Estimated reading time: 3 minuten
De feestdagen komen er weer aan en dus zul je ook weer meer wild bij de slager aantreffen. Mijn familie heeft een lange traditie gehad van fazantenboutjes, reeënrug, of bijvoorbeeld konijn. Deze keer geven we er wel een Aziatisch tintje aan door de kruiden die we gebruiken en de saus waarin we het stoven. Dit gestoofde konijn recept met bao buns is te serveren als een lekker voor- of tussengerechtje bij je Kerstdiner. Maar natuurlijk ook gewoon voor de lunch of een ander moment dan de feestdagen. Konijn is heel mals vlees, en als je het goed gestoofd hebt valt het letterlijk van het bot. Het recept is hier helemaal goedgekeurd en al meerdere keren op tafel geweest. Gestoofd konijn recept
Gestoofde konijn met bao buns
Wie mij al langer volgt weet dat ik een hardvochtige hekel heb aan verse koriander. Brrrrr echt heel smerig, toch heb ik de bouten met korianderpoeder ingewreven. Op de een of andere manier heb ik er met poeder minder last van! Heel gek is dat, het Chinese 5 kruidenpoeder geeft ook echt veel smaak aan je saus. Je zult de typische geur wel herkennen als je keuken eenmaal begint te ruiken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gestoofde konijn met bao buns
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 konijnenbouten
- 12 boa buns - ( AH Excellent )
- 100 ml oestersaus
- 75 ml sojasaus
- 4 el rijstazijn
- 1 tl chinees 5 kruidenpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl crispy chiliolie
- 3 bosui - in ringetjes
- 3 tenen knoflook - uitgeperst
- 2 blokjes kippenboullion
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zorg dat de bouten op kamertemperatuur zijn! Bestrooi de bouten met de 5 kruidenmix en het korianderpoeder. Wrijf ze goed in aan beide zijdes.
- Doe wat olijfolie in een stoofpan en bak de bouten aan beide zijdes voor een aantal minuten. Blus af met de rijstazijn en schenk de oestersaus en de sojasaus erbij.
- Voeg de bosui, crispy chili olie, knoflook en blokjes kippenbouillon toe. Vul de pan aan met lauwwarm water tot de bouten onder staan en zet op een stoofpotje voor 2 uur.
- Haal daarna de bouten uit de pan en leg ze op een bord en laat even afkoelen. Trek daarna met je vingers of een vork het vlees van de botten af.
- Het vocht in de pan laat je in de tussentijd inkoken tot de helft. Voeg een maizena papje toe om de saus wat aan te dikken. Schep dan het vlees bij de saus en laat het warm worden.
- Verwarm de boa buns volgens de verpakking, en schep het vlees ertussen en serveer direct.
- Heerlijk Happen!
Konijn, ik vind het heel lekker! Het komt hier regelmatig op tafel, zeker rond de kerst periode wanneer ze weer makkelijker te verkrijgen zijn. Mijn vader was er dol op, dus van huis uit meegekregen deze traditie. Hier nog een aantal recepten voor je:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gestoofd konijn recept
Deze was echt waanzinnig lekker!