Geschatte leestijd: 4 minuten
Het zonnetje schijnt! Tijd voor verkoelende slush cocktails voor de 18+ medemens. Deze tequila perzik citroen slushy is lekker verfrissend en kan bijvoorbeeld goed geschonken worden als toetje ná een bbq. Maar ook gewoon als drankje als je op je terras zit te chillen. We geven de slushy extra smaak door er de zeste van een citroen doorheen te doen. Dat proef je, en is echt heel lekker. Kies bij deze cocktail voor onbespoten fruit, ietsjes duurder maar zorgt er wel voor dat je niks geks binnen krijgt.
Tequila perzik citroen slushy
Geen fan van tequila? Geen probleem, gin, vodka, jenever, kies wat jij wilt het past erbij!Ik zou wel voor een mooie doorzichtige drank gaan, dan behoudt je de kleur van de perziken. We hoeven geen siroop toe te voegen want de overgebleven suiker en zeste waarmee we het randje versieren gaat ook in deze slushy. En perziken zijn natuurlijk al zoet zat van zichzelf.
Voor dit recept heb je wel een goede blender nodig om het ijs te crushen. Heb jij die nou echt niet in huis? Doe dan wat ijs in een plastic ziplock zakje en leg deze tussen een theedoek en sla er dan flink op los met een keukenroller. Vergt iets meer agressie maar does the trick 😉 Voor dit recept heb je wel een goede blender nodig om het ijs te crushen.
Heb jij die nou echt niet in huis? Doe dan wat ijs in een plastic ziplock zakje en leg deze tussen een theedoek en sla er dan flink op los met een keukenroller. Vergt iets meer agressie maar does the trick 😉
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Tequila perzik citroen slushy
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 80 ml tequila
- 3 perziken
- 1 citroen
- 2 el suiker
- ijsklonten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Met je microplane rasp je de schil van je citroen af, neem een bio citroen deze zijn onbespoten. Doe de zeste in een kom en doe daar de 2 el suiker bij, mix het geheel.
- Haal over het randje van het glas je citroen zodat er wat sap op zit en dip de rand dan door het suiker-zeste mengsel.
- Haal de pit uit de perziken en snijd het vlees in stukken, doe in de blender en blend kort tot het papperig is. Giet in de kom bij de overgebleven suiker en zeste. Pers de citroen uit en voeg het sap toe.
- Blend 2 tot 3 handen ijsklonten tot kleine ijsvlokken en schep in de kom erbij en mix het geheel dan met de tequila en schep in de glazen. Serveer direct.
- Cheers!
Cocktailtje maken? Het wordt steeds populairder om dat thuis ook te doen. Hier heb ik nog wat fijne ideetjes voor je:
Maak eens deze aardbeien kersen vodka smash, ook erg lekker.
In plaats van een gin-tonic, maak eens deze gegrilde citroen vodka tonic.
En deze cheeky chili siroop sour is een prachtige cocktail om te serveren.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
slush cocktails