Estimated reading time: 3 minuten
Mijn favoriete stukje van de kip is toch wel de kippendij, niet iedereen zal het met me eens zijn. Maar je weet, over smaak valt niet te twisten! Sowieso heeft dit gerechtje enorm veel smaak door alle kruidenmixen die ik erin gebruikt heb. De kippendij heerlijk gegrild en de groenten geroosterd in de oven. Deze kippendij met geroosterde groenten is wederom een eenvoudig gerecht en zeker niet moeilijk om te maken. Het roosteren van de groente heeft eventjes tijd nodig, maar binnen 45 minuten staat je maaltje op tafel. Wees wijs en kruid je kip de avond van te voren zo trekken de smaken goed in het vlees.
Kippendij met geroosterde groenten
We maken dus gebruik van de kruidenmixen baharat, berbere, dukkah, en bagel seasoning, allemaal hele lekker ruikende mixen die echt volop smaak aan deze maaltijd geven. Doe je ogen dicht en probeer eens goed te achterhalen wat je allemaal proeft! Dit is trouwens ook een heel fijn gerechtje wat je kunt “mealpreppen”. Maak een dubbele portie en bewaar de andere helft in de koelkast voor je lunch op het werk of gewoon een andere dag van de week.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kippendij met geroosterde groenten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Voor de groenten:
- 300 gram pompoen - in blokjes gesneden
- 300 gram rode biet - in blokjes gesneden
- 1 el everything but the bagel seasoning
- 1 el dukkah
- 2 el olijfolie
- 200 gram sperziebonen
Voor de dressing:
- 50 gram feta
- 2 el tahin
- 1 tl baharat
- 1 teen knoflook
- 75 gram kwark
- 1 el honing
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Bestrooi de kippendij met 1 el berbere, 1 el baharat, en wat zout, 2 el olijfolie en één el chiliolie. Met een kwast kwast je beide zijdes goed in met de marinade en laat even staan.
- Schil de gekookte bietjes en snijd in blokjes, leg ze samen met de pompoenblokjes op een bakblik en druppel wat olijfolie over de groenten. strooi over de bietjes een el dukkah en over de pompoen een el bagel seasoning en zet voor 35 minuten in de oven.
- Blancheer de sperziebonen.
- Kook de fregula Sarda met wat zout in een pan en laat uitlekken.
- Grill de kip in een grillpan of op een grill-apparaat.
- Om de dressing te maken doe je de feta, tahin, kwark, de teen knoflook, sap van 1 citroen, 1 el honing en 1 tl baharat in de blender en draai tot je een super zachte dressing hebt.
- Schep eerst de fregula Sarda in de kom druppel er wat dressing over en daarna schep je de groenten, en de in reepjes gesneden kip erop, nog een beetje dressing en dan direct serveren.
- Heerlijk Happen!
Mijn love-affaire met kippendij is groot! Hieronder geef ik je nog een aantal toppers van mijn website. Ik kan je echt aanraden om ze allemaal eens te proberen, en wie weet voeg jij je bij de kippendij-lovers.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
De echte persoon!
De echte persoon!
Amazing !!!