Tortilla met Surinaams gekruide kip

Tortilla met Surinaams gekruide kip

Geschatte leestijd: 4 minuten

In de Surinaamse keuken weten ze wel raad met een fijn stukje gekruide kip. Heel wat jaartjes geleden werkte ik nog in Rotterdam en in het pandje naast mij zat een kleine toko. Hier maakten ze ook van die lekkere broodjes. Zeker twee keer per week haalde ik daar mijn lunch vandaan en àltijd met extra zoetzure komkommers erbij. En natuurlijk dus een broodje kip, lekker met kerrie gekruid. Maar roti verkochten ze er ook en van die flinke grote plastic bekers met saoto soep. In ieder geval is het jammer dat we hier op het platteland maar heel weinig leuke eettentjes hebben zoals in de binnenstad. Dat maakt dat ik zelf creatiever word maar bij tijd en wijle mis ik het wel dat het gemak van de toko niet meer naast me zit. Met een beetje weemoed maakte ik zelf deze tortilla met Surinaams gekruide kip.

Tortilla met Surinaams gekruide kip
Lekker met een eitje erbij.

Tortilla met Surinaams gekruide kip

Hier op het platteland is het dus niet zo makkelijk om aan verse producten uit de toko te komen. Zo is kousenband hier dus helemaal niet te verkrijgen, en ook vele marinades en andere lekkere kruiden daar moet ik echt een stukje voor rijden wil ik een toko vinden. Dat is best jammer, want ik hou erg van de Aziatische keuken en de smaken die daarbij horen. Gelukkig heb ik wel een paar alternatieven gevonden die ik kan gebruiken als ik zin heb in een oosters gerecht. Zo kan ik bijvoorbeeld sperziebonen gebruiken in plaats van kousenband, of zelf een marinade maken met sojasaus, knoflook, gember en honing.

Ook heb ik altijd wel wat gedroogde kruiden en specerijen in huis, zoals kerrie, kurkuma, koriander en sambal. Daarmee kan ik ook een hoop lekkere dingen maken. En als ik echt iets speciaals wil, dan bestel ik het gewoon online of ga ik eens in de zoveel tijd naar de stad om een voorraadje in te slaan bij de toko.

Tortilla met Surinaams gekruide kip
Hier was geen kousenband te krijgen, dus dan gewone sperzieboontjes.

Grappig is wel dat in de verschillende wijken waar ik in Rotterdam gewoond heb ik ofwel naast of echt heel dicht in de buurt van een toko heb gewoond! De ene wijk wat meer multi-culti dan de andere maar altijd veel verschillende eet-tentjes en winkeltjes. Toch krijg je mij niet zomaar meer terug de stad in want het zo vrij wonen en het hebben van een fijne tuin weegt tot net wat zwaarder… En inmiddels kan ik zelf ook best aardig koken dus maak ik het gewoon lekker zelf.

Tortilla met Surinaams gekruide kip
Lekker met zoete aardappel erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Tortilla met Surinaams gekruide kip

Tortilla met Surinaams gekruide kip

Lekker gekruid en easy to make deze tortilla.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Trefwoord: boontjes, kip, zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 529kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 300 gr kippendij
 • 3 tenen knoflook gehakt
 • 1 witte ui gesnipperd
 • 75 ml marinade - ( ik gebruikte Paloeloe )
 • 3 zoete aardappels
 • 200 gr sperzieboontjes
 • 2 eieren
 • 2 tortilla's - ( ik gebruikte Nofairytales)

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snijd de kippendij in blokjes, snipper de ui en de knoflooktenen en doe in een kom. Giet er de marinade bij. Zet in de koelkast en laat een hele nacht marineren.
 • Kook de boontjes en de zoete aardappel beetgaar in een pan, dit kun je samen doen, je kunt het ook los van elkaar koken. Giet af en laat uitlekken.
 • Neem een koekenpan of een wok erbij en bak hierin de kip met de marinade tot ze bijna gaar zijn, voeg dan de boontjes en de zoete aardappel toe en bak even mee tot alles gaar is.
 • Kook de eieren.
 • Leg de tortilla's op de borden en schep het kipmengsel erop, maak af met het ei.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere Surinaamse of goed gekruide recepten proberen zoals Tortilla met Surinaams gekruide kip? Check de volgende maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Tortilla met Surinaams gekruide kip

7 gedachten over “Tortilla met Surinaams gekruide kip”

 1. Pingback: Surinaamse roti kip met kousenband - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Gekruide pulled zalm witlofsalade - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Oosters gekruide krabbetjes uit de oven - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Gekruide aardappelspiesjes van de bbq - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Pittig gekruide Indiase tomatenstoof - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Kookworkshop Surinaamse bami - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept