
Francine maakt deze keer bij Keuken Kampioen een heerlijke zoete aardappelsalade met yoghurt dressing.
Zoete aardappels zijn helemaal van nu en zijn inmiddels goed ingeburgerd in de Hollandse keuken. Zoete aardappels zijn terug te vinden in stamppotten, puree , en als gepofte of gegrilde groenten. Jazeker bij groenten want deze aardappel is dus helemaal geen aardappel maar hoort bij de groentenfamilie. Deze zoete aardappelsalade met yoghurt dressing is kleurrijk en natuurlijk makkelijk te maken. In dit recept zitten er ook geroosterde kikkererwten in. Geroosterde kikkererwten zitten bomvol met eiwitten een hele gezonde salade dus.

Voor 2 personen Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing je nodig:
- 2 zoete aardappelen
- 1 blikje kikkererwten
- 1 zakje gemengde sla
- Handje rozijnen
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 bakje granaatappelpitjes

Voor de dressing heb je nodig:
- 1 eetlepel honing
- 5 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel grove mosterd
- Snufje zout en peper
En zo maak je de Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing:
-Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
-Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Zet hem daarna in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.
-Haal de kikkererwten uit het blik en spoel ze goed af. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier en leg ze daarna op een bakblik bekleed met bakpapier.
-Kruid de erwten met zout, peper en paprikapoeder. Druppel er wat olijfolie op en zet in de oven. Na 15 minutenhet mengsel even omhusselen en daarna nogmaals 15 minuten in de oven.
-Ondertussen was je de zoete aardappels en schrob je het velletje schoon. Daarna gril je ze in de oven nog steeds op 200 graden in 25/30 minuutjes gaar.
-Snipper de sjalot.
Pak nu 2 mooie borden erbij en leg er een laagje sla gemengde sla op. Verdeel de kikkererwten en zoete aardappels, garneer met de rest van de ingrediënten. Druppel als laatste de dressing erover: Héérlijk happen!

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappelen
- 1 blikje kikkererwten
- 1 zakje gemengde sla
- 1 handje rozijnen
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 bakje granaatappelpitjes
Voor de dressing heb je nodig:
- 1 eetlepel honing
- 5 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel grove mosterd
- Snufje zout en peper
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en zet hem daarna in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.
- Haal de kikkererwten uit het blik en spoel ze goed af, dep ze droog met keukenpapier en leg ze daarna op een bakblik bekleed met bakpapier.
- Kruid de erwten met zout, peper en paprikapoeder, druppel er wat olijfolie op en zet in de oven, na 15 minuten even omhusselen en daarna nogmaals 15 minuten in de oven.
- Ondertussen was je de zoete aardappels en schrob je het velletje schoon, daarna gril je ze in de oven nog steeds op 200 graden in 25/30 minuutjes gaar.
- -Snipper de sjalot.
- Pak nu 2 mooie borden erbij en leg er een laagje sla gemengde sla op, verdeel de kikkererwten en zoete aardappels, garneer met de rest van de ingrediënten en druppel als laatste de dressing erover
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Pingback: Lekker yoghurt ontbijtje met aardbei - Heerlijke Happen
Pingback: Dijon mosterd rode aardappelsalade - Heerlijke Happen
Pingback: Gegrilde zoete aardappelsalade - Heerlijke Happen
Pingback: Heerlijke Happen nieuwsbrief september 2020 - Heerlijke Happen