Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing

Francine maakt deze keer bij Keuken Kampioen een heerlijke Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing.

Zoete aardappels zijn helemaal van nu, inmiddels goed ingeburgerd in de Hollandse keuken en terug te vinden in stamppotten, puree , en als gepofte of gegrilde groenten. Jazeker bij groenten want deze aardappel is dus helemaal geen aardappel maar hoort bij de groenten familie.

Deze zoete aardappelsalade met yoghurt dressing is kleurrijk en natuurlijk makkelijk te maken.

In dit recept zitten er ook geroosterde kikkererwten in en deze zitten bomvol met eiwitten en gezonde salade dus.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 zakje gemengde sla
  • Handje rozijnen
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 bakje granaatappelpitjes

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing

Voor de dressing heb je nodig:

 

  • 1 eetlepel honing
  • 5 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Snufje zout en peper

 

En zo maak je de salade:

-Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.

-Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en zet hem daarna in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.

-Haal de kikkererwten uit het blik en spoel ze goed af, dep ze droog  met keukenpapier en leg ze daarna op een bakblik bekleed met bakpapier.

-Kruid de erwten met zout, peper en paprikapoeder, druppel er wat olijfolie op en zet in de oven, na 15 minuten even omhusselen en daarna nogmaals 15 minuten in de oven.

-Ondertussen was je de zoete aardappels en schrob je het velletje schoon, daarna gril je ze in de oven nog steeds op 200 graden in 25/30 minuutjes gaar.

-Snipper de sjalot.

Pak nu 2 mooie borden erbij en leg er een laagje sla gemengde sla op, verdeel de kikkererwten en zoete aardappels, garneer met de rest van de ingrediënten en druppel als laatste de dressing erover: Héérlijk happen!

1 gedachte over “Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing”

  1. Pingback: Courgette rolletjes met ham en kaassaus - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.