Roti pizza met eendenborst en bimi

Geschatte leestijd: 3 minuten

Soms heb je een idee in je hoofd maar geen idee of dat dan ook vertaald naar een lekker gerecht op je bord. Ik had zin in pizza maar niet in een dikke bodem of om überhaupt zelf de bodem te maken. Ja ook ik heb wel eens minder zin om uitgebreid te koken. Dus ik maakte het mijzelf lekker makkelijk en kocht een kant en klare roti van Faja Lobi. Nu had er ook een heel ander merk hier kunnen staan maar mijn oog viel toevallig op deze. En heel stiekem zijn ze wel het meest bekende Surinaamse merk in de supermarkt. Voor zover deze onbetaalde reclame haha. Ik had een eendenborst in de koelkast en die moest op. En zo bedacht ik me dat het wellicht wel lekker zou zijn om deze dan flinterdun te snijden en op de roti te leggen. Aan de slag met deze roti pizza met eendenborst.

Roti pizza met eendenborst

En zo maak je de Roti pizza met eendenborst:

-We gaan eerst de eendenborst bakken. Pak de borst erbij en snij met een heel scherp mes een ruitjes patroon in het velletje. Verhit een koekenpan en bak vervolgens de borst met het velletje naar beneden in de pan aan. Als het vet begint te smelten draai je hem om en bak je hem een paar minuutjes op de andere kant. Hij moet zeker niet door en door gebakken worden. Zo’n twee tot 3 minuutjes aan elke kant. Vouw hem daarna in een aluminiumfolie om te laten rusten. Als hij is afgekoeld snij je hem in hele dunne plakjes.

-Stoom of kook de bimi- stronkjes beetgaar en leg ze apart tot gebruik.

-Snij de ui in halve ringen en doe een beetje olie in een schone koekenpan. Bak hier rustig de ui glazig in. Voeg dan de suiker en balsamicoazijn toe en laat het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de uienringen helemaal zacht zijn geworden.

-Haal de roti uit de verpakking en besmeer ze met een lekkere laag groene pesto. Hoe je die super makkelijk zelf maak t lees je hier.

-Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de roti’s op een rooster en bekleed ze verder met de kappertjes, bimi, uitjes en plakjes eendenborst. Zet vervolgens in de over voor 3 minuutjes.

-Klop van alle ingrediënten voor de saus een heerlijke knoflooksaus.

Roti pizza met eendenborst

Roti pizza met eendenborst

Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en schep je er wat knoflooksaus overheen, dan gelijk serveren en : Heerlijk Happen Het testpanel hier thuis vroeg om een tweede pizza en gelukkig had ik nog wat over om aan deze vraag tegemoet te komen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Roti pizza met eendenborst

Soms heb je een idee in je hoofd maar geen idee of dat dan ook vertaald naar een lekker gerecht op je bord. Ik had zin in pizza maar niet in een dikke bodem of om überhaupt zelf de bodem te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: eendenborst, roti
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 204kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 Faja lobi roti’s
  • 1 witte ui
  • 1 bakje bimi
  • 1 el kappertjes
  • 1 eendenborst
  • verse groene pesto
  • 3 el suiker
  • 50 ml balsamicoazijn

Voor de knoflooksaus heb je nodig:

  • 3 el mayo
  • 4 el magere yoghurt
  • 1 teen knoflook - geperst
  • 1 el kruidenmix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de eendenborst bakken. Pak de borst erbij en snij met een heel scherp mes een ruitjes patroon in het velletje. Verhit een koekenpan en bak vervolgens de borst met het velletje naar beneden in de pan aan. Als het vet begint te smelten draai je hem om en bak je hem een paar minuutjes op de andere kant. Hij moet zeker niet door en door gebakken worden. Zo’n twee tot 3 minuutjes aan elke kant. Vouw hem daarna in een aluminiumfolie om te laten rusten. Als hij is afgekoeld snij je hem in hele dunne plakjes.
  • Stoom of kook de bimi- stronkjes beetgaar en leg ze apart tot gebruik.
  • Snij de ui in halve ringen en doe een beetje olie in een schone koekenpan. Bak hier rustig de ui glazig in. Voeg dan de suiker en balsamicoazijn toe en laat het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de uienringen helemaal zacht zijn geworden.
  • Haal de roti uit de verpakking en besmeer ze met een lekkere laag groene pesto.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de roti’s op een rooster en bekleed ze verder met de kappertjes, bimi, uitjes en plakjes eendenborst. Zet vervolgens in de over voor 3 minuutjes.
  • Klop van alle ingrediënten voor de saus een heerlijke knoflooksaus.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
groene pesto
Naar recept gaan
homemade verse groene en rode pesto

Wil je meer recepten uitproberen zoals Roti pizza met eendenborst? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Roti pizza met eendenborst en bimi

13 gedachten over “Roti pizza met eendenborst en bimi”

  1. Pingback: Regenboog Pizza met broccoli en paprika - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Homemade Naanpizza met geitenkaas - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Eendenborstsalade met gegrilde courgette - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Tortilla met Surinaams gekruide kip - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gezonde aubergine pizza met parmaham - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Eendenborst rotisserie kerstrecept - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Magioni pizza met veggiespread - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Bimi roerbak met kip en rijst, verassend lekker! - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Eendenborst met kersen cognacsaus - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Harissa naanpizza met buffelmozzarella - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Kerst amuse met appel en eendenborst - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Kip Hawaï met bimi - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept