
Het woord “naan” betekent brood. Als iemand dus ergens post “naanbrood” of “naan-brood” dan schrijf je letterlijk broodbrood. In dit recept gestapelde naan toast met avocadocrème gebruik ik de naan als toast. Een brood-toast dus en dat terwijl naan dus al brood is… Misschien moet ik gewoon alleen maar zeggen dat dit héél erg lekker is en me verder niet druk maken om de grammatica of juistheid van omschrijven wat er op je bordje ligt. Maar goed een recept moet nou eenmaal een titel krijgen toch? Nu zou je de naan helemaal zelf kunnen maken maar in dit geval heb ik het gewoon gekocht. Ik heb een favoriete smaak en die is vrijwel in elke supermarkt te vinden.


Gestapelde naan toast met avocadocrème
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 gekruide naan ( uit verpakking )
- 1 vleestomaat
- 300 gram spinazie
- 10 champignons
- 2 eieren
- 1 avocado
- 1 citroen
Uit de voorraadkast:
- sojasaus
- persillade kruidenmix
- olijfolie
En zo maak je het:
- Snijd de champignons in plakjes. De vleestomaat ook, hier hebben we maar twee dikke plakken van nodig.
- In een kom prak je de avocado met het sap van een halve citroen, breng op smaak met peper en zout. Dit kan ook in een klein keukenmachientje dan draai je hem echt tot een lekkere crème.
- Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de spinazie tot hij geslonken is. Zet apart tot gebruik. Daarna bak je de champignons en voeg op het laast een beetje sojasaus toe.
- Steek uit de naan's een rondje met de uitsteekring. Uit één naan haal je twee rondjes.
- Bak vervolgens de eitjes in een andere koekenpan met de uitsteekringen. ( Ik heb stalen ringen die die hitte aankunnen).
- Toast de naan kort in de oven of een toaster en besmeer ze dan met avocadocrème. Bouw zo het torentje op en dek hem af met het gebakken eitje.
- Heerlijk Happen!

Gestapelde naan toast met avocadocrème
Natuurlijk zou je deze gestapelde naan toast met avocadocrème ook “normaal” kunnen serveren. Ik deed wat extra moeite door gebruik te maken van een uitsteekring. Hierdoor paste alles precies in het rondje en zo heb ik ook de eitjes gebakken. Je kunt de naan ook gewoon insmeren met de avocadocrème en hem in zijn geheel serveren. De champignons hebben wat extra smaak door ze te bakken en op het einde nog een scheutje sojasaus erbij te doen. Natuurlijk heb ik ook nog mijn eigen persillademix gebruikt om nog wat extra smaak te geven aan deze lekkere toast.
Andere lekkere toast recepten? Jazeker die heb ik voor je:
- Deze heerlijke makkelijke avocado toast met honing.
- Of deze toast met aubergine-mosterdspread voor de lunch.
- En deze fijne toast met bramensaus en geitenkaas.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Waauw dat ziet er goed uit!
Pingback: Broodje hummus met geroosterde tomaatjes - Heerlijke Happen
Pingback: Harissa naanpizza met buffelmozzarella - Heerlijke Happen