Geschatte leestijd: 3 minuten
Een gin tonic is niet alleen lekker om te drinken hoor, je kunt er ook een mooie marinade mee maken. En dan doen we met deze in gin tonic gemarineerde zalm. Een prachtig kleurrijk gerechtje voor het kerstmenu. De weckpot met zoet zure groente zal zeker wel iets te veel zijn voor 4 personen. Maar die kun je dan ook een tijdje goedhouden in de koelkast. Dus in de dagen erna kun je zeker nog eens wat van die groenten gebruiken. Dit gerechtje doet een beetje aan sashimi denken met het nori vel om de zalm heen voor extra smaak. zalm gemarineerd
Gin tonic gemarineerde zalm
Natuurlijk hoef ik je niet uit te leggen dat je hier wel voor kwaliteit moet gaan. Een mooi stuk zalm is wel nodig om dit tot een top gerechtje te maken. Bestel tijdig bij je visboer, of ga naar de groothandel. Hier zul je ook diverse soorten verse kruiden kunnen kopen om je bordje mee op te leuken. Zo maak je echt een chefwaardig receptje.
Als je geen fan bent van dille, zou je kervel of gewoon peterselie kunnen gebruiken. Het is belangrijk om wat groen toe te voegen op het bord voor een mooie kleur.
Dille kan soms een sterke smaak hebben, dus het kan een aangename variatie zijn om voor andere kruiden te kiezen. Voel je vrij om te experimenteren en te ontdekken welke smaken het beste bij jouw gerecht passen.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Gin tonic gemarineerde zalm
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram gerookte zalm zijde - ongesneden (hele zalm dus)
- ½ citroen - de zeste van de schil
- 2 nori vellen
Voor de mayonaise:
- 40 ml mayonaise
- 30 ml creme fraiche
Voor de zoet zure groente in weckpot:
- 12 bloemkoolroosjes
- 1 koolrabi - in bolletjes gevormd met Parisienne boor
- 6 radijsjes - door het midden gesneden
- 1 winterwortel - geraspt en in 8 dunne linten gesneden
- 1 sjalot - in plakjes gesneden
- 250 ml witte wijn azijn
- 100 ml tonic
- 40 gram suiker
- 10 gram zout
- 1 tl koriander bolletjes - specerijen
- 1 tl rode peper bolletjes - specerijen
- 1 tl venkelzaadjes - specerijen
- 1 takje verse dragon
- 1 takje verse kervel
Voor de gin tonic marinade:
- 20 ml gin
- 30 ml zoet-zuur uit de weckpot
- 15 ml tonic
- 1 el verse dille
- ½ citroen - zeste van de schil
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Haal de zalm uit de verpakking en dep droog, rasp citroen zeste over de zalm.
- Leg 2 bladeren Nori achter elkaar en laat ze 2 cm overlappen. In het midden van die vellen leggen je de zalm en vouw je de noribladeren om de zalm heen.
- Met een klein beetje vocht plak je ze aan elkaar en verpak je het vervolgens in folie en leg het zalm pakketje in de koeling tot gebruik.
De zoet zure groente maken:
- Plaats alle zoals hierboven beschreven groenten, kruiden en specerijen in een weckpot. Breng de tonic, azijn, suiker en het zout aan de kook, giet dit over de groenten in de weckpot en vul tot net onder de rand. De weckpot sluiten en op zijn kop zetten, en dan laten afkoelen.
- Mix alle ingrediënten uit de lijst hierboven voor de gin-tonic marinade voor de zalm.
De zalm verder bereiden:
- De zalm met nori met een scherp mes in silhouetten (mooie plakken) snijden en op een schaal leggen. Hierop schep je de gin tonic marinade en laat het 10 minuten staan om in te trekken. Haal de groenten uit de weckpot, je kunt de wortel oprollen. Zalm uit de marinade halen en per persoon 2 plakken op bordjes verdelen met daarbij de verschillende groenten. Schep eventueel nog wat van de gin-tonic marinade erbij. Her en der kleine dotje van de mayonaise spuiten.
- Heerlijk Happen!
Andere recepten met zalm maken? Probeer dan maar eens deze:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gin tonic gemarineerde gemarineerd zalm