zomerstamppot met andijvie en perzik

Zomerstamppot met andijvie en perzik

De zoute smaak van de uitgebakken spekjes in combinatie met het zoet gaat prima samen. Ik vind het gebruik van fruit en groente heel goed samengaan en dat zie je ook terug in dit recept.
zomerstamppot met andijvie en perzik

Zomerstamppot met andijvie en perzik

Al helemaal ingeburgerd is de zomerstamppot. De echte wintergroenten zoals boerenkool gebruik je natuurlijk niet. Nu in de zomer is andijvie bijvoorbeeld wel te verkrijgen. Deze groente gaan we dus ook gebruiken in deze zomerse stamppot met andijvie. Op het moment zijn er genoeg perziken verkrijgbaar maar je zou ook verse nectarines kunnen gebruiken. De zoute smaak van de uitgebakken spekjes in combinatie met het zoet gaat prima samen. Ik vind het gebruik van fruit en groente heel goed samengaan en dat zie je ook terug in dit recept. Aan de slag met de zomerstamppot met andijvie en perzik.

Voor 4 personen zomerstamppot met andijvie en perzik heb je nodig:

  • 800 gram aardappelen
  • 1 stronk andijvie ( of zak voorgesneden)
  • 150 gram spekjes
  • 5 zoete perziken
  • 1 eetlepel roomboter
  • zout/peper
  • 4 slavinken

En zo maak je de zomerstamppot met andijvie en perzik:

-Schil de aardappelen en kook ze vervolgens in 20 minuten gaar.

-Ondertussen was en snij je de andijvie en bak je in een koekenpan de spekjes lekker krokant, in een andere koekenpan bak je rustig en regelmatig kerend de slavinken. Bewaar wat van het spekvet in een kommetje om straks de puree mee te stampen.

-Snij de perziken in kleine blokjes.

-Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Met de roomboter het opgevangen spekvet stamp je de aardappelen tot een stamppot. Voeg er de andijvie aan toe en mix het geheel tot je een mooie stamppot hebt. Als laatste voeg je de blokjes perzik en de spekjes toe en roer je deze er voorzichtig doorheen. Breng vervolgens op smaak met wat zout en peper.

Zomerstamppot met andijvie en perzik

zomerse stamppot met andijvie

Neem een bord en met een mooie ronde steekvorm maak je een torentje van de zomerse stamppot met andijvie, snij de slavinken in plakken en serveer deze erbij op het bord: Héérlijk happen!

zomerstamppot met andijvie en perzik

Zomerstamppot met andijvie en perzik

De zoute smaak van de uitgebakken spekjes in combinatie met het zoet gaat prima samen. Ik vind het gebruik van fruit en groente heel goed samengaan en dat zie je ook terug in dit recept.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: andijvie, stampot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

ronde steekvorm

Ingrediënten:

  • 800 gram aardappelen
  • 1 stronk andijvie of zak voorgesneden
  • 150 gram spekjes
  • 5 zoete perziken
  • 1 eetlepel roomboter
  • zout/peper
  • 4 slavinken

En zo maak je het:

  • Schil de aardappelen en kook ze vervolgens in 20 minuten gaar.
  • Ondertussen was en snij je de andijvie en bak je in een koekenpan de spekjes lekker krokant, in een andere koekenpan bak je rustig en regelmatig kerend de slavinken. Bewaar wat van het spekvet in een kommetje om straks de puree mee te stampen.
  • Snij de perziken in kleine blokjes.
  • Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Met de roomboter het opgevangen spekvet stamp je de aardappelen tot een stamppot. Voeg er de andijvie aan toe en mix het geheel tot je een mooie stamppot hebt. Als laatste voeg je de blokjes perzik en de spekjes toe en roer je deze er voorzichtig doorheen. Breng vervolgens op smaak met wat zout en peper.
  • Neem een bord en met een mooie ronde steekvorm maak je een torentje van de stamppot, snij de slavinken in plakken en serveer deze erbij op het bord
Wat vind je van dit recept?

6 gedachten over “Zomerstamppot met andijvie en perzik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept