Estimated reading time: 3 minuten
De kip speelt eigenlijk náást de zoetzure komkommer de hoofdrol bij deze roti kip met flatbread. Ik weet nog goed dat ik in Rotterdam ging wonen en naast mijn werk zat een Surinaamse toko / broodjeszaak. Nou daar was ik regelmatig te vinden om een broodje kip te halen met extra veel zoetzure komkommer! Het maken van die komkommertjes is echt mega eenvoudig en je kunt ze goed bewaren in de koelkast. De kip brengen we op smaak met de roti kruidenmix van mijn vaste leverancier. Het is een zoutloze kruidenmix, dus je kunt naar eigen smaak dat wel of niet toevoegen.

Roti kip met flatbread
Als je zin en tijd hebt kun je het flatbread ook zelf maken. Daar heb ik twee recepten voor, de “moeilijke“waar het deeg echt moet rijzen, en de simpele versie waar we met zelfrijzend bakmeel werken. Voor iedere kok wat wils dus. Het broodje is ook makkelijk mee te nemen naar je werk. Gewoon in een Tupperware doosje en dan lekker op je werk smullen! Voor de mensen die zich druk maken over het vetrandje aan de kippendij: deze smelt eraf tijdens het grillen! Het geeft overigens wel veel meer smaak aan je kip. Kipfilet kan wel, maar zal sneller droog zijn.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Roti kip met flatbread
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kippendij
- 1 el roti kruidenmix
- 2 eieren
- 3 el mayonaise
- 1 tl sambal
- ijsbergsla
- 4 flatbreads
Voor de zoetzure komkommer:
- 1 komkommer
- 5 balletjes piment
- 1 el suiker
- 100 ml azijn
- 1 tl zout
- 2 tenen knoflook - in plakjes.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kruid de kippendijen met de kruidenmix en eventueel wat zout.
- Kook de eieren.
- Snijd de komkommer in schuine plakken en doe in een steelpannetje met de knoflook en specerijen, zout, suiker en azijn. Zet het vuur op de laagste stand en laat rustig opwarmen. De komkommer wordt zo zacht.
- Mix de mayonaise met de sambal.
- Grill de kippendij op je grill en snijd in plakken.
- Besmeer het flatbread met de mayo-mix en beleg met de kip, komkommer, ijsbergsla en ei.
- Heerlijk Happen!
Ben jij ook zo dol op flatbreads? Ik wel en ik heb echt nog een aantal toppers voor je hoor! Deze onderstaande wil je allemaal wel een keer maken. Zet ze op je lijstje en ga lekker aan de slag.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Echt super lekker!
So good!