🕒 Bereidingstijd: 15 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze aardappelsalade met Dijon mosterd is perfect om restjes groenten te verwerken! Een Franse-geïnspireerde salade met rozeval en ratte aardappelen, kappertjes en verse dille. Door de aardappels overnacht te laten marineren krijg je een heerlijk smaakvolle zero waste salade
Ken je de zogeheten buitenbeentjes in het groente- en fruitvak? Niet perfect van maat of vorm, maar gewoon lekker en met zorg geteeld. Dat soort kromme komkommers, kleine piepers of peertjes zijn precies wat in deze salade past, zeker met een pittige Dijon-dressing.
Rozeval is een vastkokende aardappel met rode schil die mooi heel blijft in salades en een nootachtige bite geeft. Ratte zit in dezelfde culinaire hoek: stevig, smaakvol en prima om ongeschild te gebruiken. Dat maakt ze beide perfect voor een lauwwarme of gemarineerde aardappelsalade.
Dijonmosterd zorgt voor pit én helpt de dressing te binden; mosterd werkt namelijk als natuurlijke emulgator, waardoor olie en zuur mooi samenkomen. Combineer met kappertjes, dille en citroen voor frisheid, en laat de aardappels een nachtje marineren voor extra diepte

Mijn liefde voor een heerlijke dressing, met mosterd uit Frankrijk en geserveerd op een bordje wat ik kocht bij een Franse brocante! En we maken de salade ook nog eens af met de cressen van Toon Roozen van Grown.
Ingrediënten voor Franse Aardappelsalade
In deze salade gebruik ik de brocco-cress en de Sakura-cress. Het is een super simpel proces waarbij je eigenlijk alleen maar hoeft te wachten. De grow-cups en de zaadjes doen verder zelf het werk. Al met al dus een salade met allemaal eerlijke producten van mensen die gepassioneerd met eten bezig zijn.

Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.
Stap-voor-stap: Dijon Mosterd Salade Maken
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Franse Aardappelsalade met Dijon Mosterd en Kapperappeltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 rozeval aardappeltjes
- 4 ratte aardappeltjes - aardappelsoort uit Frankrijk
- 10 grote kappetjes - kapper-appeltjes
- 1 witte ui
- crossen - van Grown
- 5 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 1 el balsamicomosterd - Maille
- 1 tl grove mosterd - Maille
- 2 takjes verse dille
- peper
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.
- De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.
- Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.
- Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Buitenbeentjes salade met Dijon dressing? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing
Dijon mosterd rode aardappelsalade
Week 20 weekvlog Heerlijke Happen
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een heerlijke salade
Delicious!