Estimated reading time: 3 minuten
Snel, gemakkelijk, lekker en bovenal gezond! Deze maaltijd heeft het allemaal. Natuurlijk is biefstuk ook een hele goede bron van eiwitten die we allemaal hard nodig hebben na een dag werken. Voordeel van deze Oosterse biefstuk met peultjes is dat het zo gemaakt is, en als je een beetje handig bent met snijden dan staat hij in twintig minuten wel op tafel. Ga je voor extra pittig bak dan alles in de chili olie. De witte sesampitjes maken het helemaal af.
Oosterse biefstuk met peultjes
Als variatie kun je andere paddestoelen of champignons gebruiken. Bijvoorbeeld shiitakes of anders oesterzwammen. Voeg ook eens groene asperges toe, of anders mini maiskolfjes en bamboescheuten. Wellicht nog een handje kroepoek erbij en je Oosterse maaltijd is een waar feestje. Je kunt ook met specerijen afwisselen en daarmee extra variatie aan je maaltijd geven. Kies eens v oor 5-spices of voeg extra chilipoeder toe.
Hieronder vind je het recept met alle benodigdheden om deze fijne bowls voor jou en je geliefde te maken. Of als je alleen bent voor jezelf voor de lunch voor de volgende dag!
Oosterse biefstuk met peultjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 400 gram biefstuk - in dunne plakjes gesneden
- 400 gram peultjes
- 1 rood pepertje - in ringetjes gesneden
- 400 gram champignons - in plakjes gesneden
- 2 lente uitjes - in ringetjes
- 1 el sesamzaadjes
- 200 gram basmati rijst
Voor de saus:
- 75 ml sojasaus
- 1½ el basterdsuiker
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en mix het geheel goed.
- Snijd de rest van de groenten zoals hierboven beschreven.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Blancheer de peultjes 5 min in kokend water, en laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan en doe er wat wok olie in (of chiliolie) en bak hier de champignons mooi bruin in, haal ze uit de pan en leg apart.
- Strooi wat peper op de biefstuk plakjes en bak ze om en om bruin in de koekenpan.
- Voeg dan de champignons, peultjes, rode peper, en saus toe en roerbak op hoog vuur.
- Pak de kommen erbij en schep hier de gekookte rijst in, en schep de beef met groenten erbij en maak af met de lente ui en sesampitjes.
Biefstuk! Een goede bron van eiwitten en daar kun je heel veel lekkere gerechten mee maken en laat ik die nou nèt voor je hebben… Bekijk onderstaande recepten maar eens en ga er lekker mee aan de slag.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Delicious!
Krijg er honger van