrijft en wat je erin gestopt hebt. Super leuk om cadeau te geven. Lekker bij een kaasplankje: Héérlijk happen!

huisgemaakte peren confiture

Huisgemaakte peren confiture

Het is weer tijd om de peren te oogsten. Hier in de regio staan heel veel perengaarden en ze plukken van vroeg tot laat! Grote houten kisten waar honderden kilo’s peren in verdwijnen. Ook in onze tuin staat een perenboom. Het fijne daaraan is dat wij onze peren niet bespuiten en je dus echt van een biologische peer kunt spreken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 36 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: peren
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 potten
calorieën: 844kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Begin met je potten en deksels te steriliseren. Je kunt ze in de vaatwasser wassen, of in een pan met soda. Zo zijn ze vet en vuilvrij.
 • Schil de peren en snij ze vervolgens in kleine stukjes.
 • Doe ze in een grote kom en giet er de kilo gelei suiker bij. Voeg vervolgens het kaneelpoeder en de gemalen zwarte peper erbij, even doorroeren en zet deze dan een dag weg in de koelkast.
 • Haal de volgende dag de kom uit de koelkast en giet alles in een grote pan. Breng het geheel aan de kook. Vanaf het moment dat de massa kookt begint de kooktijd van 4 minuten. Roer het af en toe voorzichtig door, de massa moet blijven borrelen.
 • Wanneer de 4 minuten om zijn kun je eventueel schuim wat op de massa blijft liggen wegscheppen. Neem de potten erbij en vul ze voorzichtig met de hete massa. Vul de potten tot aan de rand en schroef dan het deksel erop. Zet de pot op zijn kop en laat hem zo 5 minuten staan. Daarna draai je ze terug en bewaar je ze op een koele en donkere plek.
 • De huisgemaakte peren confiture is één jaar houdbaar, mits hij ongeopend blijft. Als je de pot open hebt gemaakt blijft hij beperkt houdbaar in de koelkast.
 • Voor perenjam doe je dit:
 • Snij en schil de peren, en vervolgens pureer je ze.
 • Doe de gepureerde peren met de kilo gelei suiker in een grote pan.
 • Ook hier kook je de jam 4 minuten vanaf het moment dat het kookt.
 • Neem de potten erbij, de jam is nu nog heel dun en vloeibaar, dat gaat pas later stollen! Giet de potten tot aan de rand vol en sluit ze af. Zet ze voor 5 minuten op hun kop. Daarna draai je ze weer terug en bewaar je de jam op een koele en donkere plek. Ook de jam is één jaar houdbaar.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Huisgemaakte peren confiture? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Huisgemaakte peren confiture met kaneel

perenjam maken

11 gedachten over “Huisgemaakte peren confiture met kaneel”

 1. Ja dat kan door gebruik te maken van gelei-suiker daar heb je minder van nodig dan kristalsuiker. Maar je kunt jam dus niet zònder suiker maken… Bij gelei-suiker heb je 1250 gram fruit en 500 gram gelei-suiker nodig, iets minder zoet dus. De suiker zorgt ervoor dat het houdbaar is en stevigheid, anders is het een smurrie waar je maar weinig mee kunt, en die nauwlijks houdbaar is.
  Kijk maar in de supermarkt, daar verkopen ze de 2 verschillende soorten suiker waarmee je de jam of gelei kunt maken.

 2. Pingback: Basisrecept bloedsinaasappel curd - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Huisgemaakte rode bessenjam - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Huisgemaakte zoete kaneel kersenjam - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Rode koolschotel met zoete aardappelpuree uit de oven - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Het Franse kaasplankje met brie en Compté - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept