Geschatte leestijd: 3 minuten
Een diner sluit je natuurlijk af met een toetje! Dit Italiaanse driegangen Crisp-menu hebben we gemaakt met de speciale Crisp-schalen die ervoor zorgen dat je eten snel klaar is. Normaal gezien duurt het best lang om een cake te bakken. Maar nu dus niet! We maken een ricotta cake met Crisptechnologie van Whirlpool. Als jij aan het nadenken bent over wellicht een nieuwe combimagnetron dan is dit een fijne keuze. Naast dat het makkelijk in gebruik is zijn de meeste gerechten dus ook veel sneller klaar. En met een druk gezinsleven is dat op doordeweekse dagen haast een must! Ricotta recept
Ricotta cake met Crisptechnologie
Ricottacake komt oorspronkelijk uit Italië, waar het een traditionele lekkernij is. Deze cake wordt vaak gemaakt met verse ricotta voor een zachte, romige textuur en een subtiele, rijke smaak.
Wat is Ricotta?
Ricotta is een zachte, witte Italiaanse kaas die wordt gemaakt van de wei die overblijft bij de productie van andere kazen. Het woord “ricotta” betekent letterlijk “opnieuw gekookt” in het Italiaans, wat verwijst naar het proces waarbij de overgebleven wei opgewarmd wordt om de resterende caseïne- en albumine-eiwitten te laten stollen.
Ricotta heeft een milde smaak en een romige textuur, wat het veelzijdig maakt in verschillende culinaire toepassingen. In de Italiaanse keuken wordt ricotta vaak gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Voorbeelden zijn de klassiekers zoals cannoli en lasagne.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Ricotta cake met Crisptechnologie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 100 gram roomboter - ( zachte )
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 250 gram ricotta
- 175 gram tarwebloem - gezeefd
- 10 gram bakpoeder
- 1 doosje zomerfruit - uit vriesvak, ontdooid ( 250 gram )
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je Crisp taart schaal erbij en besmeer de binnenzijde met boter en "bebloem" hem dan.
- In een mengkom doe je de boter, suiker en vanillesuiker, dan klop dit met je handmixer een aantal minuten tot het romig is.
- Daarna klop je één voor één de eieren erbij en daarna de ricotta. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder in de kom erbij en mix het geheel tot een mooi beslag.
- Schep het beslag in je Crispschaal en druk de vruchtjes voorzichtig in het beslag.
- Zet de schaal in de combimagnetron en zet hem op Crispfunctie, zet de timer op 12 minuten.
- Laat de cake daarna afkoelen voordat je hem uit de schaal kiept. Doe dat door een bord over de schaal te leggen en hem dan in één beweging om te draaien. Leg dan een ander bord op de cake en draai nogmaals zodat de bovenkant van de cake ook weer boven is.
- Bestrooi met wat poedersuiker en serveer eventueel met wat vanille-ijs erbij.
- Heerlijk Happen!
Lekker hè?! Wat kun je nog meer maken met de Crisp functie? Probeer deze maar eens:
Dit lekkere Basisrecept voor Elszasser flammkuchen.
Of deze fijne quiche die je met de diepe schaal maakt.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!