Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei

Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei

Een verrassing als je deze rol opensnijdt, met fijne eitjes en lekker gekruid gehakt.
Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei

Een makkelijke en lekkere gehaktrol uit de oven, zo kunnen we deze knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei wel omschrijven. Hij staat binnen drie kwartier op tafel en je hebt er geen waslijst van ingrediënten voor nodig. Een goed idee voor bij je Paasbrunch of lunch. Eigenlijk is dit gehaktrol recept een soort extra luxe saucijzenbroodje. Wat de kruiden betreft heb ik het redelijk klassiek gehouden deze keer. Maar je kunt natuurlijk je fantasie de vrije loop geven hier. Ga je voor je voor pittig voeg dan een rood pepertje toe. Of kies je voor een spannende kruidenmix als bijvoorbeeld ras-el-hanout of een Oosterse mix. Het kan eigenlijk allemaal prima. Dit is dan ook een mooi basisrecept waar je lekker zelf ook nog mee aan de slag kunt gaan.

gehaktrol recept
Surprise! Snijd hem open en als een cadeautje verschijnen de eitjes.
Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei

Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei

Een verrassing als je deze rol opensnijdt, met fijne eitjes en lekker gekruid gehakt.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: ei, gehakt, peterselie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 rol bladerdeeg - uit het versschap
  • 4 eieren
  • 2 sjalotten
  • 2 beschuiten
  • 80 ml melk
  • 4 takjes verse peterselie

Uit de voorraadkast:

  • peper /zout
  • 4 eetlepels amandelschaafsel

En zo maak je het:

  • Kook 3 eitjes tot hardgekookte eieren. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • In een kom verkruimel je de beschuiten en schenk hier de melk bij. Laat de beschuitkruimels de melk opnemen.
  • Snipper de twee sjalotten.
  • Voeg het gehakt en sjalotten toe aan de kom en breng het geheel op smaak met peper, zout en de fijngehakte peterselie. Meng alles goed door elkaar.
  • Rol de rol bladerdeeg uit en verdeel het gehakt over de breedte van de rol. Snijd de eitjes door het midden en leg deze op het gehakt. Vouw het deeg dicht en duw met een vork goed aan. Besmeer de rol met een losgeklopt eitje.
    Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei
  • Strooi het amandelschaafsel over de hele rol en zet hem in een voorverwarmde oven van 200 graden voor een minuut of 30. ( Tot de rol mooi goudbruin is ).
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
gehaktrol uit de oven
De amandelen worden lekker krokant en geven wat extra smaak aan het deeg.

Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei

Een gehaktrol uit de oven heb je dus snel gemaakt en hij smaakt een dag later ook nog prima. Even opwarmen en je kunt weer smullen. Het bladerdeeg voor deze rol koop je gewoon bij je supermarkt bij de versafdeling. Als je de rol dichtvouwt maak dan de randjes een klein beetje vochtig en druk goed aan met een vork. Ik wilde eerst allerlei paasfiguurtjes van bladerdeeg erop plakken, maar bedacht me en deed er de amandelsnippers op. En ik moet zeggen dat dat een lekkere toevoeging was. Een gehaktrol als deze is groot genoeg voor vier personen maar zeker wel een bijgerechtje. Serveer hem lekker bij je Paasbrunch!

Andere lekkere recepten met bladerdeeg maken? Probeer dan eens deze:

Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei
Makkelijk gemaakt met een groots wauw effect op tafel.

1 gedachte over “Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept