Geschatte leestijd: 3 minuten
Soms heb je wel eens zin om lekker een beetje te fröbelen in de keuken, althans dat vind ik leuk. Gewoon even nergens aan denken en lekker met je handen en wat eten bezig zijn, met als resultaat iets heel lekkers. Zo ook met deze gepocheerde peer in bladerdeeg. Het is even een aantal stappen doorlopen maar dan is het resultaat ook wel ècht leuk en lekker. Je hoeft er zeker niet voor gestudeerd te hebben en als je netjes werkt dan zie je dat gelijk aan het eindresultaat terug.
Gepocheerde peer in bladerdeeg
De vulling in de holte van de peren kun je naar eigen inzicht vullen natuurlijk. Ik gebruikte pecan noten en chocolade maar wil jij een hartige versie denk dan eens aan kaas en noten! Ook kun je een sausje maken die je over de peren giet, of als je de zoete versie maakt een lekker bolletjes ijs erbij, dan heb je echt een showstopper als toetje bij een diner. Doordat we de peren in wat water met suiker en steranijs pocheren krijgen ze ook wat van die smaak mee. Daar kun je ook kaneelstokjes of andere specerijen aan toevoegen, of kook de peren in wijn. Ideetjes genoeg om er een heerlijke eigen versie van te maken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gepocheerde peer in bladerdeeg
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verhit je oven voor op 200 graden.
- Schil de peren en laat het stokje eraan zitten. Snijd de kont eraf zodat je een vlakke onderkant krijgt en hol met een mesje en een lepel de bolle kant van de peer wat uit.
- Pak een pan erbij en doe hier zoveel water in dat de peren onder water staan, voeg de 50 gram suiker en de steranijs toe en pocheer de peren 8 tot 10 minuten tot de peer zacht is. (maar niet té zacht!). Laat uitlekken en afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd er 4 vierkantjes uit, de rest van het deeg in lange repen. (Laat gewoon op het vel liggen tot je het gaat gebruiken).
- Vul de holte van de peer met de gehakte pecannoten en chocolat chips. Zet de peer op een vierkantje en vouw het stevig om de bodem van de peer. Met de repen bladerdeeg omwikkel je de peer en duw het goed aan.
- Herhaal met alle peren en besmeer ze dan met ei, strooi er wat suiker en kaneel op. Zet de peren op een bakblik met bakpapier bekleed in de oven en bak tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Een minuutje of 20-25.
- Laat een beetje afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
- Heerlijk Happen!
Dit gerechtje kost natuurlijk een beetje tijd door het pocheren van de peer, en het vervolgens in bladerdeeg in te pakken. Ik heb ook nog andere misschien iets snellere baksels voor je hoor, check onderstaande maar eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gepocheerde peer in bladerdeeg