Geschatte leestijd: 3 minuten
Eigenlijk krijg je een twee in één recept van me. De salade stond al een tijdje op mijn to-cook lijst maar het is natuurlijk wat weinig als avond maaltijd. Uit mijn voorraadkast haalde ik wat flatbread en uit de vriezer wat gehakt. En zo stond deze shirazi salade met flatbread op tafel. Een hele simpele maaltijd maar wel met heel veel smaak. De frisse salade past perfect bij de pittige knoflooksaus en het gekruide gehakt. Shirazi salade met flatbread recept.
Shirazi salade met flatbread
De Shirazi salade is een salade uit Iran. Heel simpel, komkommer, tomaat, rode ui en wat munt. Op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en eventueel wat peper en zout of sumak. Een salade als deze kun je het beste even opzij zetten in de koelkast. De smaken zullen er dan goed intrekken, zeker met de gehakte munt erbij. Die geeft hem een extra frisse smaak.
Uit gemak en ook omdat ik het vaak op voorraad heb liggen komt het flatbread uit de supermarkt. Zeker als je even geen zin hebt om te koken maar toch lekker wilt eten. Zoals nu dus, even wat gehakt grillen, knoflooksausje erbij en smullen maar! De ras el hanout geeft het gehakt een licht zoete smaak en met wat chiliolie erbij ook wat pit.
Je kunt er ook heerlijke gegrilde groenten, zoals paprika en courgette, bij serveren om het gerecht compleet te maken. Het is een snelle en gemakkelijke manier om een voedzame maaltijd op tafel te zetten zonder veel moeite.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Shirazi salade met flatbread
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 6 flatbreads
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 citroen - uitgeperst
- 3 takjes verse munt
- 3 el olijfolie
- peper
- zout
- 200 gram half om half gehakt
- 1½ tl ras el hanout
- 1 el chili olie
Voor de knoflooksaus:
- 3 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 2 tenen knoflook - uitgeperst
- 1 tl chiliolie
- 1 tl Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Haal de zaadlijsten uit de komkommer, snijd de tomaten in kwarten en haal de pitjes uit het midden eruit zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes.
- Doe in een kom en snipper de rode ui, hak de muntblaadjes fijn en voeg beide toe aan de kom. Hussel goed, bestrooi met peper en zout en de olijfolie en mix nogmaals. Druppel het citroensap erover en zet in de koelkast tot gebruik.
- Mix alle ingrediënten voor de knoflooksaus, roer goed en zet ook deze in de koelkast.
- Doe het gehakt in een kom en schep de ras el hanout erbij, de chiliolie en breng op smaak met wat extra zout en peper en vorm kleine ovaaltjes met de kom van je hand.
- Verhit je grill pan en bak het gehakt om en om tot ze gaar zijn vanbinnen, leg even apart op een schaal, dep het vet uit de grillpan en verhit een 30 / 40 seconden het flatbread aan beide zijdes.
- Schep wat saus op het flatbread leg twee stukjes gehakt erop en wat salade en schep nog wat saus erop, serveer.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere ideetjes voor een maaltijd als deze? Hieronder geef ik je nog wat fijne recepten uit de “levant” ( midden-oosten regio). Veelal goed gekruid en niet heel ingewikkeld om te maken:
Libanees brood met pikante kip
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Shirazi salade met flatbread recept