Groene asperges in bladerdeeg

Ik ben dol op asperges. Zeker in het asperge seizoen komen ze elke week op tafel bij ons. Dit gerecht is een bijzonder lekkere variant en is als hapje te serveren maar kan daarnaast ook als lunchgerechtje of bijgerecht bij het diner gebruikt worden.
Groene asperges in bladerdeeg

Groene asperges in bladerdeeg

Ik ben dol op asperges. Zeker in het asperge seizoen komen ze elke week op tafel bij ons. Dit gerecht met asperges is een bijzonder lekkere variant en is als hapje te serveren maar kan daarnaast ook als lunchgerechtje of bijgerecht bij het diner gebruikt worden.  Het is een pittige versie van groene asperges in bladerdeeg uit de oven en een heerlijke afwisseling tussen alle asperge gerechten. Door de blauwaderkaas krijgt dit hapje een super lekkere pittige smaak. Ik vind hem heel erg lekker! Laten we beginnen met het bereiden van deze groene asperges in bladerdeeg.

Dit heb je nodig voor 2 personen Groene asperges in bladerdeeg

Groene asperges in bladerdeeg

Dit heb je nodig voor de bereiding van dit gerecht:
10 groene asperges
2 plakjes bladerdeeg
50 gram blauw aderkaas
2 plakken procuitto
Een beetje pittige geraspte kaas

Dit is hoe je de heerlijke asperges met bladerdeeg uit de oven maakt:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens als ze ontdooit zijn diagonaal de plak procuitto op.
-Leg daarna op het bladerdeeg met procuitto de groene asperges en wrijf de asperges vervolgens een beetje met olijfolie in. Kruimel de blauwaderkaas erop en vouw het bladerdeeg voorzichtig dicht.
-Strooi als laatste wat geraspte kaas op het envelopje met se asperges en zet het gerecht in de voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 15 minuten het bladerdeeg lekker bruin en knapperig: Héérlijk happen!

Groene asperges in bladerdeeg

Groene asperges in bladerdeeg

Ik ben dol op asperges. Zeker in het asperge seizoen komen ze elke week op tafel bij ons. Dit gerecht is een bijzonder lekkere variant en is als hapje te serveren maar kan daarnaast ook als lunchgerechtje of bijgerecht bij het diner gebruikt worden.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: asperges
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 10 groene asperges
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram blauw aderkaas
  • 2 plakken procuitto
  • beetje pittige geraspte kaas
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens als ze ontdooit zijn diagonaal de plak procuitto op.
  • Leg daarna op het bladerdeeg met procuitto de groene asperges en wrijf de asperges vervolgens een beetje met olijfolie in. Kruimel de blauwaderkaas erop en vouw het bladerdeeg dicht.
  • Strooi als laatste wat geraspte kaas op het envelopje en zet het gerecht in de oven. Bak in ongeveer 15 minuten het bladerdeeg lekker knapperig
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten met zoals deze asperges uitproberen? Kijk dan eens onderstaande recepten:

Courgette salade met garnalen

Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Meer hoofdgerechten

6 gedachten over “Groene asperges in bladerdeeg”

  1. Pingback: Homemade verse groene en rode pesto - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Regenboog Pizza met broccoli en paprika - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Groene kool stamp met paddestoelen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Aziatische eendenbout met asperges - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Zalm uit de oven met asperges - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Frikandelbroodje - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept