Goedgevulde proteïne salade

Goedgevulde proteïne salade met kikkererwten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een vriend van mij kwam laatst met het verzoek of ik misschien wat meer gerechten zou kunnen bedenken die geschikt zijn voor sporters. Ik vond dat eigenlijk wel een leuk idee, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik geen enkele opleiding of achtergrond heb als voedingsdeskundige. Ik heb in de loop der tijd wel verschillende dingen uitgeprobeerd op het gebied van sport en voeding, en ik heb ook verschillende resultaten gezien met verschillende strategieën en diëten. Maar dat betekent niet dat ik precies weet wat je als sporter allemaal wel of niet moet eten. Toch wilde ik mijn vriend een plezier doen en daarom heb ik hier een recept opgeschreven voor een lekkere en eiwitrijke salade. proteine salade gezond

Goedgevulde proteïne salade
Een ei hoort erbij toch?!

Voor wie dan precies wil berekenen hoeveel calorieën dat wel niet is en hoeveel gram vet etcetera verwijs ik naar de verschillende gezondheidapp’s. Verder is het gewoon een hele lekkere salade en moet je vóóral genieten van je eten. Met mate…. 😉

Goedgevulde proteïne salade
Zo eten is helemaal niet vervelend hoor…

Goedgevulde proteïne salade

Ik heb gemerkt dat ik beter afval als ik minder suiker en koolhydraten eet. Ook drink ik geen alcohol meer, wat ik vroeger nooit had gedacht dat ik dat zou kunnen. Maar mijn belangrijkste doel is nu niet meer alleen om van die overtollige kilo’s af te komen. Ik wil me vooral goed voelen in mijn eigen lichaam en de sportieve uitdagingen aangaan die ik voor mezelf heb bedacht.

En dat betekent dat ik mijn hele manier van leven moet veranderen en niet alleen maar een paar weken heel streng moet zijn voor mezelf, en dan weer terugvallen in oude gewoontes zodra de weegschaal het gewenste cijfer laat zien. Ik wil een blijvende verandering maken die goed is voor mijn gezondheid en mijn geluk.

Goedgevulde proteïne salade proteine salade gezond
Lekker een blokje kaas en en paar stukjes uitgebakken spek erbij.

Een bewustere levenswijze, bezig zijn met gezond eten, lekker sporten, uitdagingen zoeken om het interessant te houden dat is voor mij het allerbelangrijkste. En dat daarbij een slanker lichaam ook lijkt te horen….. dat is alleen maar heel mooi meegenomen!

Goedgevulde proteïne salade

Goedgevulde proteïne salade

Gezond eten hoeft echt niet saai te zijn!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: geitenkaas, komkommer, sojabonen, spek
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 78kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • ½ komkommer
 • 1 rode paprika
 • 100 gr uitgebakken spek
 • 100 gr kaasblokjes
 • 1 blikje kikkererwten
 • krokante sojabonen

Voor de dressing heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Bak in de koekenpan de spekblokjes uit.
 • Kook in de pan in ruim water de eieren, naar eigen inzicht hard of zacht.
 • Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, ook de kaas mag in blokjes.
 • Laat de kikkererwten uitlekken ( van het sap kun je trouwens een chocomousse maken).
 • Mix in een kom of schaaltje alles voor de dressing en klop het geheel met een vork of een garde glad.
 • Neem twee borden erbij en verdeel alle ingrediënten over deze twee borden, druppel de dressing erover en garneer met wat krokante sojaboontjes.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekker hè? Zin in andere lekkere salades zoals Goedgevulde proteïne salade met kikkererwten? Maak eens één van deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

proteine salade gezond

Start » Recepten » Lunchgerechten » Goedgevulde proteïne salade met kikkererwten

3 gedachten over “Goedgevulde proteïne salade met kikkererwten”

 1. Pingback: Gemengde scarmorza affumicata salade - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Venkelsalade met mosterdvinaigrette - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept