Geschatte leestijd: 3 minuten
We zijn best gemakzuchtig in Nederland als het op voedsel aankomt. De supermarkten liggen altijd vol, je kunt heel gemakkelijk in de horeca wat eten, en we gooien met z’n allen een hoop eten in de kliko elk jaar. Daar ben ik zelf ook wel eens schuldig aan, maar ik probeer het te voorkomen. In dit geval was zowel de burrata en de kip rollade een dag over de datum. Nou in Nederland kun je dan ècht nog wel met een gerust hart het artikel opeten. De THT is een goede richtlijn, maar gebruik ook gewoon even je neus en je tong om te proeven. Vlees wat zuur ruikt zou ik niet meer gebruiken maar deze rollade kon echt nog prima afgebakken worden. Met wat andere ingrediënten die ik op voorraad had maakte ik deze fantastische Kip rollade burrata bagel.
Kip rollade burrata bagel
Ik kan niet anders zeggen dat dit ook weer een top receptje is. Je hebt er eigenlijk niet zo heel veel voor nodig, en de smaken knallen er vanaf. Zeker de gestoofde ui, die nemen ook de sappen van het vlees in zich op in de pan en dat proef je dan weer terug in je broodje. Ook de bagel seasoning mix is een topper. Maandzaad, sesamzaad, knoflook, zout, peper, een perfecte mix om je broodje af te maken!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kip rollade burrata bagel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram kip rollade
- 2 bagels
- 2 uien - in halve ringen gesneden
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 el balsamicoazijn
- 1 bol burrata
- 2 takjes basilicum
- 1 el everything but the bagel seasoning
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Braad de rollade aan in wat bakvet in de stoofpan. Zorg dat je blijft draaien zodat alle zijdes goudbruin zijn. Blus af met een 150 ml water en voeg de halve uienringen toe. Doe het deksel op de pan en laat de rollade voor een 40 min stoven, blijf zo nu en dan draaien en voeg evt wat water toe als het te droog wordt. De uienringen stoven mee en worden heerlijk zacht!
- Snijd de tomaatjes door het midden en doe in een kom, sprenkel de balsamicoazijn er overheen en bestrooi met wat peper en zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en mix ook deze er doorheen.
- Bak de bagels af volgens de verpakking.
- Als de rollade klaar is laat je hem heel eventjes afkoelen en snijd dan een aantal plakken eraf en leg deze op de bodem van de bagel, daarop een laagje gestoofde uien, daarop schep je de tomaatjes en de helft van de burrata. Top af met de bagel seasoningmix en de bovenkant van de bagel en serveer direct, heerlijk happen!
Natuurlijk zou je ook de bagel helemaal van scratch kunnen maken. Daar heb ik ook een recept voor, zie hieronder. En anders een lekker stuk soda Bread dat kan ook heel prima en duurt ook niet super lang om te maken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kip rollade burrata bagel