Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Zero Waste Aardappelsalade – Restjes Groenten met Dijon Dressing

🕒 Bereidingstijd: 15 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze aardappelsalade met Dijon mosterd is perfect om restjes groenten te verwerken! Een Franse-geïnspireerde salade met rozeval en ratte aardappelen, kappertjes en verse dille. Door de aardappels overnacht te laten marineren krijg je een heerlijk smaakvolle zero waste salade

Ken je de zogeheten buitenbeentjes in het groente- en fruitvak? Niet perfect van maat of vorm, maar gewoon lekker en met zorg geteeld. Dat soort kromme komkommers, kleine piepers of peertjes zijn precies wat in deze salade past, zeker met een pittige Dijon-dressing.

Rozeval is een vastkokende aardappel met rode schil die mooi heel blijft in salades en een nootachtige bite geeft. Ratte zit in dezelfde culinaire hoek: stevig, smaakvol en prima om ongeschild te gebruiken. Dat maakt ze beide perfect voor een lauwwarme of gemarineerde aardappelsalade.

Dijonmosterd zorgt voor pit én helpt de dressing te binden; mosterd werkt namelijk als natuurlijke emulgator, waardoor olie en zuur mooi samenkomen. Combineer met kappertjes, dille en citroen voor frisheid, en laat de aardappels een nachtje marineren voor extra diepte

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing Aardappelsalade

Mijn liefde voor een heerlijke dressing, met mosterd uit Frankrijk en geserveerd op een bordje wat ik kocht bij een Franse brocante! En we maken de salade ook nog eens af met de cressen van Toon Roozen van Grown. 

Ingrediënten voor Franse Aardappelsalade

In deze salade gebruik ik de brocco-cress en de Sakura-cress. Het is een super simpel proces waarbij je eigenlijk alleen maar hoeft te wachten. De grow-cups en de zaadjes doen verder zelf het werk. Al met al dus een salade met allemaal eerlijke producten van mensen die gepassioneerd met eten bezig zijn.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing Aardappelsalade
Ik bewaar mijn aardappeltjes en uien in een houten bak.

Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.

Stap-voor-stap: Dijon Mosterd Salade Maken

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Buitenbeentjes salade met Dijon dressing

Franse Aardappelsalade met Dijon Mosterd en Kapperappeltjes

Een smaakvolle aardappelsalade met bijzondere aardappelsoorten, Dijon mosterd dressing en kapperappeltjes. Perfect zero waste recept om restjes groenten te verwerken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European, Frans
Trefwoord: aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 rozeval aardappeltjes
  • 4 ratte aardappeltjes - aardappelsoort uit Frankrijk
  • 10 grote kappetjes - kapper-appeltjes
  • 1 witte ui
  • crossen - van Grown
  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el balsamicomosterd - Maille
  • 1 tl grove mosterd - Maille
  • 2 takjes verse dille
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de dressing. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst. De dille moet je wel eerst even fijnhakken natuurlijk. Klop het geheel op tot een mooie vinaigrette en zet apart tot gebruik.
  • De aardappels gaan we niet schillen, maak ze eerst dus heel goed schoon. Snij ze vervolgens in dunne plakjes van 3 tot 4 mm dikte. Zelf heb ik een stoomoven en heb ze daar daarna 15 minuutjes in gestoomd. Heb je die niet dan kook je ze ongeveer 10 /12 minuutjes tot ze zacht zijn.
  • Als de aardappelschijfjes klaar zijn doe je ze in een schaal en schenk je de dressing erover. Snipper de ui en strooi deze over de schijfjes. Hussel het geheel zodat de dressing overal goed kan intrekken.
  • Zet de salade daarna een nachtje in de koelkast. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Als je hem ten slotte serveert knip je wat verse cressen en garneer je de salade met de kappers.
Laat de salade minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht marineren
Aardappels met schil koken voor extra smaak en voedingswaarde
Nutrition Facts
Franse Aardappelsalade met Dijon Mosterd en Kapperappeltjes
Amount per Serving
Calories
447
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Saturated Fat
 
0.4
g
3
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Sodium
 
9
mg
0
%
Potassium
 
90
mg
3
%
Carbohydrates
 
6
g
2
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
79
IU
2
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Buitenbeentjes salade met Dijon dressing? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing

Dijon mosterd rode aardappelsalade

Week 20 weekvlog Heerlijke Happen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » bijgerechten » Zero Waste Aardappelsalade – Restjes Groenten met Dijon Dressing

2 gedachten over “Zero Waste Aardappelsalade – Restjes Groenten met Dijon Dressing”

4.91 from 21 votes (19 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept