Geschatte leestijd: 3 minuten
Wat tijdens onze trip langs de lekkerste Canarische recepten zeker niet mag ontbreken is een daiquiri recept! Het gouden goedje van de eilanden is honing rum, maar ook bananenlikeur! Beide planten worden volop verbouwd op deze eilanden en ze weten er dan ook een fijne drankjes mee te maken.
Rum doet me eigenlijk altijd een beetje aan Piraten en zeelui denken, en aangezien we de eilanden bezoeken past dat er wel bij. De rum wordt volop geëxporteerd dus deze kun je ook bij de betere slijterij kopen.
Dit frisse Canarische bananenlikeur daiquiri recept is er één met alcohol, een 18+ drankje dus. Zoals we de spreuk wel kennen: “geniet maar drink met mate”!
Canarische bananenlikeur daiquiri recept
Dit daiquiri recept is dus een mooie aanvulling op onze reis langs de Canarische eilanden. Zo heeft elk land zijn eigen toppers en rum en bananenlikeur zijn dat zeker hier. Een daiquiri maken is zo gedaan, je moet alleen wel even de juiste benodigdheden in huis hebben.
Om een heerlijke daiquiri te maken met Canarische bananenlikeur heb je een paar handige tools nodig. Allereerst een fijne shaker waar je de ingrediënten goed in kunt mengen. Daarnaast is een jigger onmisbaar. Dit is een klein maatbekertje met twee kanten, waarmee je precies de juiste hoeveelheid van elke drank kunt afmeten. Zo zorg je ervoor dat de verhoudingen van dit recept kloppen en dat je cocktail perfect in balans is.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Canarische bananenlikeur daiquiri recept
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 80 ml witte rum
- 60 ml bananen likeur
- 1 limoen - sap van 1 limoen
- 2 el suikersiroop
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Leg de twee coupe glazen in de vriezer terwijl we de cocktails gaan shaken.
- Pers het sap uit de limoen.
- Pak je shaker erbij en doe hem voor de helft vol met ijs.
- Gebruik je jigger (maatbekertje voor cocktails) en meet de hoeveelheden drank af en schenk deze in de shaker erbij. Voeg ook het limoensap en de siroop toe. Shake flink, je handen zullen best een beetje koud worden, en schenk het daarna in de glazen die je uit de vriezer haalt.
- Cheers!
Shake it up! We gaan lekker met de drankjes hier bij Heerlijke Happen, hier nog een aantal fijne mixjes:
Lekker met bubbeltjes, deze Italiaanse scroppino met citroensorbetijs.
Of wat dacht je van deze mango Margarita met tequila?!
Liever een mocktail? Dan zeker deze bramen-kiwi bitter lemon spirit maken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!