Dé onmisbare artikelen voor een foodie

Dé onmisbare artikelen voor een foodie

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als jij net als ik graag in de keuken staat dan zijn er natuurlijk een aantal dingen onmisbaar. Bijvoorbeeld een goede pannenset. Deze kun je los van elkaar kopen, of direct in een complete set. Zelf ben ik ooit gestart met een allegaartje aan diverse pannen in een studentenhuis. En hoewel dat zeer zeker zijn charme had, vind ik tegenwoordig ook dat kwaliteit en design de boventoon mag voeren. Ik geef je in deze blog “dé onmisbare artikelen voor een foodie” mijn lijst je van pannen die wat mij betreft niet mogen ontbreken in jouw keuken:

  • Eén of meerdere gietijzeren stoofpannen. Ik ben enorm fan van stoofjes, maar deze pannen zijn ook geschikt om brood in te bakken in de oven, of zelfs om ze op een bbq te plaatsen. Deze pan leent zich om urenlang op het vuur te staan en om op lage temperatuur je gerecht lekker te laten sudderen.
  • Een hapjespan. Dat is een soort koekenpan met een hoge rand. Hier past logischerwijs nèt wat meer volume in dan je gewone koekenpan.
  • Meerdere koekenpannen in diverse maten, want we hebben soms maar één eitje voor onszelf te bakken, en soms voor een heel gezin. Het liefst ook met een bijpassende deksel erbij.
  • Ook een aantal diverse normale pannen mèt deksel zijn onmisbaar. Aardappeltjes, pasta, groenten, sausje zeg het maar… overal voor te gebruiken.
  • Tegenwoordig ook haast onmisbaar is een fijne wok. Voor die heerlijke noodles of one-pot gerechten die je handig in een diepe wok om kunt scheppen.
Hema pannen

Natuurlijk zijn er nog veel meer pannen te verkrijgen zoals een grill-pan, een snelkookpan, poffertjes pannen en ga zo maar door. Kijk eens kritisch in je kast welke pannen je nou ècht gebruikt en welke eventueel toch wel toe zijn aan vervanging. Zeker je anti aanbak pannen moet je goed in de gaten houden. Hebben ze teveel krassen dan is het echt tijd om deze eens te vervangen voor een ander.

Dé onmisbare artikelen voor een foodie

Aan tafel!

Na het koken komt natuurlijk het leukste onderdeel: het opeten! En dat doen we aan tafel, althans veelal wel. Zelf vind ik het leuk om regelmatig een diner thuis te verzorgen voor vrienden en kennissen. Niets leukers om dan je tafel aan te kleden met een mooi tafelkleed, kaarsjes en mooi bestek. Voor doordeweekse dagen kun je natuurlijk voor een handige placemat kiezen, maar ik hou persoonlijk echt van mooie tafelkleden. Het geeft een luxe uitstraling. Gebruik diverse kleuren en laat bijvoorbeeld ook eens een extra tafelloper over het kleed “lopen”. Het kleed kun je gemakkelijk weer uitkloppen of in de was doen. Ook zijn er natuurlijk voor Kerst en Pasen leuke wegwerp tafelkleden te koop. En heb je kids aan tafel, koop dan eens een kleurplaat-tafelkleed. Daarmee houd je ze aan tafel èn lekker bezig! Voor dit soort leuke artikelen kun je terecht bij de HEMA.

Dé onmisbare artikelen voor een foodie
hema servies

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.

Dé onmisbare artikelen voor een foodie

Start » Blog » Dé onmisbare artikelen voor een foodie

1 gedachte over “Dé onmisbare artikelen voor een foodie”

  1. Pingback: Influencer marketing en geld verdienen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *