Geschatte leestijd: 3 minuten
Summertime and the living is easy…. Bij zomer hoort rosé toch? We gaan een bruisende rosé cocktail maken. Fris, fruitig, zoet en een beetje zuur, een perfecte combinatie. Dit rose wijn cocktail recept is snel gemaakt en smaakt naar meer. We gebruiken zoete rosé en bruiswater, maar je zou ook roze prosecco kunnen gebruiken. Deze fizzy zoete rosé cocktail drinkt lekker weg en is ook zo gemaakt.
Natuurlijk bepaalt de wijn voor een groot deel de smaak. Dus ook hier geldt gebruik wel een lekkere rosé. Dus cheers en geniet, maar drink met mate!
Fizzy zoete rosé cocktail
Als je op zoek bent naar een eenvoudig en heerlijk rosé cocktail recept, dan is dit een goede optie. Je kunt dit recept namelijk makkelijk aanpassen aan je eigen smaak en voorraad. Heb je bijvoorbeeld geen granaatappelsiroop in huis, dan kun je ook een andere siroop gebruiken die je lekker vindt. Let wel op dat als je de rosé vervangt voor prosecco, het alcohol percentage in het glas wel iets hoger wordt.
Je kunt ook variëren met het fruit dat je toevoegt. In plaats van citroen kun je limoen gebruiken, en in plaats van granaatappelpitjes kun je bijvoorbeeld frambozen nemen. Een leuke tip is om rosé in een ijsblokjesvorm in te vriezen. Deze blokjes worden dan ijsblokjes van rosé die je in de blender kunt “crushen”. Zo krijg je een nog koudere en romigere cocktail. Proost!🥂
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Fizzy zoete rosé cocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 75 ml rosé
- 1 el granaatappelpitjes
- 1 el elderflower siroop
- 4 takjes verse munt
- 2 citroenen
- 50 ml bruiswater
- crushed ijs
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pers 1 citroen uit en snijd 1 citroen in plakjes.
- De hoeveelheden hierboven aangegeven zijn voor één cocktail.
- Pak het glas erbij en doe hier een paar blaadjes munt en de granaatappelpitjes in. Zet een schijfje citroen tegen de zijkant van het glas. Vul het glas aan met het ijs.
- Schenk 20 ml citroensap, 1 el siroop, en de rosé in het glas en vul de rest aan met het bruiswater.
- Even kort roeren en steek een takje munt in het glas erbij.
- Cheers!
Mix it up! Lekker aan het mixen thuis? Probeer dan ook eens deze drankjes:
Wat dacht je van deze rabarbersiroop munt mojito?!
Of deze tropische Canarische daiquiri met bananenlikeur.
Maar ook deze lychee kokos frambozen mocktail is top!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
cocktail met rosé wijn rose