gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

Geschatte leestijd: 3 minuten

Om heel eerlijk te zijn kook ik het liefste alleen. Niemand die me in de weg staat in de keuken, en tijdens het koken kan ik zonder alles uit te leggen maken en doorwerken. Het kan er soms namelijk best chaotisch aan toe gaan in mijn keuken. En dan raak ik geïrriteerd als ik om iemand heen moet werken, of die mijn lade blokkeert waar ik nou juist nèt wat uit moet pakken. Mijn dochter bemoeit zich dus ook niet zoveel met mij maar er zijn wel klusjes waar ze me wel bij mag helpen, en die ze ook heel graag doet. Kip paneren is er daar één van. De bakken klaarzetten met ei, paneermeel en bloem. Jools maakte dus samen met mij deze gepaneerde kip wrap met knoflooksaus.

gepaneerde kip wrap met knoflooksaus
Super makkelijk en heel lekker.

En zo maak je gepaneerde kip wrap met knoflooksaus:

Zet dus eerst drie schalen of bakjes klaar. Doe in 1 bak het losgeklopte ei, in de andere twee bakken paneermeel en bloem. Snij de kipfilets in dunnere repen en bestrooi ze met de kruidenmix. Vervolgens door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Leg ze op een bord apart tot gebruik.

gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

Neem een kom erbij en doe hier de mayonaise, yoghurt en fijngehakte peterselie in. Knijp de knoflooktenen uit en voeg dit toe en breng op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipoeder. Klop het geheel tot een gladde saus.

De kip bakken

gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

Neem een grote koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de gepaneerde kipreepjes voor de kip wrap met knoflooksaus mooi goudbruin aan alle zijdes. Snij er eventueel 1 door om te kijken of de binnenkant gaar is.

De komkommer snij je in kleine blokjes en voeg je in een kommetje samen met de maïskorrels.

Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

Het eindresultaat
Het eindresutaatServeer in een leuk bakje en smullen maar.

Neem de wraps erbij en besmeer ze eerst met een laagje bonensaus , daarna schep je wat komkommer en mais erin. Leg er een stuk gepaneerde kip op en schep hier lekker wat knoflooksaus over. Garneer met wat gecrunchte tortilla chips.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

Om heel eerlijk te zijn kook ik het liefste alleen. Niemand die me in de weg staat in de keuken, en tijdens het koken kan ik zonder alles uit te leggen maken en doorwerken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 94 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: wraps
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 440kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 kipfilet
  • komkommer
  • 1 blikje met mais
  • 1 bakje tortilla chips
  • Lee Kum Kee zwarte bonen knoflooksaus
  • 1 ei losgeklopt
  • bloem
  • paneermeel
  • Mexicaanse kruidenmix
  • 4 kleine wraps

Voor de knoflooksaus heb je nodig:

  • 3 el mayonaise
  • 5 el yoghurt
  • 3 takjes verse gehakte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • chilipoeder - als je van pittig houdt
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet dus eerst drie schalen of bakjes klaar. Doe in 1 bak het losgeklopte ei, in de andere twee bakken paneermeel en bloem. Snij de kipfilets in dunnere repen en bestrooi ze met de kruidenmix. Vervolgens door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Leg ze op een bord apart tot gebruik.
  • Neem een kom erbij en doe hier de mayonaise, yoghurt en fijngehakte peterselie in. Knijp de knoflooktenen uit en voeg dit toe en breng op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipoeder. Klop het geheel tot een gladde saus.

De kip bakken

  • Neem een grote koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de gepaneerde kipreepjes voor de kip wrap met knoflooksaus mooi goudbruin aan alle zijdes. Snij er eventueel 1 door om te kijken of de binnenkant gaar is.
  • De komkommer snij je in kleine blokjes en voeg je in een kommetje samen met de maïskorrels.
  • Neem de wraps erbij en besmeer ze eerst met een laagje bonensaus , daarna schep je wat komkommer en mais erin. Leg er een stuk gepaneerde kip op en schep hier lekker wat knoflooksaus over. Garneer met wat gecrunchte tortilla chips
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je eens andere lekkere kiprecepten uitproberen? Maak dan eens een van de volgende recepten:

Kip met Mediterraanse orzo

Pittige Kip met Libanees brood

Kip uit de Airfryer

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus

6 gedachten over “Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus”

  1. Pingback: Knoflookbroodje met pikante kip en harissa saus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gepofte zoete aardappel met chili - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gefrituurde mosselen met knoflooksaus - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Tortilla Tuesdays, heerlijk Mexicaans - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Chef aan huis: Chef Danny Jansen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept