Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Ben jij ook zo dol op bramen? Hier in de tuin groeien ze volop, en tegenwoordig kun je ze het hele jaar door wel kopen. Het lekkerste zijn ze natuurlijk als ze in seizoen zijn.
Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Ben jij ook zo dol op bramen? Hier in de tuin groeien ze volop, en tegenwoordig kun je ze het hele jaar door wel kopen. Het lekkerste zijn ze natuurlijk als ze in seizoen zijn. Lekker vers plukken en er dan prachtige recepten mee maken. En deze heerlijke vruchten zijn dus prima te gebruiken in een recept met vlees èn kaas. Sinds vorig jaar hebben wij zelfs twee bramenstruiken in de tuin staan. En die geven dit jaar gelijk al een mega hoeveelheid bramen. Niet gehinderd door het warme weer zoals sommige andere vruchtenstruiken en bomen in mijn tuin. Nu aan de slag met deze gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • aantal verse bramen
  • postelein
  • gesneden bietjes
Voor de marinade heb je nodig:
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 gram verse bramen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel Maille balsamico-mosterd
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geperste knoflookteen
Voor de gebakken geitenkaasjes heb je nodig:
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 losgeklopt ei
  • klein bakje bloem
  • gekruid paneermeel
Voor de huisgebakken Naan heb je nodig:
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram volle yoghurt
  • 4 gram zout
  • kruidenmix
  • olijfolie

En zo maak je het:

Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

-We beginnen eerst met de marinade. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een bak en prak met een vork de bramen plat. Roer het geheel goed door elkaar zodat er een mooie saus ontstaat. Snij de kipfilets in kleine reepjes en leg ze in de marinade. ( Je kunt de kip eventueel al een dag van te voren marineren.)

-Was daarna de postelein goed schoon en doe deze samen met de gesneden biet in een schaal en hussel door elkaar, zet weg in de koelkast tot gebruik.

De geitenkaasjes bakken:

-Pak vervolgens de geitenkaasrol erbij en snij hier een aantal plakken af, ik ben van drie plakjes pp uitgegaan. Zet op je aanrecht een bakje met bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar. Haal vervolgens de plakjes kaas eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel heen. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kaasjes om en om mooi goudbruin. Zet evt in je oven op warmhoudstand om ze lekker warm te houden tot je ze serveert. ( Mijn oven staat dan op 70 graden).

De Naan bakken:

kip grillen

-Nu is het tijd om de naan te bakken. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het door elkaar tot een bol. Deze kan een beetje plakkerig aanvoelen. Ik heb zelf een flinke hoeveelheid kruiden erin gedaan zodat je een lekker gekruid broodje krijgt. Doe wat olijfolie op je werkblad of op een stuk bakpapier en leg hier het deeg op. Verdeel in twee stukken en duw het brood in de gewenste vorm. Smeer wat olijfolie op het deeg zo vorm je het deeg makkelijker en plakt het niet aan je vingers. Bak de naan 2 tot 3 minuten aan elke zijde in een grillpan. Leg daarna de naan in de oven erbij om ze lekker warm te houden.

De kip grillen:

Als laatste grillen we de kipstukjes op een grillplaat of in een grillpan. De kip krijgt een mooie kleur doordat ze in de bramen-marinade hebben gelegen. Wil je zeker zijn dat je kip gaar is snijd dan even een stukje open om te zien of ze gaar zijn.

Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Als laatste brengen we de posteleinsalade op smaak met wat olijfolie en balsamicoazijn, peper en zout. Pak je bord of zoals ik plankjes erbij en leg hier eerst de naan op. Daarna de salade en ten slotte de kip, verse bramen, en geitenkaasjes : Heerlijk Happen!

Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes

Ben jij ook zo dol op bramen? Hier in de tuin groeien ze volop, en tegenwoordig kun je ze het hele jaar door wel kopen. Het lekkerste zijn ze natuurlijk als ze in seizoen zijn.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bramen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • koekenpan

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • aantal verse bramen
  • postelein
  • gesneden bietjes

Voor de marinade heb je nodig:

  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 gram verse bramen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel Maille balsamico-mosterd
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geperste knoflookteen

Voor de gebakken geitenkaasjes heb je nodig:

  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 bakje bloem
  • gekruid paneermeel

Voor de huisgebakken Naan heb je nodig:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram volle yoghurt
  • 4 gram zout
  • kruidenmix
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de marinade. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een bak en prak met een vork de bramen plat. Roer het geheel goed door elkaar zodat er een mooie saus ontstaat. Snij de kipfilets in kleine reepjes en leg ze in de marinade. ( Je kunt de kip eventueel al een dag van te voren marineren.)Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes
  • Was daarna de postelein goed schoon en doe deze samen met de gesneden biet in een schaal en hussel door elkaar, zet weg in de koelkast tot gebruik.

De geitenkaasjes bakken:

  • Pak vervolgens de geitenkaasrol erbij en snij hier een aantal plakken af, ik ben van drie plakjes pp uitgegaan. Zet op je aanrecht een bakje met bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar. Haal vervolgens de plakjes kaas eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel heen. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kaasjes om en om mooi goudbruin. Zet evt in je oven op warmhoudstand om ze lekker warm te houden tot je ze serveert. ( Mijn oven staat dan op 70 graden).

De Naan bakken:

  • Nu is het tijd om de naan te bakken. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het door elkaar tot een bol. Deze kan een beetje plakkerig aanvoelen. Ik heb zelf een flinke hoeveelheid kruiden erin gedaan zodat je een lekker gekruid broodje krijgt. Doe wat olijfolie op je werkblad of op een stuk bakpapier en leg hier het deeg op. Verdeel in twee stukken en duw het brood in de gewenste vorm. Smeer wat olijfolie op het deeg zo vorm je het deeg makkelijker en plakt het niet aan je vingers. Bak de naan 2 tot 3 minuten aan elke zijde in een grillpan. Leg daarna de naan in de oven erbij om ze lekker warm te houden.kip grillen

De kip grillen:

  • Als laatste grillen we de kipstukjes op een grillplaat of in een grillpan. De kip krijgt een mooie kleur doordat ze in de bramen-marinade hebben gelegen. Wil je zeker zijn dat je kip gaar is snijd dan even een stukje open om te zien of ze gaar zijn.
  • Als laatste brengen we de posteleinsalade op smaak met wat olijfolie en balsamicoazijn, peper en zout. Pak je bord of zoals ik plankjes erbij en leg hier eerst de naan op. Daarna de salade en ten slotte de kip, verse bramen, en geitenkaasjes
Wat vind je van dit recept?

Meer recepten proberen als Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes?  Probeer dan deze eens!

1 gedachte over “Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes”

  1. Pingback: Kip met peultjes en kruidenrijst - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept