Geschatte leestijd: 3 minuten
De makkelijkste manier om mosselen te leren eten is door ze te frituren! Nu zijn de meningen daarover verdeeld of je dit eigenlijk wel moet doen met mosselen, maar ik ben fan. Natuurlijk zijn gewone gekookte mosselen ook heel lekker. Alleen niet iedereen is er fan van. Deze gefrituurde mosselen met knoflooksaus zijn dus een mooie tussenstap. We brengen zowel de panko als de saus op smaak met mijn eigen kruidenmix. Mocht je die toevalling nou nèt niet in huis hebben dan kun je ook een mossel-kruidenmix gebruiken. gefrituurde mosselen gezond recept
Ik zou voor dit recept wel even wachten tot de bodem-cultuur mosselen er zijn. Deze zijn net even wat groter en dikker en dat maakt het tot een dikkere snack. Het paneren is even een klein werkje, maar lekker in het weekend doen. Dan kun je een beetje onthaasten en daarna genieten met bijvoorbeeld een wijntje.
Gefrituurde mosselen met knoflooksaus
Gefrituurde mosselen maken is dus niet ingewikkeld. Wel moet je er eventjes wat tijd voor uittrekken. Ik heb in dit recept voor panko gekozen, heb je dat niet in huis dan kun je ook gewoon paneermeel gebruiken. En zoals je in de receptkaart ziet heb ik voor deze gefrituurde mosselen met knoflooksaus de saus zelf gemaakt. Dat is sowieso een aanrader om te doen. Veel meer smaak, lekker vers en best een paar dagen te bewaren in je koelkast.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gefrituurde mosselen met knoflooksaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kg Zeeuwse mosselen
- 200 gram panko
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 3 el Persillade (kruidenmix)
- ½ ltr arachide olie
Voor de knoflooksaus:
- 4 el mayonaise
- 4 el magere yoghurt
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- 2 tenen knoflook - geperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de mosselen schoon, gooi degene die kapot zijn weg.
- Doe de mosselen in een hoge pan en zet het vuur hoog! Kook de mosselen in een minuut of 5 tot 6 gaar.
- Schud ze in een vergiet en haal de mosselen uit hun schelp. Degene die niet open zijn gooi je weg.
- Mix alle ingrediënten voor de saus en zet hem in de koelkast tot gebruik.
- Zet de drie schalen klaar en vul de eerste met de bloem, de tweede met de twee eieren (losgeklopt) en de laatste met de panko die je mixt met de persillade.
- Haal de mosselen door de bloem, ei en panko en leg ze op een schaal tot je helemaal klaar bent met alle mosseltjes.
- Verhit de olie in een pan en frituur in een drie tot vier keer alle mosselen. Niet teveel tegelijk in de pan doen! Schep ze eruit met een schuimspaan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
- Serveer met de knoflooksaus.
- Heerlijk Happen!
Op zoek naar andere lekkere mosselrecepten? Dat kan hoor, ik heb er nog een paar voor je:
Deze gefrituurde kokos garnalen met tropische dipsaus zijn ook top!
Ook lekker is deze gepaneerde kip wrap met knoflooksaus.
En je kunt op de Peruaanse tour met deze papa rellena.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gefrituurde mosselen gezond recept
Heerlijk. een groot bord vol gegeten.