🕒 Bereidingstijd: 60 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Ook hier gaat eens wel wat mis! Zoals bijvoorbeeld een vrij essentieel onderdeel van een brood als deze vergeten toe te voegen. Ik had alles netjes klaarstaan maar was de eieren vergeten. Dus al klutsend en roerend maakte ik het deeg en zette vervolgens ook nog eens de broodvorm in de oven. Na een tijd even “de test”met de sateprikker en vertwijfeld kijken naar de drillerige inhoud die ik gewoon met het blote oog kon waarnemen. Hummm dit brood was nog lang niet gaar! En toen bedacht ik me “ahaaaaa!!!” de eieren. En zo kon ik dit rode bessen amandelmeel bananenbrood nog een keer maken. Maar goed poging twee was wel succesvol, want eigenlijk kan er niet echt iets misgaan met een brood als deze. Los van het vergeten van de eieren dus.
Gezond Rode Bessen Amandelmeel Bananenbrood – Natuurlijk Gezoet en Voedzaam

Variaties en Aanpassingen voor Elk Seizoen
De rode bessenstruik gaf dit jaar echt een hele grote hoeveelheid bessen dus ik had genoeg om mee te bakken, gewoon te snoepen en lekker bij een yoghurtje! Het geeft dit brood een lekkere frisse smaak. Geen fan van rode bessen? Of geen struik in de tuin, dan mag je ze ook vervangen voor blauwe bessen. Als je zorgt dat je altijd twee bananen op je fruitmand hebt liggen die heel goed rijp zijn dan heb je dus in no time een lekker broodje als deze gemaakt.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande Rode bessen amandelmeel bananenbrood!

Rode bessen amandelmeel bananenbrood
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram rode bessen - of diepvries, ontdooid en afgedroogd
- 150 gram volkoren tarwemeel
- 2 bananen - met bruine vlekjes voor extra zoetheid
- 60 gram gesmolten roomboter
- 60 ml agavesiroop
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 2 eieren
- 1 tl vanille essence
- 1 tl kaneelpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Prak de bananen in een kom en voeg alles toe behalve de rode bessen. Mix het geheel tot een glad beslag.
- Met een spatel voeg je voorzichtig de rode bessen toe en "vouw"ze door het beslag. Giet dit dan in de ingevette broodbakvorm.
- Zet in de oven op 175 graden voor 50/55 minuten. Check met een sateprikker.
- Even laten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Heerlijk Happen!
Bessen variatie: Geen rode bessen? Vervang door blauwe bessen, frambozen of een mix van rood fruit
Meelkeuze: De combinatie van amandelmeel en volkoren tarwemeel zorgt voor een goede balans tussen voedzaamheid en luchtigheid[
Bewaren: Dit bananenbrood blijft 3-4 dagen goed in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur
Invriezen: Snijd in plakken en vries individueel in voor snelle, gezonde snacks[10].
Serveren: Heerlijk als ontbijt met wat Griekse yoghurt of als tussendoortje bij de koffie[6].
Controle: Gebruik altijd de satéprikker-test zoals vermeld in het recept om te controleren of het brood gaar is
Meer van dit soort lekkere recepten met rode bessen? Of bananen? Bekijk onderstaande maar eens en ga er lekker mee aan de slag! Die jam zou je trouwens ook lekker óp dit brood kunnen smeren… gratis tipje van mij voor jou 😉

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Super lekker. Echt een aanrader!