Geschatte leestijd: 3 minuten
Dit soort hapjes zijn dus ideaal voor de feestdagen. Nu is een amuse met paling niet persé heel goedkoop. Gerookte paling is en blijft natuurlijk een prijzig product. Maar met de Kerst geven we meestal ietsjes meer uit dan normaal. Daarom moet een paling amuse wel kunnen. Deze gerookte paling amuse met roggebrood serveerde ik op hele mooie amuseschaaltjes. Sowieso ben ik dol op allerlei verschillende soorten servies. Maar deze schaaltjes hebben een bijzonder verhaal. Ze komen uit Zeeland en zijn gemaakt van tin. Ik kreeg ze cadeau van Suzanne van Anovi. Zij maakt het mooiste mosselbestek! En ook allerlei andere mooie vis-gerelateerde producten. Ideaal om je mooiste tafel mee in te dekken en je gasten te verrassen.
Gerookte paling amuse met roggebrood
Een amuse is een hapje dat je eet om je tong een beetje wakker te schudden voor een diner. Deze gerookte paling amuse doet dat zeker! De zachte avocadocrème vult bovendien de zoete biet en de gerookte paling perfect aan. Ik maakte al eerder eens een gerookte paling recept. Daar was het hoofdingrediënt een gegrilde coquille. Omdat het toch een vrij prijzig visje is eten we het hier niet wekelijks.
Een paling kan wel tot een meter lang worden. Helaas is het voortbestaan van deze magnifieke vissoort momenteel sterk bedreigd. Gelukkig zijn er talloze projecten in gang gezet om het uitsterven van de paling te voorkomen. Deze bijzondere vis wordt voornamelijk gerookt gegeten en staat bekend als een ware delicatesse. Met zijn vette textuur en unieke smaak weet de paling menig fijnproever te verleiden. Geniet dus met volle teugen van deze culinaire traktatie!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gerookte paling amuse met roggebrood
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem je keukenmachine erbij en doe hier het avocadovlees in van één avocado. Vul aan met het sap van één citroen en een 50 ml water. Mix het geheel tot een super gladde massa. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Met een klein glaasje duw je rondjes uit de plakken roggebrood.
- Snijd de biet in dunne plakjes. Leg deze op het rondje roggebrood.
- Schep een toefje avocadocrème op de biet en leg hier een stukje gerookte paling op. Maak af met wat verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Andere fijne amuses maken? Dat kan hoor ik heb bijvoorbeeld deze ook voor je:
Deze heerlijke gegrilde coquille met avocadocrème en paling.
Deze pompoen velouté met slagroom is een tongstreler.
Of dit amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola.
Meer inspiratie zoals deze Gerookte paling amuse met roggebrood?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Mijn favoriete vis!
Het lekkerste uit Volendam!