Zalm tortilla met nectarine salsa

Zalm tortilla met nectarine salsa

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een stukje zalm vind ik heerlijk! Deze keer serveren we hem eens op een andere en frisse manier. We kennen allemaal wel de salsa gemaakt met tomaat en ui. We maken een zomerse versie met nectarine. Lekker zoet dus en in combinatie met de zachte avocado crème echt een topper. Deze zalm tortilla met nectarine salsa heb je zó gemaakt. Kruid de zalm lekker met wat ras-el-hanout voor een fijne smaaksensatie.

Zalm tortilla met nectarine salsa

Zalm tortilla met nectarine salsa

Zelf ben ik totaal geen fan van verse koriander. Ik gebruik daar altijd peterselie voor. Vind jij verse koriander nou wel lekker dan kun je die natuurlijk ook gebruiken in je salsa. Oh en als je wat overhoudt kun je dat gewoon prima bewaren in je koelkast voor de volgende dag. Zelf had ik wat zalm over en daarmee heb ik lekker de volgende dag nog een keer wraps gemaakt voor de lunch.

Zalm tortilla met nectarine salsa

We snijden lekker een rood pepertje door de salsa om hem wat pit te geven. Dat past ook prima bij het zoete van de nectarine. Overigens zou je ook een perzik kunnen gebruiken. Deze twee fruitsoorten liggen vrij dicht bij elkaar, alleen het velletje is een beetje anders.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Zalm tortilla met nectarine salsa

Zalm tortilla met nectarine salsa

Een heerlijke wrap met een zachte avocado crème en spicey salsa.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 66 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: avocado, nectarine, rode peper, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 720kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram zalmmoten met huid - in repen gesneden
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 1 el olijfolie
  • 4 tortilla wraps

Voor de salsa heb je nodig:

  • 1 nectarine - in stukjes
  • ½ een rood pepertje - fijngehakt
  • 2 takjes peterselie
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 1 limoen - uitgeperst

Voor de avocado crème:

  • 1 avocado - fijngeprakt
  • ½ citroen - sap
  • 125 ml zure room
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de salsa, snijd de nectarine in kleine stukjes, snipper de ui, hak de peterselie. Doe alles in een bakje en knijp het sap van de limoen er over uit. Breng op smaak met de gehakte rode peper.
  • Prak de avocado en voeg de zure room toe, breng op smaak met peper en zout en voeg het citroensap toe. Roer goed door en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Snijd de zalm in reepjes en besmeer met de olijfolie, strooi er daarna de ras-el-hanout op en grill in een hete grillpan.
  • Besmeer de tortilla's met de avocado crème, schep wat salsa erop en leg een stuk zalm erop en serveer direct.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekker hè zo’n wrap! Hier heb ik nog een aantal lekkere recepten voor je: 

Wat dacht je van deze gebakken mosselen in groentewrap?

Of anders deze heerlijke gamba wrap met pittige saus met chili.

Maar ook deze gepaneerde kip wrap met knoflooksaus is top.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm tortilla met nectarine salsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept