🕒 Bereidingstijd: 10 minuten. 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Maak je eigen avocadocrème in nog geen 10 minuten – simpel, snel en ongelooflijk lekker! Deze zachte dip een heerlijke manier om rijpe avocado’s die op de keukentafel wachten te gebruiken. Serveer hem bij wraps, nacho’s, quesadillas of gewoon met je favoriete groenten; iedereen zal er dol op zijn.

Simpel en Snel te Bereiden
Dit is een simpel maar heerlijk recept . Het is een perfecte manier om avocado’s te gebruiken die anders misschien zouden verpieteren. In mijn recepten gebruik ik regelmatig avocado crème. Je kunt het ook serveren bij een borrel, als een spread of als een dip voor je nacho’s, iedereen zal het heerlijk vinden. En het allerfijnste, het is in een handomdraai klaar!

Hoe lang kun je avocado crème bewaren?
Avocadocreme is het lekkerst als het vers gemaakt is, maar het kan ook vooraf bereid worden, wat een handige optie is als je tijd wilt besparen. Om verkleuring te voorkomen, leg je de avocadopit in de crème en dek je de schaal af met plasticfolie of een deksel. Bewaar het in de koelkast om de versheid maximaal te behouden. Wanneer je de avocadocreme uit de koelkast haalt, kun je deze eenvoudig mengen tot de juiste textuur voordat je het opdient. Dit geeft je meer flexibiliteit en zorgt ervoor dat je bij elke gelegenheid kunt genieten van deze heerlijke dip.

Hoe maak je stap voor stap zelfgemaakte avocadocrème?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Avocadocrème Recept – 10 Minuten Klaar
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rijpe avocado
- 1/2 citroen - sap van, limoen mag ook
- 1 snufje zout
- peper - naar smaak
- 1 snufje chilipoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Prak de avocado in een kommetje helemaal tot moes, dit kun je ook in een klein keukenmachientje doen.
- Voeg het sap toe en breng op smaak met het zoutpeper en chilipoeder en roer even goed door elkaar. Is hij nog wat te dik? Dan een klein beetje water toevoegen dan wordt het nog wat meer een crème.
Met pit in de kom en afgedekt in de koelkast tot 48 uur houdbaar. Meng voor het serveren opnieuw tot de juiste textuur.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Ja, je kunt de avocadocrème prima van tevoren maken! Dit scheelt natuurlijk heel veel tijd. Om verkleuring tegen te gaan, leg je de avocadopit gewoon in de crème en dek je deze af met plasticfolie of een deksel. Bewaar alles in de koelkast en je crème blijft mooi vers. Zodra je de avocadocrème uit de koelkast haalt, roer je het even goed door tot je de gewenste textuur hebt. Super handig toch!
Heel eenvoudig opgelost! Voeg gewoon een klein beetje water toe en roer goed door. Dit maakt je avocadocrème wat voller en creammer, zodat het heerlijk smeeurt. Je kunt zo zelf bepalen hoe dik of juist hoe dun je je crème wilt hebben. Precies naar jouw smaak dus!
Beide kunnen! Ik gebruik graag limoen omdat dat een frisse, subtiele smaak geeft. Maar citroen werkt natuurlijk ook prima. Wat jij lekker vindt! Het zap geeft je avocadocrème niet alleen extra smaak, maar voorkomt ook verkleuring. Een win-win dus!
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Chorizo gamba met avocadocrème
Gegrilde coquille met avocadocrème en paling
Gestapelde Naan Toast met Avocadocrème – Makkelijk Lunch Recept
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
ziet er weer heerlijk uit !
Eindelijk een eenvoudig recept
Bedankt! Gr Francine
Fabulous!
Heerlijk !