Estimated reading time: 3 minuten
In het kader van lekker, deze is lekker! En zoals jullie van me gewend zijn ook gemakkelijk te maken. We maken een leuk uitstapje met de kikkererwten want in plaats van de normale beige kleurige kiezen we voor zwarte! De smaak is overeigens niet heel anders hoor… het gaat puur om de kleur. Natuurlijk gebruiken we flink wat kruiden en specerijen, zeker aangezien ik geen boemboe hebt gebruikt voor de basis van de curry. Heb je een beetje een uitgebreide kruidenkast of lade dan komt het helemaal goed. Deze zoete aardappel curry met kip past helemaal bij het aanstaande herfstseizoen waar we langzaam weer in gaan. een heerlijk Kip en zoete aardappel recept
Zoete aardappel curry met kip
Natuurlijk bepaal je zelf hoe pittig je het wilt maken. Met een hele rode peper erin, of misschien zelfs wel een Madame Jeannette pepertje… De toevoeging van granaatappelpitjes geven het een lekkere zoete bite, en ook wat extra kleur. Al met al dus een heerlijk kleurrijk kommetje vol happiness.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zoete aardappel curry met kip
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet - in blokjes
- 450 gram zoete aardappel - geschild en in blokken
- 150 gram zwarte kikkererwten
- 150 gram diepvries doperwten
- 1 witte ui - gesnipperd
- 2 tenen knoflook - uitgeperst
- 250 ml tomatensaus
- 400 ml kokosmelk
- 3 takjes peterselie
- 4 el granaatappelpitjes
Uit de kruidenlade:
- 2 el Honey mustard BBQ mix - ( of anders 1 el gerookt paprika poeder )
- 1 el korianderpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 tl zwarte peper
- zout - naar smaak
- 1 tl chilipoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove blokjes.
- Snijd de kip en kruid ze met de kruidenmix ( of anders het gerookte paprikapoeder en wat zout).
- Bak de kip blokjes in de stoofpan met wat olijfolie maar niet helemaal gaar. (ze gaan straks nog even terug in de pan, kipfilet wordt anders te droog.) Leg ze apart op een bord.
- Bak de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook met de rest van de kruiden en specerijen in de pan glazig, voeg dan de zoete aardappel toe. Bak het geheel voor een aantal minuten.
- Schenk de tomatensaus en kokosmelk in de pan erbij. Nu doe je de doperwten en kikkererwten erbij. Roer goed door en met het deksel op de pan laat je het geheel rustig pruttelen voor een minuut of 40. Daarna voeg je de kip toe en laat deze nog 10 min meepruttelen.
- Schep in de kommen en strooi er wat peterselie en de granaatappelpitjes op! Heerlijk Happen!
Ben jij nou fan van curry’s? Dan zou ik zeker eens onderstaande recepten proberen. De ene is iets meer werk dan de andere, maar smaakvol zijn ze allemaal!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kip en zoete aardappel recept
Een heerlijk begin van de herfst!
Fabulous! So good!