gegrilde zoete aardappelsalade

Gegrilde zoete aardappelsalade

Een lekker basisrecept met veel verse groenten.
Gegrilde zoete aardappelsalade

Een saladeschotel als een schilderij van Jackson Pollock. Een kleurexplosie die van je bord afspat zo kunnen we deze gegrilde zoete aardappelsalade wel noemen. Koken is eigenlijk ook wel een kunstvorm en hoewel ik me echt niet kan meten met de grote sterrenchefs kan ik best leuke recepten ontwikkelen. Maar dan wel toegankelijk voor iedereen zeg maar. En het blijft leuk om te experimenteren met smaken. Dat overigens hier thuis niet alles met luid applaus wordt ontvangen moge duidelijk zijn. ” The huzband” was iets minder enthousiast over de saus. Hij kon de smaak niet echt waarderen. Zelf vond ik het wel lekker en de kleur heel erg bijzonder. Dus vrees niet als je het niet wilt proberen, ook zonder is het een heerlijk zoete aardappel recept.

Naar recept gaan
Gegrilde zoete aardappelsalade
Als een kunstenaar de saus over de salade druppelen.
Gegrilde zoete aardappelsalade

Gegrilde zoete aardappelsalade

Een lekker basisrecept met veel verse groenten.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bieten, doperwten, kikkererwt, zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven
  • pan

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappels
  • 8 gekookte bietjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 zakje verse doperwten
  • verse peterselie
  • 1 zak gemengde salade

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • Oosterse kruidenmix
  • persillade

Voor de dressing:

  • 1 theelepel blauwe spirulina ( niet als je dat niet lust of hebt)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • zout / peper
  • ½ theelepel kurkuma

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 210 graden.
  • Neem een bakblik erbij en bekleed met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in parten en leg op het papier. Zo ook met de kikkererwten en de gekookte bieten. Bestrooi met de kruiden en met olijfolie. Zet in de oven voor 40 minuten en laat bakken. Verlaag eventueel de temperatuur naar 200 graden in het laatste kwartier.
  • Kook de verse doperwten in een pan voor 12 minuutjes. Spoel ze af onder koud water.
  • Neem de ingrediënten voor de dressing erbij en klop tot een gladde dressing.
  • Hak de verse peterselie fijn.
  • Neem een grote schaal of bord erbij en leg hier eerst de sla op. Daarna de zoete aardappels, bieten, kikkererwten en doperwten en druppel de dressing erop. Maak af met de verse peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Gegrilde zoete aardappelsalade
Het merendeel maakt je gewoon tegelijk in de oven klaar.

Gegrilde zoete aardappelsalade

Een zoete aardappel recept maken is niet heel ingewikkeld want je kunt er zoveel verschillende kanten mee uit. Zo gegrild uit de oven heeft wel mijn voorkeur, en ook als frietjes uit de airfryer vind ik ze ook lekker. In dit recept van gegrilde zoete aardappelsalade maken we dus een lekkere dressing. Zoals ik al zei niet mijn man z’n favoriet, ikzelf vond het blauwe juist wel een verrassend effect hebben. Spirulina is een blauw algenpoeder dat wordt gewonnen uit zeealgen. Rijk aan eiwit, vitamine E en ijzer. In principe is het smaakloos, dus zou heel goed kunnen dat de kurkuma de smaakmaker was die als niet zo lekker werd ervaren! Want kurkuma heeft wel degelijk een heel erg uitgesproken smaak.

Meer recepten met zoete aardappel? Dat kan hoor, ik heb er hier nog een paar:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
zoete aardappel recept
Ook zonder, of met een andere saus erg lekker!

Andere lekkere recepten zoals deze gegrilde zoete aardappelsalade:

2 gedachten over “Gegrilde zoete aardappelsalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept