Ricotta cake met Crisptechnologie

Romige Ricottacake met Zomerfruit – Klaar in 17 Minuten

🕒 Bereidingstijd: 17 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Een snelle Italiaanse klassieker: deze ricotta cake met Crisptechnologie is in 17 minuten klaar! Dankzij de zachte ricotta en kleurige zomerfruit tover je in een handomdraai een romig en luchtig dessert op tafel – Ook voor drukke doordeweekse dagen als je toch een lekker dessert op tafel wil zetten.

Een diner sluit je natuurlijk af met een toetje! Dit Italiaanse driegangen Crisp-menu hebben we gemaakt met de speciale Crisp-schalen die ervoor zorgen dat je eten snel klaar is. Normaal gezien duurt het best lang om een cake te bakken. Maar nu dus niet! We maken een ricotta cake met Crisptechnologie van Whirlpool. Als jij aan het nadenken bent over wellicht een nieuwe combimagnetron dan is dit een fijne keuze. Naast dat het makkelijk in gebruik is zijn de meeste gerechten dus ook veel sneller klaar. En met een druk gezinsleven is dat op doordeweekse dagen haast een must! Ricotta recept

Ricotta cake met Crisptechnologie

Waarom Ricotta Cake met Crisptechnologie?

Ricottacake komt oorspronkelijk uit Italië, waar het een traditionele lekkernij is. Deze cake wordt vaak gemaakt met verse ricotta voor een zachte, romige textuur en een subtiele, rijke smaak.

Wat is Ricotta en waarom werkt het zo goed in cake?

Ricotta is een zachte, witte Italiaanse kaas die wordt gemaakt van de wei die overblijft bij de productie van andere kazen. Het woord “ricotta” betekent letterlijk “opnieuw gekookt” in het Italiaans, wat verwijst naar het proces waarbij de overgebleven wei opgewarmd wordt om de resterende caseïne- en albumine-eiwitten te laten stollen.

Ricotta cake met Crisptechnologie

Ricotta heeft een milde smaak en een romige textuur, wat het veelzijdig maakt in verschillende culinaire toepassingen. In de Italiaanse keuken wordt ricotta vaak gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Voorbeelden zijn de klassiekers zoals cannoli en lasagne.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Ricotta cake met Crisptechnologie

Snelle Ricotta Cake met Zomerfruit – Uit de Crispmagnetron

In 17 minuten een luchtige en smeuïge Italiaanse ricottacake met zomerfruit – klaar dankzij de Crispfunctie van je combimagnetron. Perfect als dessert, bij de koffie of feestje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 76 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloem, zomerfruit
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Servings: 6 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Whirlpool combimagnetron met Crisp plaat

Ingrediënten:

  • 100 gram roomboter - ( zachte )
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 175 gram tarwebloem - gezeefd
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 doosje zomerfruit - uit vriesvak, ontdooid ( 250 gram )

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak je Crisp taart schaal erbij en besmeer de binnenzijde met boter en "bebloem" hem dan.
  • In een mengkom doe je de boter, suiker en vanillesuiker, dan klop dit met je handmixer een aantal minuten tot het romig is.
  • Daarna klop je één voor één de eieren erbij en daarna de ricotta. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder in de kom erbij en mix het geheel tot een mooi beslag.
  • Schep het beslag in je Crispschaal en druk de vruchtjes voorzichtig in het beslag.
  • Zet de schaal in de combimagnetron en zet hem op Crispfunctie, zet de timer op 12 minuten.
  • Laat de cake daarna afkoelen voordat je hem uit de schaal kiept. Doe dat door een bord over de schaal te leggen en hem dan in één beweging om te draaien. Leg dan een ander bord op de cake en draai nogmaals zodat de bovenkant van de cake ook weer boven is.
  • Bestrooi met wat poedersuiker en serveer eventueel met wat vanille-ijs erbij.
  • Heerlijk Happen!
Geen Crispplaat of oven met die functie? Bak de cake dan in een rond cakeblik bekleed met bakpapier voor 25/30 minuten op 180 graden. 
Tip: Gebruik diepvries zomerfruit voor een frisse smaakexplosie en dosseer voorzichtig – druk het fruit zachtjes in het beslag voor een mooie verdeling.
Nutrition Facts
Snelle Ricotta Cake met Zomerfruit – Uit de Crispmagnetron
Amount per Serving
Calories
259
% Daily Value*
Fat
 
21
g
32
%
Saturated Fat
 
13
g
81
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
139
mg
46
%
Sodium
 
351
mg
15
%
Potassium
 
110
mg
3
%
Carbohydrates
 
57
g
19
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
34
g
38
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
721
IU
14
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
205
mg
21
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekker hè?! Wat kun je nog meer maken met de Crisp functie? Probeer deze maar eens:

Dit lekkere Basisrecept voor Elszasser flammkuchen.

Of deze fijne quiche die je met de diepe schaal maakt.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Deze blog Ricotta recept cake met Crisptechnologie is geschreven in samenwerking met Whirlpool.
Start » Recepten » Nagerechten » Romige Ricottacake met Zomerfruit – Klaar in 17 Minuten
4.94 from 76 votes (76 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept