Groene asperges in bladerdeeg

Groene asperges in bladerdeeg

Groene asperges in bladerdeeg

Ik ben dol op asperges. Zeker in het asperge seizoen komen ze elke week op tafel bij ons. Dit gerecht is een bijzonder lekkere variant en is als hapje te serveren maar kan daarnaast ook als lunchgerechtje of bijgerecht bij het diner gebruikt worden.  Het is een pittige versie van groene asperges in bladerdeeg uit de oven een heerlijke afwisseling tussen alle asperge gerechten. Door de blauwaderkaas krijgt dit hapje een lekker pittige smaak. Ik vind hem erg lekker! Laten we beginnen met het bereiden vn die asperges in bladerdeeg.

Dit heb je nodig voor 2 personen

Dit heb je nodig:
-10 groene asperges
-2 plakjes bladerdeeg
-50 gram blauw aderkaas
-2 plakken procuitto
-beetje pittige geraspte kaas

Dit is hoe je de Groene asperges met bladerdeeg uit de oven maakt:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens als ze ontdooit zijn diagonaal de plak procuitto op.
-Leg daarna op het bladerdeeg met procuitto de groene asperges en wrijf de asperges vervolgens een beetje met olijfolie in. Kruimel de blauwaderkaas erop en vouw het bladerdeeg dicht.
-Strooi als laatste wat geraspte kaas op het envelopje en zet het gerecht in de oven. Bak in ongeveer 15 minuten het bladerdeeg lekker knapperig: Héérlijk happen!

Wil je meer recepten met zoals bovenstaand asperge gerecht uitproberen? Kijk dan eens onderstaande recepten:

Courgette salade met garnalen

Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Meer hoofdgerechten

1 gedachte over “Groene asperges in bladerdeeg”

  1. Pingback: Quiche met cantal en groene asperges - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *