Indiaase curry gekruide paneer saté

Indiaase curry gekruide paneer saté

Een vegetarisch stokje saté, dat kan en het heeft nog volop smaak ook door de curry!
Indiaase curry gekruide paneer saté

Heerlijke Happen gaat mee in het minder vlees en meer vegetarisch eten. En als we dat dan doen moet het natuurlijk wel lekker zijn. En dat is deze Indiaase curry gekruide paneer saté zeker! Voor de mensen die denken hé paneer dat is toch wat je gebruikt voor een krokant laagje, dat is het dus niet. Dat is paneermeel, paneer is een soort kaas. Dit woord is een afgeleide van het Perzische woord panīr, wat kaas betekent. Deze kaas is geheel vegetarisch want er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijk stremsel. Door het gebruik van azijn of citroensap gaat de volle melk stremmen. Het voordeel van deze kaas is dat hij stevig is en niet smelt als je hem grilt. Ideaal dus om er deze lekkere sateetjes mee te maken. De kaas zelf vind ik overigens niet persé veel smaak hebben. Dat zul je net als bij tofu echt zelf moeten toevoegen. Een paneer satay, aan de slag!

paneer satay
Lekker met wat lente-uitjes en sesamzaadjes erbij.
Indiaase curry gekruide paneer saté

Indiaase curry gekruide paneer saté

Een vegetarisch stokje saté, dat kan en het heeft nog volop smaak ook door de curry!
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: kokosmelk, paneer, satay, saté
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 dag 25 minuten
Totale tijd: 1 dag 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 400 gram paneer

Voor de marinade:

  • 150 ml kokosmelk
  • 70 gram rode currypasta - ( Fairtrade verpakking)
  • ½ sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels wokolie

Als topping:

  • sesamzaadjes
  • 2 lente uitjes - in ringetjes
  • 1 rood pepertje - in ringetjes

En zo maak je het:

  • Neem een schaal erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Met een garde klop je het tot een gladde saus.
  • Snijd de plakken paneer in reepjes van een 1.5cm breed. Leg ze in de marinade en laat een nacht in de koelkast marineren.
  • Haal een half uurtje voor bereiden de schaal uit de oven. Steek de paneer op satéprikkers en duw voorzichtig door tot ze twee derde in de paneer geduwd zijn.
  • Verhit een grillpan maar voeg er verder geen olie meer aan toe.
  • Grill de satéstokjes en draai het stokje een paar keer.
  • Leg op een schaal en strooi er wat sesamzaad, lenteuitjes en rode eper ringetjes op.
  • Heerlijk Happen!
Serveer met een lekker sausje erbij. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
paneer recept
Een fijn knoflookdipje past perfect bij deze saté, maar gewone satésaus kan ook.

Indiaase curry gekruide paneer saté

Deze paneer satay heb ik gemaakt met paneer gekocht bij Crisp. Zij hebben een zeer uitgebreid assortiment met kaas, Daar kan ik mijn hart bij ophalen. Zelf ben ik steeds meer en meer gewend aan het raken van gekruid eten. Door het gebruik van kokosmelk bij de currypasta blijft het toch een redelijk milde smaak hebben. Wat betreft de sausjes waar je deze saté in zou kunnen dippen daar kun je ook alle kanten mee op. Een fijn knoflooksausje, een klassieke satésaus maar bijvoorbeeld ook een ketjapsausje. Laat je fantasie de vrije loop en ga er lekker mee aan de slag.

Andere lekkere curry’s of gekruide gerechtjes? Check dan deze eens:

De stokjes hebben een hele nacht in de koelkast staan intrekken.

1 gedachte over “Indiaase curry gekruide paneer saté”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept