Amandelmeel bramen cupcakes

Amandelmeel bramen cupcakes

Verse bramen uit eigen tuin, amandelmeel, klein beetje kokosrasp, een perfecte combinatie voor deze cupcakes!
Amandelmeel bramen cupcakes

Dit jaar ging mijn bramenstruik eindelijk eens goed bloeien. Tal van mooie bloemetjes die uiteindelijk dikke bramen werden. En zo had ik ineens een bakje vol waar ik iets lekkers mee wilde maken. Ik had laatst al wat andere soorten jammetjes gemaakt dus ik wilde wat anders. Een lekker cupcake recept maar dan niet té zoet. In het fruit zelf zit natuurlijk ook al suiker. In mijn voorraadkast heb ik een flink pot xylitol staan. Dat is een suikervervanger, deze heeft 40% minder calorieën dan gewoon kristalsuiker. De smaak is echter gewoon hetzelfde. We maken deze amandelmeel bramen cupcakes met amandel-essence. Dit ken je waarschijnlijk wel uit amaretti koekjes. Ik vind die smaak wellicht nog lekkerder dan vanille-essence. Deze cupcakes zijn iets minder “cakerig” dan je gewend bent van gewone cupcakes. Maar zeker niet minder lekker hoor!

cupcake recept
Ik hou zo van de paarse kleur van bramen.
Amandelmeel bramen cupcakes

Amandelmeel bramen cupcakes

Verse bramen uit eigen tuin, amandelmeel, klein beetje kokosrasp, een perfecte combinatie voor deze cupcakes!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: cupcake
Keuken: European
Trefwoord: amandelmeel, bramen, ei, kokosolie, kokosrasp
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

cupcake bakvorm
papieren cupcakevormpjes

Ingrediënten: 

  • 150 gram bramen
  • 200 gram amandelmeel
  • 25 gram xylitol - suikervervanger
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 10 gram kokosrasp
  • 50 gram kokosolie - gesmolten
  • 1 el amandel essence
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 24 blanke amandelen
  • 12 bramen

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 175 graden.
  • Neem een mengkom erbij en zeef het amandelmeel erin. Voeg de xylitol, kokosbloesemsuiker, kokosrasp, en bakpoeder toe en mix het geheel goed. Voeg de bramen toe en hussel ze door de kom.
  • In een mengbeker breek je de 3 eieren en voeg hier de amandel essence, en gesmolten kokosolie aan toe, met een garde klop je de eieren helemaal los.
  • Giet de eiermix bij de amandelmeelmix en met een lepel schep je voorzichtig om en om tot het een licht plakkerig beslag is geworden.
  • Neem het cupcake bakblik erbij en vul ze met de papierencupcake vormpjes. Ik haalde uit deze hoeveelheid 12 cupcakes. Je kunt met twee lepels het beslag in de vormpjes scheppen.
  • Leg een braam en twee blanke amandelen op de cupcakes en zet in de oven voor 18 tot 20 minuutjes tot de cupcakes gaar zijn. ( Ze bollen iets minder op dan je gewend bent van normaal cupcake beslag.)
  • Haal ze uit het bakblik en laat op een rooster even wat afkoelen voordat je ze eet.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
cupcake maken
De cakejes kun je een paar dagen in de koelkast bewaren.

Amandelmeel bramen cupcakes

De meeste ingrediënten uit dit amandelmeel bramen cupcakes recept komen bij KoRo vandaan. Een online warenhuis dat in bulk verkoopt. Zo hebben ze heel veel biologische producten, en ook de wat apartere producten zoals de bij deze cupcakes gebruikte xylitol en kokosbloesemsuiker. Bij mij in de keuken bewaar ik alles in mooie glazen potten. Dit cupcake recept is super makkelijk gemaakt en een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Zo kun je af en toe snoepen van een fijn tussendoortje. Bewaar ze in een afgesloten Tupperware doos.

Andere lekker baksels of recepten uitproberen? Dat kan hoor, ik heb hier nog wat ideetjes voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Pinterest, Facebook, of Instagram? Tag me dan in je foto’s met @heerlijkehappen en #heerlijkehappen. Dan kan ik je creaties zie en het reposten! Een comment hieronder in de reacties vind ik ook super leuk.

Amandelmeel bramen cupcakes
Lekker met nog wat amandelen erop meegebakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept