🕒 Bereidingstijd: 60 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Easy to cook, alleen heb je wat tijd nodig. Het maken van deze lekkere hapjes is totaal niet ingewikkeld maar het is wel even een werkje om de pakketjes te vouwen. We maken er daarom gelijk ook maar een hele hoop, dan heb je er extra veel plezier van! Het geheel brengen we op smaak met de lekkerste Griekse kruidenmix én verse kruiden. Overigens als je het jezelf heel makkelijk wilt maken kun je er ook gewoon één grote ovenschotel van maken en die in stukjes snijden, maar ik vond deze Griekse spanakopita filodeeg hapjes gewoon leuk om te maken. Dat sommige mensen zoals op dit moment mijn beide vrouwelijke collega’s van de receptie niet van koken houden begrijp ik dan ook echt niet haha. Maar ieder zo zijn bezigheden, ik sta nou eenmaal graag in de keuken. Eten moet je toch elke dag, dan maar beter lekker toch?!

Griekse spanakopita filodeeg hapjes
Het leuke is dus dat je een gerecht op meerdere manieren kunt maken. Overigens als je kiest voor de optie alles in een grote schaal te doen, dan voeg je wel 2 eieren aan de spinazie-feta mix toe. Je legt dan een aantal fildeegblaadjes op de bodem en langs de randen van de schaal. Dan vul je de schaal op met de mix en leg je er weer filo-blaadjes op. Dan vouw je de schaal dicht als een soort pakket en dat zet je in de oven. Vergeet niet elk vel goed in te smeren met olijfolie! Nou zo heb je nu toch een soort van twee recepten in één van me gehad.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Knapperige Spanakopita Filodeeg Hapjes met Feta & Spinazie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gram feta
- 400 gram spinazie
- 1 pak filodeeg - (10 vellen)
- 1 witte ui - gesnipperd
- 3 takjes verse dille
- 3 takjes verse peterselie
- verse peper
- 60 gram roomboter - gesmolten
- 1 el Griekse kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zorg dat de filodeeg vellen ontdooit zijn, tijdens het werken bedek je de andere vellen met een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
- Hak de verse kruiden.
- Snipper de ui.
- In een kom brokkel je de feta en voeg hier de kruiden, kruidenmix, en witte ui aan toe en mix goed.
- Blancheer de spinazie in een pan kokend water voor een paar minuutjes en laat goed uitlekken in een vergiet, knijp desnoods met je handen het vocht er nog even goed uit. Hak fijn met een mes en voeg toe aan de fetamix en mix nog een keer heel goed.
- Leg 1 vel filodeeg op een snijplank en snijd er drie lange repen van. Besmeer elke reep goed met de gesmolten boter. Leg onderin een klein hoopje aan de mix en vouw een driehoekje. Blijf al omslaand driehoekjes vouwen tot je vel op is. Nu heb je een mooi driehoekig pakketje gevormd.
- Leg de driehoeken op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met nog wat Griekse kruidenmix. Bak in de oven op 200 graden tot ze mooi goed bruin zijn.
- Herhaal met alle filodeeg vellen tot ze op zijn.
- Laat na het bakken eventjes afkoelen en serveer dan direct. Heerlijk Happen!
Ook een fan van de Griekse keuken? Natuurlijk heb ik nog een paar andere toppers voor je! Duik de keuken in en verras je gezin, vrienden of familie met een lekker Grieks avondje met een combinatie van onderstaande fijne recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Super Lekker! Snel op vakantie