Canarische bocadillo met chorizo

Canarische bocadillo met chorizo

Tijdens deze Canarische weken komen de toppers van de zonnige eilanden voorbij. Wat zeker niet mag ontbreken is een broodje chorizo kaas! Deze worst kennen we allemaal wel, zijn typische smaak en mooie rode kleur. Een bocadillo is voor de Canariërs een soort snack zoals wij hier het broodje kroket kennen. Het kan op heel veel verschillende manieren belegd worden. Je zult zat restaurants vinden waar ze dit soort broodjes serveren. Chorizo recepten

Wij zouden dit soort broodjes als lunch eten en deze Canarische bocadillo met chorizo recept stilt de grote trek! We combineren, kaas, worst, gegrilde paprika en heerlijke zoete gekarameliseerde uien op een knapperig broodje.

Canarische bocadillo met chorizo
De kaas en de chorizo smelten in de oven en geven je broodje volop smaak!
Canarische bocadillo met chorizo

Canarische bocadillo met chorizo

Je zult dit soort broodjes overal tegenkomen op de Canarische eilanden, ik maakte een broodje chorizo kaas versie van de welbekende bacodillo.
5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: Canarische
Trefwoord: Chorizo, geroosterde paprika, kaas, uien
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 1149kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 10 plakken chorizo
  • 2 ciabatta's - afbak broodjes
  • 3 plakken smeltkaas - zoals bijv cheddar of rookkaas
  • 3 witte uien
  • 2 geroosterde gele paprika's - uit pot

uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Verarm je oven voor op 215 graden en bak daarna de ciabatta's af.
  • Snijd de uien in dunne ringen en bak ze op laag vuur in de koekenpan tot ze mooi bruin worden. Het karameliseren duurt wel eventjes, een minuutje of 20. Bestrooi de uien met peper en wat zout.
  • Haal de gele paprika's uit de pot en laat ze even uitlekken, snijd ze daarna in kleine blokjes.
  • Snijd de broodjes door het midden en beleg ze eerst met de chorizo, daarop leg je de paprika, dan een laagje met de kaas en daarop de uien. Leg de broodjes nog even in de oven om de kaas te laten smelten en serveer direct.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
broodje chorizo kaas
De uien karameliseren geeft ze extra veel smaak.

Canarische bocadillo met chorizo

Vind jij het ook zo leuk als je op vakantie bent om de lokale keuken te ontdekken? De Canarische keuken is redelijk Europees ingericht door de Spaanse invloeden. Dat lekkere Mediterraanse gevoel, en toch redelijk herkenbare smaken. Dit broodje chorizo kaas is wel redelijk calorie-rijk door de kaas èn de worst, maar wel heel lekker! En als iets een hit is onder de lokale bewoners dan weet je zeker dat je dat een keer moet proberen.

Deze Canarische bocadillo met chorizo is overigens een recept wat ik zelf verzonnen heb, maar wel met de ingrediënten die je ook op de eilanden zou tegenkomen.

Super lekker dit broodje, wil je nog wat andere lunch gerechtjes? Ik heb nog wel wat andere fijne ideetjes voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.

Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Canarische bocadillo met chorizo

chorizo recepten

3 gedachten over “Canarische bocadillo met chorizo”

  1. Pingback: Canarisch toetje bienmesabe Canario - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Canarische bananenlikeur daiquiri recept - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Bonen-hussel met tomaat en chorizo - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept