Romige knoflooksoep met gamba

Romige knoflooksoep met gamba

Romig, super zacht van smaak en geserveerd in een prachtig glaasje is dit de ideale Kerst amuse.
Romige knoflooksoep met gamba

Een soepje gaat er altijd wel in toch? Ik vind het ook erg fijn om bijvoorbeeld als amuse of voorgerechtje bij het Kerstmenu te maken. Je kunt de soep namelijk prima een dag of twee dagen van te voren maken. Dat doet de smaak sowieso veel goed om hem lekker even te laten staan. Gepofte knoflook in plaats van gewone knoflook zorgt ervoor dat het scherpe er vanaf gaat. De knoflook smaakt daardoor wat zoeter en hij is super zacht. Het poffen is heel eenvoudig en doen we in de oven. Dit soep recept plaats ik nu ten tijde van de Kerst maar je kunt hem natuurlijk het hele jaar rond eten.

Romige knoflooksoep met gamba
Super zacht van smaak.
Romige knoflooksoep met gamba

Romige knoflooksoep met gamba

Romig, super zacht van smaak en geserveerd in een prachtig glaasje is dit de ideale Kerst amuse.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: amuse, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: gamba’s, knoflook, kookroom, peterselie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 2 bollen knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 250 ml groentebouillon - ( mag van een blokje )
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 4 gamba's
  • verse peterselie - fijngehakt
  • versgemalen peper
  • ½ tl cayennepeper

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bollen knoflook. Besprenkel met 1 el olijfolie. Wikkel de bollen in aluminiumfolie en zet ze in de oven voor 30-35 minuutjes tot de teentje zacht zijn.
  • Snipper de sjalot heel fijn en hak de peterselie.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s in 5 min gaar op middelhoog vuur. Zet weg tot gebruik. Breng op smaak met wat (cayenne)peper. 
  • Haal de knoflook uit de oven en laat heel even afkoelen. Knijp de teentjes uit de bollen en voeg toe aan de soeppan. Strooi de gesnipperde sjalot erbij en bak kort met wat olijfolie tot de sjalot glazig is.
  • Voeg 250 ml groentebouillon toe, breng aan de kook en schenk de room erbij. Met je staafmixer mix je de soep tot een mooie gladde soep.
  • Schenk de soep in de glaasjes en garneer met de gamba en peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
soep recept

Romige knoflooksoep met gamba

Een soep recept als deze is snel zat gemaakt. En zoals ik al schreef prima van te voren te bereiden. Mocht je wat overhouden kun je dat ook invriezen voor een andere dag. Deze romige knoflooksoep met gamba is gemakkelijk verder op smaak te brengen met diverse soorten kruiden. Wil je hem spicey? Voeg dat wat rode peper toe. Een beetje kruidig? Een eetlepel ras-el-hanout zal hem een Noord-Afrikaans tintje geven.

Andere lekkere soepjes die je als amuse of voorgerechtje kunt serveren? Hier heb ik nog een paar voorbeelden voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gepofte knoflook

2 gedachten over “Romige knoflooksoep met gamba”

  1. 5 sterren
    Verrassend heerlijk soepje! En super makkelijk klaar te maken. Omdat ik niet zo van peterselie houd, heb ik het vervangen door bieslook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept