Geschatte leestijd: 4 minuten
IK heb mijn eerste leuke film gemaakt. Het plan is om dit later vaker te gaan doen en uiteindelijk elke maand een leuke nieuwe film te maken. Tijdens deze films zullen we laten zien hoe je snel en eenvoudig inspirerende gerechten kunt maken. Dus Heerlijke Happen met een asperge recept, asperge salade ei ham! Francine kookt bij Keuken Kampioen een lente asperge salade
Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie dat perfect past bij het voorjaar. Het is een lente asperge salade met ei en ham. Dit is een klassieke combinatie die altijd goed smaakt. Het is een fris en licht gerecht dat je makkelijk en snel kunt maken. Je kunt het eten als lunch of als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.
Asperges zijn een van mijn favoriete groenten. Ze zijn gezond, lekker en veelzijdig. Je kunt ze koken, bakken, grillen of roosteren. Je kunt ze ook rauw eten in een salade of verwerken in een soep of quiche. Asperges hebben een unieke, frisse smaak en een knapperige textuur. Ze zijn ook rijk aan vezels, vitamines en mineralen.
Voor deze salade gebruik ik groene asperges. Die hoef je niet te schillen en hebben een iets sterkere smaak dan witte asperges. Ik snijd ze in kleine stukjes en kook ze kort in water met zout. Daarna spoel ik ze af met koud water om het kookproces te stoppen. Zo blijven ze lekker knapperig.
De andere ingrediënten voor deze salade zijn heel eenvoudig. Ik gebruik aardappelen, eieren, serranoham, tomaatjes, basilicum, olijfolie en balsamicoazijn. Ik snijd de aardappelen in blokjes en kook ze ook kort in water met zout. De eieren kook ik hard en snijd ik in partjes. De serranoham snijd ik in reepjes en de tomaatjes halveer ik. De basilicum hak ik fijn en meng ik met de olijfolie en de balsamicoazijn tot een dressing.
Serranoham is een soort Spaanse ham die gemaakt is van varkensvlees. Het is bekend om zijn zoute, rookachtige smaak en zijn stevige, maar toch zachte textuur. Serranoham wordt vaak geserveerd als aperitiefhapje of gebruikt als ingredient in salades, pasta’s en pizzas. Het wordt ook beschouwd als een essentieel onderdeel van de Spaanse tapas-cultuur.
Als alles klaar is, meng ik de aardappelen, de asperges en de ham met de dressing in een grote schaal. Ik verdeel de eieren en de tomaatjes erover en garneer met wat extra basilicumblaadjes. En klaar is mijn lente asperge salade!
Ik hoop dat jullie dit asperge recept net zo lekker vinden als ik. Het is een heerlijke manier om te genieten van het voorjaar en de asperges die nu volop verkrijgbaar zijn. Laat me weten wat jullie ervan vinden in de reacties hieronder of op mijn social media kanalen. Ik vind het altijd leuk om jullie reacties te lezen en te zien hoe jullie mijn recepten maken. Vergeet niet om #heerlijkehappen te gebruiken als je iets van mijn blog maakt, dan kan ik het ook zien.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Lente asperge salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram romaatjes
- 1 eetlepel suiker
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram groene asperges
- 3 eieren
- 15 gram basilicum
- 160 gram serranoham
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst de oven alvast voor op 120 °C.
- Snij vervolgens de verse romaatjes door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Als laatste even laten afkoelen.
- Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
- De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in kleine stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens drie minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
- Kook de eieren in zes tot acht minuten gaar. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest vervolgens fijn. Snijd de ham daarna in kleine reepjes.
- Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
- Snijd als laatste de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je vervolgens later gebruiken om te garneren.
- Ik hoop dat dit recept van Francine kookt bij Keuken Kampioen jullie lekker zal smaken.
Meer films van Francine op Heerlijke Happen?
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Lente asperge salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Plaattaart met zoete tomaat en asperges
Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
asperge recept Francine kookt bij keuken kampioen
RT @HeerlijkeHappen: Nieuwe blogpost (Francine kookt bij Keuken Kampioen) is gepubliceerd op Heerlijke Happen |Foodblog| – https://t.co/7Fa…