Goedgevulde proteïne salade

Goedgevulde proteïne salade met kikkererwten

Laatst vroeg een vriend aan mij of ik niet wat meer recepten zou kunnen maken voor sporters. Nu vind ik dat best een goed idee ware het niet dat ik natuurlijk geen diëtste ben. Door de jaren heb ik hier en daar zelf wat programma’s gevolgd, resultaten behaald met verschillende tactieken en verschillende diëten. Op geen enkele wijze wil ik dus ook claimen dat ik er precies verstand van heb wat je dan allemaal wel en niet moet eten. Maar om hem een beetje tegemoet te komen schrijf ik hier het recept uit voor een goedgevulde proteïne salade. Voor wie dan precies wil berekenen hoeveel calorieën dat wel niet is en hoeveel gram vet etcetera verwijs ik naar de verschillende gezondheidapp’s. Verder is het gewoon een hele lekkere salade en moet je vóóral genieten van je eten. Met mate…. 😉 proteine salade gezond

Goedgevulde proteïne salade
Een ei hoort erbij toch?!
Goedgevulde proteïne salade

Goedgevulde proteïne salade

Gezond eten hoeft echt niet saai te zijn!
5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: geitenkaas, komkommer, sojabonen, spek
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • ½ komkommer
 • 1 rode paprika
 • 100 gr uitgebakken spek
 • 100 gr kaasblokjes
 • 1 blikje kikkererwten
 • krokante sojabonen

Voor de dressing heb je nodig:

En zo maak je het:

 • Bak in de koekenpan de spekblokjes uit.
 • Kook in de pan in ruim water de eieren, naar eigen inzicht hard of zacht.
 • Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, ook de kaas mag in blokjes.
 • Laat de kikkererwten uitlekken ( van het sap kun je trouwens een chocomousse maken).
 • Mix in een kom of schaaltje alles voor de dressing en klop het geheel met een vork of een garde glad.
 • Neem twee borden erbij en verdeel alle ingrediënten over deze twee borden, druppel de dressing erover en garneer met wat krokante sojaboontjes.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Goedgevulde proteïne salade
Zo eten is helemaal niet vervelend hoor…

Goedgevulde proteïne salade

Om af te vallen gedij ik goed op het minder eten van suiker en koolhydraten. Ook alcohol laten staan, wat ik vroeger voor onmogelijk had gehouden, gaat mij prima af. Maar het hoofddoel is nu niet meer persé dat ik zo graag maar die kilo’s kwijt wil. Ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten en de sportdoelen behalen waar ik mijn zinnen op heb gezet. En dat vraagt een verandering van levenswijze en niet even een paar weken er hard aan trekken, en dan zodra de weegschaal het getal zegt wat je wilt zien weer stoppen. Een bewustere levenswijze, bezig zijn met gezond eten, lekker sporten, uitdagingen zoeken om het interessant te houden dat is voor mij het allerbelangrijkste. En dat daarbij een slanker lichaam ook lijkt te horen….. dat is alleen maar heel mooi meegenomen!

Lekker hè? Zin in andere lekkere salades zoals Goedgevulde proteïne salade met kikkererwten? Maak eens één van deze:

Goedgevulde proteïne salade proteine salade gezond
Lekker een blokje kaas en en paar stukjes uitgebakken spek erbij.

proteine salade gezond

2 gedachten over “Goedgevulde proteïne salade met kikkererwten”

 1. Pingback: Gemengde scarmorza affumicata salade - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept