Gerookte paling amuse met roggebrood

Gerookte paling amuse met roggebrood

Een perfecte amuse voor de feestdagen, heerlijke smaken geserveerd op een prachtige schelp.
paling amuse

Dit soort hapjes zijn dus ideaal voor de feestdagen. Nu is een amuse met paling niet persé heel goedkoop. Gerookte paling is en blijft natuurlijk een prijzig product. Maar met de Kerst geven we meestal ietsjes meer uit dan normaal. Daarom moet een paling amuse wel kunnen. Deze gerookte paling amuse met roggebrood serveerde ik op hele mooie amuseschaaltjes. Sowieso ben ik dol op allerlei verschillende soorten servies. Maar deze schaaltjes hebben een bijzonder verhaal. Ze komen uit Zeeland en zijn gemaakt van tin. Ik kreeg ze cadeau van Suzanne van Anovi. Zij maakt het mooiste mosselbestek! En ook allerlei andere mooie vis-gerelateerde producten. Ideaal om je mooiste tafel mee in te dekken en je gasten te verrassen.

amuse met paling
De amuse schelpen zijn van Anovi je bestelt ze hier.
paling amuse

Gerookte paling amuse met roggebrood

Een perfecte amuse voor de feestdagen, heerlijke smaken geserveerd op een prachtige schelp.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: amuse, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: amuse, amuse hapje, gerookte paling, paling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

klein glaasje
amuse schaaltjes
kleine keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 1 gerookte paling
  • 1 kleine gekookte biet
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 2 plakken roggebrood
  • verse peterselie
  • zout / peper

En zo maak je het:

  • Neem je keukenmachine erbij en doe hier het avocadovlees in van één avocado. Vul aan met het sap van één citroen en een 50 ml water. Mix het geheel tot een super gladde massa. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Met een klein glaasje duw je rondjes uit de plakken roggebrood.
  • Snijd de biet in dunne plakjes. Leg deze op het rondje roggebrood.
  • Schep een toefje avocadocrème op de biet en leg hier een stukje gerookte paling op. Maak af met wat verse peterselie.
  • Heerlijk Happen!
De hoeveelheid avocadocrème is teveel voor een paar van deze hapjes. Je kunt het restant gebruiken voor een smoothie. Vul aan met wat yoghurt, gepureerde kiwi en zo maak je een top smoothie. 
 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
paling amuse
Een tongstrelend lekker hapje met ook wat avocadocrème en roggebrood.

Gerookte paling amuse met roggebrood

Een amuse is een hapje dat je eet om je tong een beetje wakker te schudden voor een diner. Deze gerookte paling amuse doet dat zeker! De zachte avocadocrème vult bovendien de zoete biet en de gerookte paling perfect aan. Ik maakte al eerder eens een gerookte paling recept. Daar was het hoofdingrediënt een gegrilde coquille. Omdat het toch een vrij prijzig visje is eten we het hier niet wekelijks. Een paling kan we tot een meter lang worden. Helaas is het voortbestaan van de vis wel bedreigd. Er zijn daartoe volop projecten om dat uitsterven te voorkomen. De paling is een vette vis die veelal gerookt wordt gegeten. Een echte delicatesse!

Andere fijne amuses maken? Dat kan hoor ik heb bijvoorbeeld deze ook voor je:

gerookte paling recept
De gekookte biet past daarom perfect bij dit hapje voor de kleur en de smaak.

Meer inspiratie zoals deze Gerookte paling amuse met roggebrood?

2 gedachten over “Gerookte paling amuse met roggebrood”

  1. Pingback: Valentijn sushi glaasje met zalm - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept