Mosselen hebben helemaal niet zoveel poespas nodig om lekker te zijn. Veel mensen vinden ze vaak op de makkelijkste manier bereid het lekkerst. Maar om je toch wat variatie te geven en je smaakpapillen eens te prikkelen maakte ik deze Zeeuwse mosselen in currysaus. En in dit geval maken we de boemboe voor de curry zelf want dat is niet heel erg ingewikkeld. Het recept heb ik overigens al twee keer gemaakt in de afgelopen week want de eerste keer mislukten de foto’s. Ik had een scenario buiten bedacht en alle “props” stonden klaar, en tja toen regende het! Binnen had ik mijn studio niet klaar staan en je wil uiteindelijk ook wel een béétje warm eten. Want mosselen bereiden gaat heel snel en fotograferen wat minder snel en voor je het weet is je eten koud…


Zeeuwse mosselen in currysaus
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 zakje sugar snaps
- 200 ml kokosmelk
Voor de boemboe heb je nodig:
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 witte ui
- 1 rode paprika
- zout / peper
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel currypoeder
- 2 takjes munt
- 3 eetlepels wokolie ( geurige olie )
En zo maak je het:
- We maken eerst de boemboe, officieel doe je dat in een vijzel en stamp je het tot een pasta. Ik kies voor een iets snellere optie en doe alles in een keukenmachine en draai er een papje van. Laat even staan en de smaken goed intrekken.
- Was de mosselen en haal de kapotte of degene die openstaan eruit.
- Laat de bamboescheuten uitlekken, haal de draadjes van de sugarsnaps af en snijd ze door het midden.
- Neem de grote pan erbij, schep hier 3 tot 4 eetlepels boemboe in samen de snaps en bamboescheuten en roerbak dit een paar minuutjes. Dan de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- Kieper de mosselen in de pan erbij en doe het deksel erop. Even flink schudden en dan een 5 tot 6 minuujtes laten koken. Check of de schelpen openstaan en serveer!
- Heerlijk Happen!

Zeeuwse mosselen in currysaus
Mosselen bereiden, mosselen maken het is helemaal niet ingewikkeld. Maar ook het maken van je boemboe dus ook niet. Wat is dat nou dan een boemboe? Het is een fijngewreven kruidenmengsel die zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken. Je kunt hierin helemaal losgaan met verschillende kruiden. Geen boemboe smaakt daardoor hetzelfde je doet er dus goed aan even notities te maken tijdens ervan. In dit recept van Zeeuwse mosselen in currysaus geeft de boemboe een lekker pittige smaak aan de mosselen, maar niet té overheersend.
Mosselen ik krijg er geen genoeg van! Jij ook niet, maak dan eens één van deze:
- Zoals gevulde Zeeuwse mosselen.
- Maar ook gebakken mosselen in groentewrap.
- Ook mosselen met zeekraal en lamsoren.

Dol op curry’s deze zeker proberen!
Pingback: Courgette salade met garnalen - Heerlijke Happen
Pingback: Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder - Heerlijke Happen
Pingback: Indiaase curry gekruide paneer saté - Heerlijke Happen
Misschien wel het lekkerste mossel recept op deze site
Aanrader! Kijk uit voor je vingers 😉