🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Gezonde zachte koekjes zonder schuldgevoel: deze kikkererwt chocolate chip cookies zijn makkelijk zelf te maken en boordevol gezonde eiwitten! In slechts 20 minuten heb je heerlijke snacks klaar . De Keukenmachine doet vrijwel al het werk, dus minimale inzet, maximaal resulaat!
Daar gaan we weer! Lekker bakken en dat doen we met alle gemak die keukenapparaten ons te bieden hebben. In dit geval maken we een heerlijk zachte Chocolat chip kikkererwt cookie. Daarvoor heb je alleen een oven en een keukenmachine voor nodig en niet heel veel geduld want ze zijn 15 minuten gebakken, nou wat wil je nog meer? een aantal ingrediënten zijn gemakkelijk te vervangen of toe te voegen dat zal ik je hieronder de foto wel uitleggen. Deze koeken worden dus niet heel hard na het bakken, ze hebben een fijne structuur!

Waarom Kikkererwten Koekjes Zo Gezond Zijn
In dit recept gebruiken we agave siroop maar dat mag je ook vervangen door honing. Maar net welke jouw voorkeur heeft. Ik gebruikte amandel essence maar dat mag ook vanille essence zijn. Amandelpasta is vrij prijzig, daar mag je ook pindakaas voor gebruiken. Of cashewpasta, deze vind je vaak bij de reformwinkels. En chocolade chips mag je vervangen door nootjes of gedroogd fruit. Of voeg dat extra toe, zoals je leest zijn er dus mogelijkheden zat aan deze cookies te personaliseren. Na het bakken en afkoelen kun je ze in een Tupperware doosje bewaren. En natuurlijk geldt ook hier, geniet maar eet niet gelijk die hele doos leeg!

Hoe maak je stap voor stap deze gezonde kikkererwt cookies?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gezonde Chocolade Chip Kikkererwten Koekjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 265 gram kikkererwten - ( 1 blik van 400 gram uitgelekt)
- 40 gram pure chocolade 70% - fijngehakt
- 80 ml agave siroop
- 4 el amandelpasta - (mag ook pindakaas of cashewpasta zijn)
- ½ tl grof zeezout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 12 amandelen
- 1 tl amandel essence
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe de kikkererwten met de amandelpasta in een keukenmachine en draai tot je een vrij gladde massa krijgt.
- Voeg de agavesiroop, bakpoeder, Baking soda, zeezout, en amandel essence toe en draai nogmaals tot je een gladde massa hebt, door het draaien wordt het warm dus laat even afkoelen.
- Schep de gehakte chocolade erdoor en verdeel in 12 dotjes op bakplaat bekleed met bakpapier. Druk het geheel met de bolle kant van een lepel tot een rondje en druk dan per koekje een amandel erop.
- Bak in de oven op 175 graden voor 15 minuten tot ze gaar zijn.
- Haal uit de oven en laat een minuutje afkoelen schep ze dan met een platte spatel op een keukenrekje en laat verder afkoelen.
- Heerlijk Happen!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Nee, helemaal niet! Kikkererwten zijn eigenlijk ontzettend neutraal van smaak, ze nemen alles aan waar je ze mee mengt. Dat is juist het voordeel! Ze geven je koekje een super zachte, fijne textuur en massa’s eiwitten – dus je hebt iets veel gezonders dan gewone koekjes. Met die amandelpasta, agave siroop en chocolade smaakt je gewoon een lekker zacht koekje – je proeft die kikkererwten helemaal niet! Ze zorgen meer voor dat volle, zachte gevoel in je mond. En eerlijk gezegd: ze zijn zo gemakkelijk te verwerken in een keukenmachine, dat het bijna jammer zou zijn om ze niet te gebruiken voor zoete dingen. Ik ben er zelf groot fan van – het voelt als spieken want het is gezond maar smaakt als zonde!
Ja, dat kan zeker! Agave siroop is wat ik gebruik omdat het lekker vloeibaar is en niet heel sterk van smaak. Honing werkt ook prima – je krijgt dan wel een iets ander smaakje, wat honing-achtig, maar dat past ook goed bij chocolade. Normaal (kristal)suiker kan ook, maar dat moet je dan iets meer verwarmen in de pan zodat het oplost, want anders krijg je niet dezelfde textuur. Mijn tip: meng het suiker eerst met wat water zodat het vloeibaar wordt. Of gebruik bruine suiker – dat geeft een wat rijkere smaak. Let wel op: als je veel meer suiker gebruikt, kunnen je koekjes wat harder worden na het bakken. Dus beginnen met dezelfde hoeveelheid, en dan aanpassen naar wat jij fijn vindt!
Ha! Een goede vraag, zeker gezien Francine’s reis met gezond eten en doelstellingen! Deze koekjes zijn veel gezonder dan gewone koekjes – ze hebben kikkererwten, dus eiwitten, en je gebruikt veel minder suiker. Zeg dus dat je er rustig twee, drie van kan eten zonder problemen! Ze zijn klein en flink – dus die gaan behoorlijk verzadigen. Met een kopje thee of koffie en je bent goed. Mijn advies: geniet ervan! Dit is juist het leuke – iets maken dat gezond is maar ook echt lekker smaakt. Je hoeft je niet schuldig te voelen. En ja, eet niet gelijk de hele doos leeg in één keer – dat weten we allemaal – maar twee of drie koekjes? Dat is echt oké. Eigenlijk zou ik zeggen: dit is een prima snack als je aan doelen werkt. Veel beter dan iets uit een verpakking wat helemaal vol suiker en onuitsprekbare dingen zit!
Kikkererwten, een hele fijne toevoeging aan je voorraadkast want je kunt er de lekkerste dingen mee maken! Natuurlijk heb ik nog meer voorbeelden voor je wat je er allemaal mee kunt maken.
Probeer deze recepten ook maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk koekje!
Delicious!