Roti pizza met eendenborst

Roti pizza met eendenborst

Roti pizza met eendenborst

Soms heb je een idee in je hoofd maar geen idee of dat dan ook vertaald naar een lekker gerecht op je bord. Ik had zin in pizza maar niet in een dikke bodem of om überhaupt zelf de bodem te maken. Ja ook ik heb wel eens minder zin om uitgebreid te koken. Dus ik maakte het mijzelf lekker makkelijk en kocht een kant en klare roti van Faja Lobi. Nu had er ook een heel ander merk hier kunnen staan maar mijn oog viel toevallig op deze. En heel stiekem zijn ze wel het meest bekende Surinaamse merk in de supermarkt. Voor zover deze onbetaalde reclame haha. Ik had een eendenborst in de koelkast en die moest op. En zo bedacht ik me dat het wellicht wel lekker zou zijn om deze dan flinterdun te snijden en op de roti te leggen. Aan de slag met deze roti pizza met eendenborst.

Dit heb je nodig voor 2 personen:Roti pizza met eendenborst

  • 2 Faja lobi roti’s
  • 1 witte ui
  • een bakje bimi
  • 1 el kappertjes
  • 1 eendenborst
  • verse groene pesto
  • 3 el suiker
  • 50 ml balsamicoazijn
Voor de knoflooksaus heb je nodig:
  • 3 el mayo
  • 4 el magere yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el kruidenmix

En zo maak je het:

-We gaan eerst de eendenborst bakken. Pak de borst erbij en snij met een heel scherp mes een ruitjes patroon in het velletje. Verhit een koekenpan en bak vervolgens de borst met het velletje naar beneden in de pan aan. Als het vet begint te smelten draai je hem om en bak je hem een paar minuutjes op de andere kant. Hij moet zeker niet door en door gebakken worden. Zo’n twee tot 3 minuutjes aan elke kant. Vouw hem daarna in een aluminiumfolie om te laten rusten. Als hij is afgekoeld snij je hem in hele dunne plakjes.

-Stoom of kook de bimi- stronkjes beetgaar en leg ze apart tot gebruik.

-Snij de ui in halve ringen en doe een beetje olie in een schone koekenpan. Bak hier rustig de ui glazig in. Voeg dan de suiker en balsamicoazijn toe en laat het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de uienringen helemaal zacht zijn geworden.

-Haal de roti uit de verpakking en besmeer ze met een lekkere laag groene pesto. Hoe je die super makkelijk zelf maak t lees je hier.Roti pizza met eendenborst

-Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de roti’s op een rooster en bekleed ze verder met de kappertjes, bimi, uitjes en plakjes eendenborst. Zet vervolgens in de over voor 3 minuutjes.

-Klop van alle ingrediënten voor de saus een heerlijke knoflooksaus.

Roti pizza met eendenborst

Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en schep je er wat knoflooksaus overheen, dan gelijk serveren en : Heerlijk Happen Het testpanel hier thuis vroeg om een tweede pizza en gelukkig had ik nog wat over om aan deze vraag tegemoet te komen!

1 gedachte over “Roti pizza met eendenborst”

  1. Pingback: Harissa naanpizza met buffelmozzarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.