Geschatte leestijd: 2 minuten
Groene asperges in bladerdeeg
Asperges zijn een favoriet van mij, vooral tijdens het aspergeseizoen komen ze vaak op tafel. Dit recept voor groene asperges in bladerdeeg is een heerlijke variant die zowel als hapje, lunchgerecht of bijgerecht bij het diner geserveerd kan worden. Het is een pittige versie van de gebruikelijke aspergegerechten en is daarmee een smakelijke afwisseling. groene asperges koken
Het recept voor groene asperges in bladerdeeg is eenvoudig en snel te bereiden. Door de blauwaderkaas krijgt het hapje een heerlijk pittige smaak die perfect samengaat met de groene asperges. Het gerechtje wordt bereid in de oven en kan binnen een mum van tijd op tafel staan. Het gebruik van groene asperges in plaats van de witte variant, is een smakelijke en kleurrijke toevoeging aan het gerecht.
Groene asperges hebben een wat mildere smaak dan de witte, waardoor de pittige smaak van de blauwaderkaas nog beter tot zijn recht komt. Kortom, dit recept voor groene asperges in bladerdeeg met blauwaderkaas is een heerlijke maaltijd. Het is snel en gemakkelijk te maken en biedt een smaakbeleving die perfect past bij het aspergeseizoen.

Dit is hoe je de heerlijke asperges met bladerdeeg uit de oven maakt:
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens als ze ontdooit zijn diagonaal de plak prosciutto op.
-Leg daarna op het bladerdeeg de prosciutto met de groene asperges en wrijf de asperges vervolgens een beetje met olijfolie in. Kruimel de blauwaderkaas erop en vouw het bladerdeeg voorzichtig dicht.
-Strooi als laatste wat geraspte kaas op het envelopje met de asperges en zet het gerecht in de voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 15 minuten het bladerdeeg lekker bruin en knapperig: Héérlijk happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Groene asperges in bladerdeeg
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 10 groene asperges
- 2 plakjes bladerdeeg
- 50 gram blauwader kaas
- 2 plakken prosciutto
- 4 el pittige geraspte kaas
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens als ze ontdooit zijn diagonaal de plak prosciutto op.
- Leg daarna op het bladerdeeg met prosciutto de groene asperges en wrijf de asperges vervolgens een beetje met olijfolie in. Kruimel de blauwaderkaas erop en vouw het bladerdeeg dicht.
- Strooi als laatste wat geraspte kaas op het envelopje en zet het gerecht in de oven. Bak in ongeveer 15 minuten het bladerdeeg lekker knapperig.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten met zoals deze asperges uitproberen? Kijk dan eens onderstaande recepten:
Luxe maaltijdsalade met geitenkaas
Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Meer hoofdgerechten
groene asperges bereiden koken recept
Pingback: Homemade verse groene en rode pesto - Heerlijke Happen
Pingback: Regenboog Pizza met broccoli en paprika - Heerlijke Happen
Pingback: Groene kool stamp met paddestoelen - Heerlijke Happen
Pingback: Aziatische eendenbout met asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Zalm uit de oven met asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Frikandelbroodje - Heerlijke Happen
Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Gezonde groene smoothies met spinazie - Heerlijke Happen
Pingback: Ontbijtbowl inspiratie met vitamine boost - Heerlijke Happen
Pingback: Asperge salade met muntdressing - Heerlijke Happen
Pingback: Witte asperges in bechamelsaus - Heerlijke Happen
Pingback: Aspergeragout in een leuk bakje - Heerlijke Happen
Pingback: Paupiettes de tartiflette, klassiek Frans - Heerlijke Happen
Pingback: Linzen terrine met blauwaderkaas - Heerlijke Happen
Prachtige nieuwe foto’s
Pingback: Zuurkoolstrudel met perenconfiture - Heerlijke Happen
Pingback: Salade met kip en blauwaderkaas - Heerlijke Happen